reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2012

buziak a ta aura migrenowa to z bolem glowy powinna byc czy nie? Bo oprocz dziwnego widzenia/niewidzenia to leb mnie nie boli. Odkad zaszlam w ciaze bolal mnie 2 razy-na poczatku ciazy i jakis tydzien temu ale to przez cisnienie. Prawie trupie mialam 88/60.

Pytanie z innej beczki- od jakiej temperatury na dworzu zakladacie dzieciakom czapeczki? Szymek dostaje nerwa jak mu cos zakladam i jak byly upaly to nie zakladalam ale jak jest np 22 stopnie to czy takiemu maluchwi nie jest za chlodno w lepek? Ogolnie to w kwestii ubierania brzdaca strasznie glupia sie czuje.

co do migren to sa tego rozne odmiany i czasem głowa bolinieiłosiernie a czasem nie, wiec wiesz ....

A co do czapeczki to zalezy czy pada wieje i jak sie odczuwa te 22st:blink:

Mi wg dzisiejszej wagi zostało 1, 8 kg- mam nadzieję,że jutro nie zobaczę więcej tylko cały czas będzie coraz mniej:)jak dojdę do swojej wagi to chcę zrzucic jeszcze 5 kilo, bo chcę być szczuplutka:)

jaka??? szczuplutka ??? :-):-)
a jaka Ty teraz jestes ??????:happy::happy::happy:

reklama
Hej!

Dziś witam się ze smutkiem...wczoraj na zawał serca zmarł mój chrzestny w wieku 42 lat...tak trudno się z tym pogodzić...:-:)-:)-:)-(

Mi sie cera nie zesula, ale od pirodu miewam rozwolnione kupy dla odmiany pi zatwardzeniach w ciazy- ma tak ktoras? Munka jak Twoj wzrok? Poza tym czuje sie ostatnio tutaj niewidzialna niemal:(

Wzrok ogólnie mi się osłabił, ale reszta minęła (poza mętami). Nie mam nawet już tych iskierek... Za jakiś czas wybiorę się do okulisty, który przeprowadza zabiegi laserowe na te zwyrodnienia siatkówki i zobaczymy co powie.

Josie- jak pod koniec ciazy mnie wysypalo tak trzyma do teraz :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a i mloda ma krostki na calej buzce juz chyba 3tydzien sie zaczyna, nie wiem czy to czasem nie zadlugo???

Dziewczyny macie zloty srodek na roztepy???? bo normalnie patrzec na siebie nie moge :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ćwiczyć, ćwiczyć i jeszcze raz ćwiczyć. no i masaże wskazane;-)

Mlodak, ja mam to samo i juz nawet nue chcialam tutaj tego pisac, bo wydawalo mi sie, ze chyba tylko mi ciagle cos dolega. To wyglada jakbym popatrzyla w w latarke albo w slonce- ale trwa sekunde.....badanie dna oka mualam i wsio ok.... Do tegociagle mam te cholerne mety. A jak z Wasza pamiwcia?

Moja pamięć oki, ale myślałam, że niezdarność przejdzie mi po ciąży a wcale tak nie jest...

Bylo lepiej z tym mrowieniem, ale dzisiak caly dzien mi ta noga mrowirje- masakra:(juz myslalam ze mi przechodzi a tu lipa- chyba musze isc do neurologa:( bo mam i te oczne objawy i ta noga:( mam nadzieje ze nie mam jakiegos guza:( lub innego szajstwa:( a Tobie mocno te nogi mrowialy? Ja mam takie delikatne mrowienie- jakby ktos malutkie szpileczki mi delikatnie wbijal... Jak biore noge do gory to zawsze sie zaczyna lub nasila....

AVO, Ty masz chyba trochę coś z hipochondryka co?? sama miałam jazdy z hipochondrią i część dolegliwości wynikała właśnie z mojej natury nerwicowca. A jak zaczęłam pracować na oddziale neurologicznym, to już w ogóle miałam całą gamę objawów SM, guzów itp. Póki co dałam sobie z tym spokój, ale też mnie zawsze stresują jakieś mrowienia. Może idź się przebadaj i będziesz spokojniejsza. A może noga Ci mrowieje, bo masz jakiś ucisk na nerw w dolnym odciku kręgosłupa??Warto to sprawdzić.

acha zapomnialam napisac, Jachowi wypadaja wlosy!!!!! dzis w wannie po kapieli sobie plywaly :eek::szok: kurcze lubie go z tymi wloskami, mam nadzieje ze mu nie wypadna wszystkie???

i oczy mu chyba sie robia brazowe. urodzil sie z granatowymi ale widze ze mu takie brazowe nachodzi powoli

