reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2026

reklama
Ja tylko tak zapytam - w którym tyg szlyście na pierwszą wizytę? Były serduszka już wtedy? Ja to zawsze mam tak, jakbym pierwsze dziecko miała 🤣 dalej nic nie wiem 😅

Ja tylko tak zapytam - w którym tyg szlyście na pierwszą wizytę? Były serduszka już wtedy? Ja to zawsze mam tak, jakbym pierwsze dziecko miała 🤣 dalej nic nie wiem 😅
Ja poszłam niby później niż zawsze ale ciąża i tak była trochę mała wg OM. Serduszko niby było widoczne ale nie mierzył tętna. A to było wg OM 6t5d, na USG wychodziło 5t6d. Dziś dzwoniłam na prenatalne, babeczce się coś tam nie podobało, pytała kiedy mam następną wizytę, poinformowałam ją, że 31.07. To mówiła, że poprosi o rejestrację po tej wizycie, żeby podać dokładną datę porodu wg wymiarów z USG.

Dzień dobry, dziewczyny! 🩷
Dołączam dziś oficjalnie do grona marcowych mamuś!
Jestem już po wizycie u lekarza – 8+3 tc, serduszko pięknie bije, a fasolka rośnie w siłę 💓
Życzę Wam i Waszym maluszkom dużo zdrowia i spokoju!
Będę do Was zaglądać i czerpać z Waszej wiedzy i wsparcia :)

Ja poszłam niby później niż zawsze ale ciąża i tak była trochę mała wg OM. Serduszko niby było widoczne ale nie mierzył tętna. A to było wg OM 6t5d, na USG wychodziło 5t6d. Dziś dzwoniłam na prenatalne, babeczce się coś tam nie podobało, pytała kiedy mam następną wizytę, poinformowałam ją, że 31.07. To mówiła, że poprosi o rejestrację po tej wizycie, żeby podać dokładną datę porodu wg wymiarów z USG.
Kurcze, jest moda na ten termin z USG. Ja się tego cykam trochę. Potem indukcje i ciśnienie typu "dlaczego pani nie rodzi jeszcze?"
Też nie chce za wcześnie bo moje dzieci zawsze są trochę "pozniejsze". Nie ten 14dc tylko 18-19. No nic. Zobaczymy w piątek co będzie :D

najszybciej jak się dowiedziałam o ciąży😅 teraz mam za tydzień, testy robiłam w sobotę, więc i tak bym się nigdzie nie zapisała od razu. Dzisiaj mąż mnie umówił.
Ale w pierwszej i drugiej ciąży czekałam ok. 2/3 tygodni na wizytę na NFZ

reklama
Na pierwszej wizycie serduszka widać nie było, na drugiej 6+3 już było a tu mam aktualizację z dzisiaj 6+6. Wgl babka, u której myslalam, że będę ciaze prowadzić bo prowadziła nas w diagnostyce niepłodności powiedziala nam dzisiaj, ze jak mamy możliwość prowadzić gdzie indziej to żebyśmy sobie prowadzili bo u nich jednak za każdą wizytę trzeba płacić a ona jest w sumie specjalistą od nieplodnosci. Więc chyba jednak bede prowadzić ciążę w luxmedzie. W sumie piątkowa wizyta była spoko, dzisiaj sobie tam badania zrobiłam. Będzie chociaż trochę lżej finansowo

Załączniki

• 20250728_135523.jpg
    20250728_135523.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 39
Do góry