reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Zuzanka wierzę w to ze wszystko będzie dobrze i ze zobaczymy wszystkie II krechy na teście!!! Takie przykłady jak Kasia.natka, Muma i teraz Kok.o (potwierdzenie jutro z rana) trzymają mnie przy życiu.. i pewnie nas wszystkie.. bo przecież choć nie wiadomo jak wielkie kłody los rzuca pod nogi - udaje się!!!
Lumina pani endokrynolog do której chodzę poroniła w 17 tc. w jakiś sposób stałyśmy się sobie bliskie.. :eek: a ze moja tarczyca ma całe mnóstwo guzków trzeba ją wyciąć. Mogłabym to zrobić w każdej chwili.. a że ona wie jak mi zależy na dziecku - powiedziała że operacja po urodzeniu dziecka. Taka ustalona przez nas kolejność ;-):-)

Kasia.natka w WORDzie najpierw pisz, jest szansa że przetrwa.. i przy okazji daj mi instrukcję jak cytować kilka wypowiedzi w jednym poscie.. plis!!! :sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Czekamy w takim razie z niecierpliwością na fajne zdjęcie a swoje z brzucholcem też byś na kółko mogła wrzucić :tak:I pochwal się w wolnej chwili co tam kupiłaś ciekawego, np dzis rozmawialam z kolegą, który ma synka trzytygodniowego i kąpie go nie w wanience tylko w takim specjalnym wiaderku , podobno rewelacja :-p TUMMY TUB - WIADERKO DO K�PIELI NIEMOWL�T sklep internetowy zabawki Wroc�aw
kochana my teraz jesteśmy na etapie kupowania konkretów - jest już łóżeczko
c_big5654663.jpg
, materacyk
luxprestige.png
, zestaw pościeli z dodatkami
15.jpg
, wózek Bebetto Solaris - uniwersalny wózek dziecięcy - YouTube tylko w kolorze czerwono-czarnym czeka już w sklepie na odbiór tylko fotelik
cabriofix_sparklinggrape.jpg
nie dotarł a chcemy odebrać razem bo mamy kupon na -20%a co do tego wiadra to dla mnie porażka - dziecko musisz trzymać pochylone do przodu więc brak kontaktu wzrokowego, ciasne to więc pole manewru do mycia mocno ograniczone a do tego jeszcze ten pępuś zamoczony :dry: no mnie nie przekonało
Kasia.natka, jak możesz czuć się opuszczona na forum? Przecież my tu cały czas o Was myślimy :tak:. Jaka duża już Twoja Misia :-), strasznie szybko ten czas leci i dzieci rosną w oczach. Teraz pewnie remontujecie pokoik a za chwilę do komuni się będziecie szykować :-). A pozytywka już gra?
no remont się jeszcze nie zaczął a na dodatek przy tym wszystkim co jest zaplanowane to ten pokoik to "pikuś" a moje odczucia z forum - może nie opuszczona ale zbędna i niezauważana i nic na to nie poradzę, może taki mam okres teraz ale chyba raczej zwiększyła mi się potrzeba akceptacji i troski...nie ważne :sorry2:
bioooooonda, kasia.naatka zyjecie!! :-D:-D widze że kasia.natka humorki ciążowe ma :-p
a no mam i myślę że przy takiej burzy hormonów nie powinno to nikogo dziwić
kasia.natka to faktycznie dużymi krokami się zbliża przyjście na świat "naszej" małej forumowiczki ;-)trzymam kciuki a a jak zajęcia???:tak:
zajęcia super :tak: jestem bardzo zadowolona że jednak się zdecydowałam na tą SR bo na prawdę wielu rzeczy się dowiaduję a ćwiczenia ruchowe i oddechowe też myślę że potrzebne chociaz od rozciągania chyba sobie coś naderwałam w lewej pachwinie ale sama jestem sobie winna :dry: a i mężuś tez zadowolony, mówi że dowiaduje się ciekawych rzeczy i może łatwiej mu będzie wspierać mnie i pomóc przy porodzie
kasia.natka, nas wszystkie interesuje co u Ciebie i małej, tylko nie każda i nie codziennie o to pyta...A Twoje posty są jak najbardziej mile widziane i zdjecia tez!!!!
ja nie oczekuję codziennych pytań o mnie i o Misię ale często jest tak że coś napiszę a nikt tego nie zauważy i po prostu robi mi się przykro (a nie trudno mi teraz sprawić przykrość czy doprowadzić do łez)
witajcie!!nam dr.powiedziała,ze inseminacja warta spróbowac góra do 3 razy(o ile sie nie uda za pierwszym lub drugim razem)a potem warto pomyślec o in vitro.Mam w głowie mętlik,po prostu....do lipca "mamy czas".....(ale ****...to brzmi,no nie?!!:(:()a potem musimy zastanowic się nad sztucznym zapłodnieniem......
znam kilka przypadków że pary juz miały wyznaczony termin na IVF a okazywało się że II więc bez względu na wszystko nie ustawajcie w przytulankach systematycznych &&& :tak:

