reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Poród w Holandii 2011

hej laski ja juz nareszcie po. Rodziłam naturalnie w szpitalu maly urodzil sie 24 kwietnia o godz 12.03 , Waga 4420 i dł 54 cm i jest przesliczny. Opieka w szpitalu super. Jedzenie tez. Rodzilam w szpitalu w Gorinchem o dziwo mezowi tez przyslugiwal obiad. Pielegniarki non stop donosily mu kawe czy herbate czy jakies kanapki. Rodzilam ze znieczuleniem tym co sie daje w kregoslup. U mnie porod zaczal sie w domu o 3 w nocy o dziwo mialam skurcze co 3 - 5 minut i byly masakryczne w szpitalu nasilily sie jeszcze bardziej mialam 3 cm rozwarcia wiec polozna powiedziala ze jak do 8 nic sie nie zmieni to podadza oksytocyne po godz 8 dalam za wygrana i poprosilam o znieczulenie samo wklucie wogole nie boli mozna normalnie lezec na plecach i nic sie nie czuje ze tam cos jest. Bol znika w mgnieniu oka pozniej czujesz juz tylko skurcze parte ale to pikus w porownaniu z tymi z brzucha. Maly byl duzy wiec nie obeszlo sie bez szwow na szczescie tylko 3. Pozdrawiam wszystkie ciezarowki i mamuski pozniej dodam fotke Alanka.

reklama
Astrid, ta posypka ma w sobie anyz
Ta tradycja wziela sie stad, ze anyz pomaga w laktacji, dlatego tym sie czestuje kobiety po porodzie.

Wyjdę na jakąś niewdzięczną :eek:. Serio na samą myśl o anyżu mnie cofa i może nawet prócz laktacji, leczyć rany w sekundę, prać, sprzątać i robić cuda-wianki, dla mnie to ohydztwo. Kiedyś miałam pastę do zębów, co zajeżdżała anyżem i jej jedynym plusem było to, że chroniła dziąsła. Brrr :-(

IMAG0172.jpgMoj drugi skarb Alan

W ogóle, znowu powróciły do mnie zgagi. Dziś zjadłam pyszny obiadek - mięso w sosie z ryżem i co? Wylądowało w toalecie :crazy:. Czyżby mój organizm zaczął się oczyszczać przed porodem :eek:?

reklama
Astrid ja tez mam zgagi, az cały przełyk mnie piecze, ale na szczescie nie musze leciec do wc;) dzisiaj pech chciał złapało mnie a mleczko mi sie skonczyło:( jutro musze pedzić do apteki :)

Do góry