Mojej też włosy wypadają. Pełno ich na pościeli!! i też oczy jakby brązowe, ale trzeba dobrze się przyjrzeć. Ja bym bardzo chciała, żeby miała oczy po mężu, bo ma ładne.

buziak a ta aura migrenowa to z bolem glowy powinna byc czy nie? Bo oprocz dziwnego widzenia/niewidzenia to leb mnie nie boli. Odkad zaszlam w ciaze bolal mnie 2 razy-na poczatku ciazy i jakis tydzien temu ale to przez cisnienie. Prawie trupie mialam 88/60.

blond dobre z tym rozpoznaniem przez wozek :) A tak swoja droga to strasznie ciekawe jest jak to czasami czlowiekowi mysli dnia codziennego potrafia siedziec w glowie.

Pytanie z innej beczki- od jakiej temperatury na dworzu zakladacie dzieciakom czapeczki? Szymek dostaje nerwa jak mu cos zakladam i jak byly upaly to nie zakladalam ale jak jest np 22 stopnie to czy takiemu maluchwi nie jest za chlodno w lepek? Ogolnie to w kwestii ubierania brzdaca strasznie glupia sie czuje.

I pytanie numer 2 - od kiedy smoczek nr 2 do butelki avent moge zaczac uzywac? Bo niby pisza ze to 1m+ jest ale nie wiem czy dobrze to kumam ze od skonczenia 1 miesiaca, tak?

A tak jeszcze w kwestii wygladu to koszmarne syfy mam na ramionach i nic nie pomaga. Oczywiscie wkurza mnie to bardzo wiec ciskam ile wlezie i robia sie strupki. Tragedia no.

Teoretycznie przy aurze powinien być ból, wtedy to raczej na 100% migrena, ale jeśli tylko jest aura to może warto przejsć się do specjalisty. Ja chyba nigdy nie miałam tak, że wystąpiła tylko aura. Zawsze mniej lub bardziej czuję ból głowy.

Jak były upały to czapeczki nie zakładałam, ale jeśli był wiatr to przysłaniałam uszko jakąś chusteczką (jak spała). Najbardziej niebezpieczne są właśnie wiatry, bo łatwo o zapalenie ucha.

josie ja używam pasa, jeden kupiłam na allegro na początku wydawał się fajny ale po kilku założeniach przestał tak fajnie opinać czyli się rozciągnął i kupiłam sobie drugi polecony przez położną firmy "Pani Teresa" i ten jest super. Może trochę mniej wygodny bo tkanina jest bardziej twarda ,ale się nie rozciąga i fajnie opina.

Dziewczyny a któraś próbowała na wzdęcia u dzieciaczków te katetery rektalne Windi? Dużo pozytywnych opinii słyszałam o nich i się zastanawiam.
Acha i jeszcze moja położna mi powiedziała że niemieckie kropelki sab simplex mają identyczny skład co nasz bobotic.

Moja koleżanka bardzo zachwalała sobie ten kateter rektalny i myślę, że to całkiem pomysłowy wynalazek...

Hej, jak zwykle wstalismy o 8 i jak zwykle siedzimy w domu, bo pogoda jest koszmarna :angry: Lato jest potworne w tym roku, odkad sie mlody urodzil prawie caly czas pada. Zamiast cieszyc sie sloncem to ja sie "ciesze" czterema scianami i deszczem :/

Avo jak schudniesz jeszcze 5 kg, to same kosci z Ciebie zostana :D

Ja chce schudnac jeszcze 7 i wtedy bede wazyc 60 kg przy 168 wzrostu... i chce zaczac cwiczyc dupke coby miec piekna i wypukla a nie taki flak jak mam teraz (napisalam siedzac na kanapie z miseczka ciasteczek obok :dry:) Chcialabym tylko mi jakos motywacji brakuje :sorry2:

munka wspolczuje :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziewczyny dziś mam w planach Was troche nadrobić ale ciakwaa jestem co mi z tego wyjdzie... ;-) U nas wszystko ok, w poneidziałek kładziemy się z Milanem w szpitalu i zobaczymy co dalej.
A chrzciny małego 5 sierpnia ;-))

Tak Munka mam cos... Mam nerwice lekowa i moje leki dot. Smierci. Zaczelo sie po smierci taty, potwornie zaczelam sie bac , ze mamie cos sie stanie:( potem mama zachorowala na raka i walczylismy rok o jej zycie. Potym ja zaczelam miec jedniodniowe schizy na punkcie raka, ale nie meczyly mnie one i trwaly jeden dzien. No i pierwsza ciaza- podejrzenie zatoru, kardiomiopatii no i stwierdzona ciezka arytmia- zwalilo mnie to z nog. Od tej pory bardzo wnikliwie obserwuje swoje cialo:( i kazda nowa rzecz przyciaga najgorsze mysli:( niestety - chyba sie zdecydujena jakies leki:(. A mrowienia to Sm? I guz mozgu:)acha zapomniałam o stwardnieniu zanikowym bocznym......mam cazasem prawde dośc tych natrętnych mysli:(