to takie ogólne bo też są dodatkowe badania ale to zależy od kliniki
Wymagane Badania:

• USG narządu rodnego
  • poziom hormonów (FSH, LH, estradiol w 1-2 dniu cyklu; prolaktyna, TSH, testosteron)
  • wymaz bakteriologiczno-mykologiczny, Ureaplasma, Mycoplasma, Chlamydia
  • cytologia, czystość pochwy
Następnie Przed przystąpieniem do IUI pacjentka poddana zostanie terapii hormonalnej, której celem jest stymulacja kilku dojrzałych pęcherzyk przez jajnik. Najczęściej podawanym lekiem jest klomifen lub gonadotropina. Stymulacja odbywa się pod kontrolą USG i gdy pęcherzyki w jajnikach osiągną odpowiednią wielkość (średnica min. 18-20mm) pacjentce podaje się lek wywołujący owulację a po 24-36 godzinach od podania leku przeprowadza się zabieg inseminacji.

Pacjent wcześniej powinien wykonać badanie nasienia - seminogram.
Przed tym badaniem jak i przed inseminacja partner proszony jest o zachowanie wstrzemięźliwości seksualnej od 2 - 5 dni i o ograniczenie spożywania napoii alkoholowych oraz innych używek.
Stopień powodzenia inseminacji domacicznej to około 20% pacjentek zachodzących w ciąże. Efektywność można oceniać po wykonaniu minimum 3 zabiegów.

wiem ile badan i zabiegów potrzeba do in vitro lub inseminacji,bo pani dr.mi o tym wszystkim ostatnio mówiła!!i powiedziała,ze bardziej skuteczne jest in vitro niz inseminacja.....

nie lumina nie odradzam,jakbym odradzała to sama bym do tego nie podchodziła ;-),ale trzeba się nastawić,że jest to czasochłonne no i nie można się nastawiać od razu ,że się uda tylko wierzyć w to ,że może się udać :tak: i dużo cierpliwości przed zabiegiem i badaniami bo to na pewno w I cyklu się nie podchodzi ,tylko bodajże w 3 (I miesiąc podgląd owu,II miesiąc badania itd ,III zabieg jak jest wszystko ok :-) )

Kasia.natka ALE WYPAS!!!!! Aż się wzruszyłam..:zawstydzona/y:
Wiem co czujesz bo gdy ja leżałam w ciąży i łapkami ruszać nie mogłam też czułam się zapomniana..:zawstydzona/y:
Ale ogólnie jest chyba tak (ja tak mam) że całymi dniami o Was myślę.. czasami nawet któraś mi się przyśni.. :sorry2: ..

wiem ile badan i zabiegów potrzeba do in vitro lub inseminacji,bo pani dr.mi o tym wszystkim ostatnio mówiła!!i powiedziała,ze bardziej skuteczne jest in vitro niz inseminacja.....

kasica żadnej gwarancji Ci nikt nie da na IUI dają 20 % na in vitro 50%( przy zdrowych parach) - IUI kosztuje ( ok1 500 z badaniami jak nie więcej) a in vitro( zależy od protokołu bo jest krótki i długi ok 15 ooo ) ale decyzje podejmujesz sama ja tylko piszę jak to wygląda i jak się przez to przechodzi.........

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry