reklama
Sunshine6
Fanka BB :)
Kamila gratuluję pierwszej dłuższej nocki
Sunshine a Ty karmisz piersią - bo piszesz o lodach i zastanawiam się czy mogę się skusić karmiąc
Avo mój też miał czasem stany gorączkowe, mijało po 1,2 dniach ale nie pamiętam jak często się to zdarzało
December no to witaj w klubie ;-)
Karmie piersia i wciagnelam pudeleczko lodow w koncu mi tez sie cos nalezy a mlodej nic nie bylo :-)
A do mnie niezapowiedziana wpadla tesciowa (niby na imieniny) i znow Szymek odstawil wycie od momentu jej wejscia o 17 do nas. Uspokoil sie dopiero jak zasnal czyli przed chwila. Zdycham. K jutro na 6 do pracy wiec nocka nalezy do mnie i juz sie boje.
Zrobilismy badania - moja morfologia idealna, Szymek - hemoglobina 13,2!!!! Czyli super urosla bo 4 tygodnie temu bylo 9,2! O ile sie dobrze orientuje to jest juz w normie dla niemowlat.
Ale zeby nie bylo za dobrze to leukocyty ma ciut za duze. Norma jest od 8 do 15 a on ma 15,6 wiec jest jakis stan zapalny. Mamy nadzieje ze to albo wynik wtorkowej szczepionki na wzb albo przez plesniawki. Jutro pojde z wynikami do pediatry to moze dowiem sie czegos wiecej. No i jak dlugo jeszcze musi brac to zelazo. Dzisiaj sobie poulewal nim wiec 2 sztuki body nie nadaja sie do niczego juz bo zelazo nie spiera sie. Jedynie odplamiacz by uratowal sprawe ale przeciez w przypadku ubranek dziecka to odpada.
Super ze wyniki Szymonka juz lepsze.
Ja piore z Vanish'em dla dzieci dostalam probki i mlodej tez nic nie jest, uczulenia nie ma.
A nasza niunia nadal ma krostki na calej buzce kurcze to juz ponad 3tygodnie zaczynam sie martwic. Bylismy u pediatry powiedziala, ze to nie skaza bialowa i nie uczulenie. Tylko sprawa hormonalna, przemywanie woda tylko wysuszylo dlatego dostalismy masc zeby to calkowicie zlikwidowac ale jak na razie nie widze postepow.
I musze pochwalic moje malenstwo bo zasypia sama w lozeczku

Hej!!
Wczorajszą nockę mieliśmy ciężką, bo Gabi nie chciała zasnąć i w dzień też średnio spała...Niestety męczy ją to ulewanie. Potrafi twardo zasnąć a nagle wybudza się, cała się rusza, wytyka języczek, postękuje...czasem po chwili zrobi kupę, piernie, albo jej się uleje i właśnie najgorsze jest to, że potrafi ją to wybudzić z naprawdę głębokiego snu...:-( Mam już dość tych ulewań, bo wydaje mi się, że to bardziej refluks - za bardzo ją to męczy, zbyt często i nawet dwie godziny po jedzeniu. Dlatego też idę z tym do lekarza, bo jak dla mnie to nie jest to takie tam sobie ulewanko, tylko ewidentnie bardzo się przy tym męczy, a tak podobno jest przy refluksie. Ostatnio też czasami wygina się do tyłu i pręży. Możliwe, że ma zwiększone napięcie mięśniowe a to powoduje napięcia układu pokarmowego, więc przejdę się też z nią do neurologa i ewentualnie oddam ją w ręce mojej koleżanki, która rehabilituje takie maluszki, a w domu zajmę się nią ja. Także KlusiaM - tak samo problem z ulewaniem u nas występuje, jak i u Was.
Teraz dopiero wiem ile mniej trosk miała moja siorka, której synek nie miał ani jednej kolki, a ulało mu się może raz...
U nas też wydłuża się siedzenie wieczorami...ehhh..a myślałam, że spokojnie będziemy sobie z mężem filmy oglądać jak Młoda zaśnie...:-)
Ciekawe co u Rysicy, dawno jej tu nie było...
Lecę korzystać z możliwości snu, bo mężulkowi udało się uśpić małą i póki co nic jej nie wybudziło.
Wczorajszą nockę mieliśmy ciężką, bo Gabi nie chciała zasnąć i w dzień też średnio spała...Niestety męczy ją to ulewanie. Potrafi twardo zasnąć a nagle wybudza się, cała się rusza, wytyka języczek, postękuje...czasem po chwili zrobi kupę, piernie, albo jej się uleje i właśnie najgorsze jest to, że potrafi ją to wybudzić z naprawdę głębokiego snu...:-( Mam już dość tych ulewań, bo wydaje mi się, że to bardziej refluks - za bardzo ją to męczy, zbyt często i nawet dwie godziny po jedzeniu. Dlatego też idę z tym do lekarza, bo jak dla mnie to nie jest to takie tam sobie ulewanko, tylko ewidentnie bardzo się przy tym męczy, a tak podobno jest przy refluksie. Ostatnio też czasami wygina się do tyłu i pręży. Możliwe, że ma zwiększone napięcie mięśniowe a to powoduje napięcia układu pokarmowego, więc przejdę się też z nią do neurologa i ewentualnie oddam ją w ręce mojej koleżanki, która rehabilituje takie maluszki, a w domu zajmę się nią ja. Także KlusiaM - tak samo problem z ulewaniem u nas występuje, jak i u Was.
Teraz dopiero wiem ile mniej trosk miała moja siorka, której synek nie miał ani jednej kolki, a ulało mu się może raz...
przeczytałam zaległosci i napisze tylko ze tradycyjnie padam ;///
Caly czas chodze senna a wcae malo nie spie![]()
Zasłaniamy okna i dzis mały wstal po 9;-) ale za to wydłuza mu sie siedzenie wieczorami ;((( no i dooopa..
DO JUTRA;-)
U nas też wydłuża się siedzenie wieczorami...ehhh..a myślałam, że spokojnie będziemy sobie z mężem filmy oglądać jak Młoda zaśnie...:-)
Ciekawe co u Rysicy, dawno jej tu nie było...
Lecę korzystać z możliwości snu, bo mężulkowi udało się uśpić małą i póki co nic jej nie wybudziło.
Hej,
Avo Kuba czasami też ma gorączkę bez niczego, dwa dni i po gorączce.
Klusia, Munka u nas to samo z tym ulewaniem ale ja juz sama nie wiem czy to refluks czy nie bo Kuba miał to samo jak wspomnialam i do roku. Bylam z tym u lekarza i nam powiedzial, ze powinno przejśc do 6 msc zycia a nam nie przechodziło, poszłam jeszcze raz i tutaj i w Polsce i wszedzie powiedzieli, ze jak do roku nie przejdzie to bedzie można sie martwić. Na szczęście jak skonczyl 11 miesięcy to samo przeszło. Ale była to udręka, przebieranie po kilka/kilkanaście razy na dobę. Po prostu mial niewykształcony układ pokarmowy i trzeba było przeczekać
Wojtkowi też ulewa się nawet 2, 3 godz. po jedzonku:-( w nocy prawie w ogole ale w dzien masakra!
U nas super pogoda była, byłam z dziećmi na placu i o mało co murzynek nie pobił mi Kuby
przepychał sie na zjezdzalni, Kuba stal w kolejce i nie chciał Go przepuscic bo niby czemu a ten z ręką na Niego, nosz kurde. Wkurzyłam się imu co nieco powiedziałam a On do mnie, że Kuba za mały na zjezdzalnie i tylko przeszkadza
a lepiej sobie od Niego radził. No ale coż, pozniej poszedł grac w pilkę i chyba Go skarało bo sie przewrocił i rozwalił kolano, mialam podejść i powiedzieć, ze chyba za maly na granie ale nie jestem taka złośliwa.
Avo Kuba czasami też ma gorączkę bez niczego, dwa dni i po gorączce.
Klusia, Munka u nas to samo z tym ulewaniem ale ja juz sama nie wiem czy to refluks czy nie bo Kuba miał to samo jak wspomnialam i do roku. Bylam z tym u lekarza i nam powiedzial, ze powinno przejśc do 6 msc zycia a nam nie przechodziło, poszłam jeszcze raz i tutaj i w Polsce i wszedzie powiedzieli, ze jak do roku nie przejdzie to bedzie można sie martwić. Na szczęście jak skonczyl 11 miesięcy to samo przeszło. Ale była to udręka, przebieranie po kilka/kilkanaście razy na dobę. Po prostu mial niewykształcony układ pokarmowy i trzeba było przeczekać