Ostatnia edycja:
Tak Munka mam cos... Mam nerwice lekowa i moje leki dot. Smierci. Zaczelo sie po smierci taty, potwornie zaczelam sie bac , ze mamie cos sie stanie:( potem mama zachorowala na raka i walczylismy rok o jej zycie. Potym ja zaczelam miec jedniodniowe schizy na punkcie raka, ale nie meczyly mnie one i trwaly jeden dzien. No i pierwsza ciaza- podejrzenie zatoru, kardiomiopatii no i stwierdzona ciezka arytmia- zwalilo mnie to z nog. Od tej pory bardzo wnikliwie obserwuje swoje cialo:( i kazda nowa rzecz przyciaga najgorsze mysli:( niestety - chyba sie zdecydujena jakies leki:(. A mrowienia to Sm? I guz mozgu:)acha zapomniałam o stwardnieniu zanikowym bocznym......mam cazasem prawde dośc tych natrętnych mysli:(

Tak, mrowienia to może być jeden z objawów SM, ale tak samo jest objawem wielu innych dolegliwości (w tym właśnie nerwicy lękowej, ucisku na nerw itd.), więc proszę Cię nie wkręć sobie teraz SM. Stwardnienie zanikowe boczne to okropieństwo - nie myśl o tym. Wiem, łatwo mi mówić, zwłaszcza, że doskonale Cię rozumiem, bo miałam okres, że nerwica lękowa mnie opanowała na maksa - to już za mną - przynajmniej mam nadzieję, ale zawsze bardzo boję się o swoje zdrowie a najbardziej o schorzenia neurologiczne, a historia moich chorób takie zawiera. Nie chcę się rozpisywać na forum o tym, więc jak coś to pisz PW.
Czytałaś może książkę "Potęga podświadomości"?? mi bardzo pomogła.

P.S. Trochę przeszłaś już w życiu, więc rozumiem skąd te lęki..

Później Was nadrobię, bo mam gości, ale napiszę Wam tylko, ze dziś wylądowałam u lekarza, bo z rany krew i ropa mi leciały ;/ i okazało się, ze w czasie depilacji zahaczyłam i wyciągnęłam sobie szew wewnętrzny:/ na razie mam psikać antybiotykiem i czekac co dalej.

Później Was nadrobię, bo mam gości, ale napiszę Wam tylko, ze dziś wylądowałam u lekarza, bo z rany krew i ropa mi leciały ;/ i okazało się, ze w czasie depilacji zahaczyłam i wyciągnęłam sobie szew wewnętrzny:/ na razie mam psikać antybiotykiem i czekac co dalej.

o kurcze...współczuję!! niech się szybko goi!

Gkvip skad ja to znam... dla Anglikow/Szkotow wszystko jest normalne i wszystko sie da Paracetamolem wyleczyc ;) Mam pytanko - jakim mlekiem karmisz? Ja tez daje herbatke koperkowa. Za to health visitor polecila mi gripe water, po ktorej mlody sie skrecal caly dzien, a na problemy z kupa sok pomaranczowy :eek: Miesiecznemu niemowlakowi sok pomaranczowy. ehhh

Kurcze zapomnialam kto pytal o smoka :sorry: My uzywamy MAM. Tommee tippee i avent wypluwal, mam jakos sie trzyma.
Wybralam Cow&Gate ale tylko dlatego ze ich reklama mi sie podoba :-D coprawda miewa twarda kupe ale nie wiem czy to od mleka czy taki jej urok. po za tym ja nie wiem nic na temat tych ich mieszanek:-( a ty na jakim mlekiem karmisz czy cyc po nie pamietam teraz:baffled:. A co do soku pomaranczowego to jakies przegiecie, co za kraj:rofl2:

U mnie smoczek TT się nie sprawdził. owszem troszkę trzymał w buzi, ale zaraz wypluwał. A ponieważ czasami muszę go uciszyć to zaliczyłam sklep i kupiłam Avent. Zdecydowanie lepszy, ale bez rewelacji. Na razie nie próbuję innych bo też nie chcę aby za mocno się związał z tą "zatyczką".

