reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Witam,
Ja już po ginie - cytologie zrobilam, usg też. Wszystko ok i okresu nie bedzie jeszcze chwile co napawa mnie radością.
Zaświadczenie ze karmie mam. Wiec jutro kolejne badania i do roboty.

Rysica firaneczka całkiem fadna i do pokoju małej slicznie pasuje. Ale i tak naładniejsza jest właścicielka pokoiku z tymi kucykami.

Aylin, 3-dniowe szkolenie? Wyjezdzasz gdzies dalej, tak? Czyli takie pierwsze 3 dni bez dziecka się szykują? Kurcze...mi byłoby cieżko...

No właśnie tak sie złozyło ze to jest szkolenie z pierwszej pomocy przedmedycznej dla ratowników biurowych (w oddziale jest nas 3) i mogę zabrać małą. Mąz bieże urlop i jedzia z nami. Bedzie spędzał czas z dzieckiem w Krynicy a ja będę się szkoliła :)

Tak - ugotowałam warzywka i mięsko w jednym garnku. Aż takim hardkorem nie jestem, żeby każde warzywo w osobnym garnku gotować ;-)

A skąd bierzesz brokuły i kalafiory?

Wyobraziłam sobie moje gotowanie zupy wczorajszej - każde warzywko osobno. Boże ja nawet tylu garnków nie mam :)

Brokuły i kalafiory - z mrozonki. Pediatra mówiła ze juz moge jej dawać. Na pewno lepsze niz te które mozna dostac w sklepie obecnie.

reklama
Dzień dobry!:-)

Zosi lepiej - zaczyna jej wszystko schodzić i przez to pokasłuje, ale ogólnie idzie ku dobremu :tak:
bry

nocka paskudna pobudki co chwila goraczka schodzi po leku ale znowu sie pojawia sie ok pol godziny przed koncem 4 godzin od podania, oczywiscie zlobek odpuszczony, mlody niby chetny do zabawy ale slaby teraz dalej spi a pobudke mial o 7

Maćku o ktorej padla ?
O 0:30. Ale przespała całą noc :tak: Jak widać sam kontakt z lekarzem zrobił jej lepiej, więc może wybierz się z Nikosiem? ;-)

I ząbki u nas poszły jak szalone:). Pierwsze 2 jak pamiętacie wyszły mu jak tylko skończył 3 miesiące i później cisza do teraz przez tydzień wyszły 3 i następne są w natarciu :)
Wow! Gratki! :tak:

hej :-)

butterflay- ten sam problem i powód diety , mega ogromniasty brzuch :wściekła/y: ja dziś 3 dzień diety :tak: małż dietuje się ze mną więc nie jest żle bo oboje się pilnujemy no i obiadu nie musze robić podwójnego tylko razem jemy dietetycznie :tak: niestety nie oszukuje się ,że brzuchol mi spadnie wraz z kg , niestety musze zacząć ćwiczyć a tak tego nie lubię :-) ja z tych leniwych , do tej pory niewiem jakim cudem ta 5 z wf miałam :-D
Ja zrobiłam wczoraj 40 przysiadów - ociekam zajebistością :cool2:;-)

Rysica tylko jestem sama i nie chce go z temp na pole ganiac a wizyty domowe w piatek :|
a mąż o której wraca?? ja bym się jednak wybrała....
Witam,
Ja już po ginie - cytologie zrobilam, usg też. Wszystko ok i okresu nie bedzie jeszcze chwile co napawa mnie radością.
Zaświadczenie ze karmie mam. Wiec jutro kolejne badania i do roboty.

Rysica firaneczka całkiem fadna i do pokoju małej slicznie pasuje. Ale i tak naładniejsza jest właścicielka pokoiku z tymi kucykami.

No właśnie tak sie złozyło ze to jest szkolenie z pierwszej pomocy przedmedycznej dla ratowników biurowych (w oddziale jest nas 3) i mogę zabrać małą. Mąz bieże urlop i jedzia z nami. Bedzie spędzał czas z dzieckiem w Krynicy a ja będę się szkoliła :)

Wyobraziłam sobie moje gotowanie zupy wczorajszej - każde warzywko osobno. Boże ja nawet tylu garnków nie mam :)

Brokuły i kalafiory - z mrozonki. Pediatra mówiła ze juz moge jej dawać. Na pewno lepsze niz te które mozna dostac w sklepie obecnie.
Aylin - super, że u gina wszystko ok :)
Dziękuję za komplementy :D A z tym szkoleniem to SUPER!!! A co to za funkcja ratownika biurowego???

Maćku - zajebista jesteś z tymi przysiadami :) Fajnie, że małej już ok i że przespała nockę jak już padła :)

Witam
Boże kobiety ile Wy naskrobałyście jak ja pisałam o 16 to do 18 były 3 posty, a dziś rano patrzę a tu już 7 stron :baffled::sorry:

No i dziś ja zoombi i nas dopadł katar, mała dusiła się całą noc a ja nad nią stałam z wodą morska i fridą :-:)-(, teraz zasnęła od 4 rano. Jak tylko wstanie karmię ją i lecę do apteki po coś na katar.
Dziś basen i muszę sobie go darować i bardzo mi przykro z tego powodu :-:)-:)-(, jedyny dzień który uwielbiam.

Hmmm gdzie was porwało? od 16 3 posty? Masakra.
Sunshine - ja tez moja czymś zatykam podczas naszego obiadu - skórką, chrupkiem, herbatniczkiem jabłkiem. Lub jak robie cos w piekarniku to robie porcję dla niej. Np łosos pieczony w foli tylko z masełkiem

Zrobiłam dzis najbardziej zaje....ą zupe dla dzieciny. Musiała taka byc bo dziecko pochłoneło 140 g otwierając paszczę jak do owoców. Jeszcze żadna zupa nie spotkała się z tak wielkim entuzjazmem (przykro mi firmo Gerber - krem jarzynowy ze schabem spotkał się z mniejszym entuzjazmem)

Jutro rano lecę do gina a w czwartek przed przystapieniem do pracy (i walki o biurko) musze najpierw badania zrobic.
nioo właśnie 3 posty a dziś rano 7 stron :-:)-:)-:)-(, kurde ja jakoś nie mogę się przekonać do gotowania zup dla małej hmmmmmm nie wiem dlaczego, wydaje mi się że te słoiczkowe są o wiele lepsze !!!!
alijenka - doskonale Ciebie rozumiem z tą jazdą autem z dzieckiem. Ja sama jeżdżę, ale z młodym jeszcze nie prowadziłam. Boję się jakoś. No i czekam aż nowy footelik zamontujemy i młody będzie jeździł przodem do kierunku jazdy.
Ale kurde ja zawsze taka mobilna byłam nie wyobrażałam sobie życia bez auta, przecież ja tysiące km zrobiłam autem a teraz jakoś z dzieckiem boję się !!!!!!!!!!!!!!! też właśnie czekam na zamontowanie fotelika, wydaje mi się że będzie jakoś łatwiej wtedy :-D
I jeszcze jedno:

Czy Wasze maluchy robiąc kupkę stękają, natężają się bardzo i robią się czerwone???? normalnie moja to ostatnio jakby rodziła, a kupa wcale nie jakaś zatwardziała:-)

a jaki Ty znak?? mój małż też jest bliźniak, no i G też :-) ale ja raczej z bliźniakami zawsze się dogadywałam.
jeżeli chodzi o kupę to moja tak samo ma stęka, czerwona się robi i nogi do góry podnosi jak leży, bo jak siedzi to prostuje je mocno :-D
a mój znak zodiaku to LEW :-):-D
Pochwalę się :D Zamówiłam na allegro, przyszło, musiałam oddać do zakładu do obrobienia i JEST! Firanka u Moniki! Na żywo wygląda genialnie!!! jestem mega zadowolona :D
Zobacz załącznik 528990Zobacz załącznik 528991Zobacz załącznik 528992Zobacz załącznik 528993Zobacz załącznik 528994
śliczna ta firanka :-D:-)

Sunshine oczywiście kasza dla Antosia:)

Dziś próbuje mu ugotować zupkę z kaszą jaglaną .

My wczoraj wzięliśmy ostatni zastrzyk. Byliśmy u kontroli, jeszcze Antek ma brać syropki i w piątek jeszcze raz do kontroli. Lekarz mówił,że panuje bezobjawowe zapalenie płuc u dzieci a on jest malutki i lekarz musi mieć pewność,że Antek jest wyleczony w 100%.

I ząbki u nas poszły jak szalone:). Pierwsze 2 jak pamiętacie wyszły mu jak tylko skończył 3 miesiące i później cisza do teraz przez tydzień wyszły 3 i następne są w natarciu :)
to w tej chwili prowadzicie z ząbkami :-):-D

reklama
Witam

No i dziś ja zoombi i nas dopadł katar, mała dusiła się całą noc a ja nad nią stałam z wodą morska i fridą :-:)-(, teraz zasnęła od 4 rano. Jak tylko wstanie karmię ją i lecę do apteki po coś na katar.
kurde ja jakoś nie mogę się przekonać do gotowania zup dla małej hmmmmmm nie wiem dlaczego, wydaje mi się że te słoiczkowe są o wiele lepsze !!!!
Zdrówka! Polecam ściągę z naszego wątku "SOS" jeśli chodzi o zakupy w aptece :tak:

Ale pod jakim względem lepsze? Bo jeśli chodzi o smak to te domowe o niego lepiej smakują ;-)

A tak poza tym to na naszym osiedlu grasuje włamywacz! :szok: Wczoraj zrobił włam do sąsiada z naprzeciwka praktycznie w biały dzień, bo ok godz 18! Muszę psa na schodach zainstalować żeby odstraszał...

Do góry