Wojtkowi też ulewa się nawet 2, 3 godz. po jedzonku:-( w nocy prawie w ogole ale w dzien masakra!
U nas super pogoda była, byłam z dziećmi na placu i o mało co murzynek nie pobił mi Kuby

mamina karierowiczka
Josie nie lam sie ...a babskie filmy masz obejrzane? Ja nadrabiam za wszystkie czasy.
december
Kciuki za Kamilę i Milana i ich pobyt w szpitalu &&&&&&&&&&&&&
Szymek polozony wczoraj ok 22 obudzil sie o 4:40 zjadl, troche polezal w lozeczku i zasnal. Wstal o 7:40. Normalnie jestem wyspana!!! Mogloby tak byc codziennie juz.
Zastanawiam sie czy i my nie bedziemy mieli problemu z ulewaniem bo plesniawek juz praktycznie nie ma, moze lekko na policzku a on potrafi chlusnac nawet 2-3 godziny po jedzeniu. Tylko fakt ze bardzo sie przy tym rusza najpierw. Jak lezy spokojnie to jest ok.
Czy Wasze pociechy tez sie tak rozkopuja? No dzisiaj to zrobilam rozek z kocyka i tez sie jakos wyplatal.
Zastanawiam sie czy i my nie bedziemy mieli problemu z ulewaniem bo plesniawek juz praktycznie nie ma, moze lekko na policzku a on potrafi chlusnac nawet 2-3 godziny po jedzeniu. Tylko fakt ze bardzo sie przy tym rusza najpierw. Jak lezy spokojnie to jest ok.
Czy Wasze pociechy tez sie tak rozkopuja? No dzisiaj to zrobilam rozek z kocyka i tez sie jakos wyplatal.
buziak
a to chyba bede go budzic rano wczesniej poprostu, bo prawie 10 a ziomek spi w najlepsze sobie tylko posapuje co jakis czasU nas też wydłuża się siedzenie wieczorami...ehhh..a myślałam, że spokojnie będziemy sobie z mężem filmy oglądać jak Młoda zaśnie...:-)
.

Kciuki za Kamilę i Milana i ich pobyt w szpitalu &&&&&&&&&&&&&
to dzis sie kłada????
Ja tez juz prawie wszystko jem, omijam jeszcze tyko te typowo wzdymajce - kaloafiory, kapuste, fasole...
Lody małemu pasują
Mały konczy 7tydzien .... czekamy na telefon z przychodni bo musimysie zaszczepic wkoncu.
młodak - mały raz jak sie wkurzył ze go nie biore, to tak kopał ze w pjacu nogi mu poprzechodziły przez guziki
reklama