Byłam dzisiaj na plebani. Księdza już nie ma w kancelarii tylko siedzi jakiś babsztyl. I co? Chcieliśmy chrzciny 2 września - doopa bo u nas chrzczą tylko w 2 i ostatnią niedzielę miesiąca. 9 września moja koleżanka która będzie chrzestną ma wyjazd służbowy, więc wracam do domu i mówię do K. co i jak i że musimy jednak 26 sierpnia na co słyszę: "ale mama wyjeżdża nad morze na wycieczkę". Noż k......wa krew mnie wtym momencie zalała. Wstałam, powiedziałam że w takim wypadku to ja już mam dość organizacji chrzcin i niech sam się o wszystko martwi. Bo dla mnie to w tej uroczystości są najważniejsi rodzice chrzestni, a nie pierd.....ta teściowa! I wyszłam.
A ja się zastanawiałąm dlaczego ona nas tak już kilka razy wypytywała czy już datę ustaliliśmy, bo od jakiegoś czasu mówiliśmy tylko że sierpień lub wrzesień.
W takiej sytuacji melduję się jako trzecia chętna do rozwodu!!!!! Naprawdę dłużej nie zniosę tego, że zawsze matka jest najważniejsza!!!!!

I najlepsze że jeszcze się zapowiedziała przez K. że dzisiaj przyjdzie odwiedzić wnuka. Pier.....lę, nie otworzę jej furtki. Nie mam o cyzm z nią rozmawiać, a Szymek od 8 rano nic nie spał i dopiero co zasnął więc pewno pośpi conajmniej do 20. Więc nie ma po co przychodzić. A jak ma przyleźć i go rozbudzić to serdecznie dziękuję.

Kurcze, dlaczego to wszystko takie trudne jest. Moje małżeństwo może nigdy nie było idealne, ale jakoś się dogadywaliśmy. Wiele złego przeszliśmy przez te 7 lat, ale zawsze "my" byliśmy na pierwszym miejscu. A teraz? ****na mamusia we wszystko się miesza i wygrywa!!!!
Szkoda gadac, najgorsze jest to ze akurat teraz musza pokazywac swoja wielka milosc do mamus :wściekła/y: dopiero co przeszlysmy przez meke, poswiecilysmy nasze ciala zeby dac im potomstwo a oni w podziekowaniu okazuja ogrom milosci .... swoim mamuska:angry::angry::angry:. Ja tam mojemu juz powiedzialam chcesz jeszcze jedno dziecko - zglos sie do mamusi lub siostruni
Munka ja ostatnio dostalam zestaw: ramka, pudeleczko na 1 zabek i pudeleczko na loczek. Moze cos takiego? Albo srebrna lyzeczka dla maluszka czy zestaw sztucow takich malych?
Mija tez taki zestaw dostala i to naprawde jest sliczne i nie zla pamiatka na przyszlosc:tak:
I pytanie numer 2 - od kiedy smoczek nr 2 do butelki avent moge zaczac uzywac? Bo niby pisza ze to 1m+ jest ale nie wiem czy dobrze to kumam ze od skonczenia 1 miesiaca, tak?
My juz uzywamy 1m bo przy 0m strasznie powietrze lapala i sie non stop krzstusila, a przy 1m juz jest ok

Hej, jak zwykle wstalismy o 8 i jak zwykle siedzimy w domu, bo pogoda jest koszmarna :angry: Lato jest potworne w tym roku, odkad sie mlody urodzil prawie caly czas pada. Zamiast cieszyc sie sloncem to ja sie "ciesze" czterema scianami i deszczem :/

Avo jak schudniesz jeszcze 5 kg, to same kosci z Ciebie zostana :D

Ja chce schudnac jeszcze 7 i wtedy bede wazyc 60 kg przy 168 wzrostu... i chce zaczac cwiczyc dupke coby miec piekna i wypukla a nie taki flak jak mam teraz (napisalam siedzac na kanapie z miseczka ciasteczek obok :dry:) Chcialabym tylko mi jakos motywacji brakuje :sorry2:

Nie no pogoda na wyspach jest miodzio deszcz na zmiane z deszczem;-) zyc nie umierac:wściekła/y: A co do chudniecia to ja tez sie twardo psychicznie motywuje tzn pochlaniam miche ciach dziennie i jak juz ja koncze to mowie sobie ty bylas ta ostatnia :-D:-D:-D

reklama
a zanikowe boczne to tez mrowienia?Książke czytałam,ale nic mi nie pomogła..i secret i pare innych:( no mi te mrowienia zaczeły sie 2 dni poporodzie:( ostatnio miałam za niski wapń, ostatnio kiepsko sie odzywiam, pale pety i pije wino, wiec moze nadal mam niski i stad te mrowienia:(

Do góry