LOTKA dla mnie to troche głupie bo jak ktoś może odebrać to czemu nie?mi to zaoszczędzi czasu roboty z tym wszystkim...ja sprzedałam np.łóżeczko z całym wyposażeniem i darowałam sobie kompletnie jakieś wysyłki i tak babka przyjechała wzieła gdzie do ręki kase dała i kazdy szczęśliwy
)
TYGRYSKU zawsze jest napisane pod ceną jakie wysyłki ktoś proponuje...
Ja pocztą wysyłam tak mi najtaniej wychodzi...
no wiesz, ja CI nie pisze, ze glupio robisz dając ludziom odbierac osobiscie, ale ja nigdy nie dam i tyle.
kuzyn dal odbior osobisty, gosc kupil bluze i przyjechal z zona odebrac. on chcial bluze zmierzyc, a w tym czasie żonka zwinela komórke i kilka fajnych figurek z mebli. kuzyn nic nie udowodnil, bo za reke nie zlapal, a zorientowal sie jak juz wyszli.
a z drugiej strony, ja mam firme. mieszkam w bloku, wiec musialam podpisac deklaracje, czy bede przyjmowala ludzi w domu, czy wszystko zalatwiam przez internet/wysyłke. jak bym sie zdeklarowała, ze przyjmuje w domu, to musze od razu wyznaczyc jedno pomieszczenie, albo jego konkretny fragment, ze to podlega pod dzialalnosc. zglaszam to do gminy i do spoldzielni mieszkaniowej. za ten metraz miala bym inny podatek do zaplacenia, tylko tam moglabym trzymac firmowe rzeczy itp itd. proporcjonalnie za ten kawalek miala bym na firme wystawiane rachunki za wode, prad itp.
a tak zadeklarowałam, ze nie przyjmuje ludzi w domu i mam spokoj. no ale NA SERIO mam ich tam nie przyjmowac, nawet do odbioru. i tak pewnie dziala wiele firm internetowych. :-)