reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

hej!!! Dziekuje za fluidki. Chwytam, chwytam, czy tez wciagam:biggrin2:
Ciesze sie, ze u wiekszosci z nas wszystko dobrze.
Alex- juz wkrotce nadleci chlodek do Slaska z zachodu, wiec nie bedziecie sie tam tak meczyc. Dzis rano tutaj bylo tylko 14 stopni.
Ani@k- nie martw sie. Sprawdzi Ci sie hormony, ustawi je ewentualnie i bach, bach, bedzie dzidzius.
Muma- swietnie to zorganizowalas. Oby tylko te panie daly rade, bo te dziadki to widac niezle aparaty sa:-D
Tylko prosze mi tu o sobie nie zapominac i Malutkim.;-)
Katiuszka-lubie jak tak sporo piszesz. Fajnie, ze idzie przodu.
Kok.o- tez dobrze czytac, ze wszystko jest bene z babelkiem.
A Bionda co porabia? Chyba sie seksuje, bo sloneczko to chyba podnosi libido.
U mnie tak jest, ze az sie zyc chce.

Bzz- to musi byc ladny kolor, ta nazwa farby sama w sobie brzmi bardzo ciekawie. Tutaj nie ma takich ladnych, tylko jakies nudne, takie zwyczajne.
Lopop-fakt, troche krotkie te Twoje posty, ale tez piknie:biggrin2:
Catarina-widze, ze mierzysz. Dobrze, sprawdzaj ten wykres, czy ladnie tempka rosnie
Ja dalej nie, bo jestem len i chaotyczka, i mam mala skleroze:-D
Hashimotka- co u Ciebie?

Kasica-przeciez bedzie ok. Ja tez dzis weszlam do gabinetu z gula w gardle i scisnietym zoladkiem.

Wyniki sa dobre, endometrium tez(ale nie zapytalam ile mm mialo), prolaktyna, testosteron i estradiol nieznacznie podwyzszone.
FSH nizsze niz ostatnio, LH wyzsze. Jeszcze raz mi zbadaja AMH. Tarczyca w porzadku
USG pokazalo 2 ladne pecherzyki na prawym jajniku, w 11 dc. jeden mial 21mm. Wiec jest niezle. Ostatnio przy braniu clo to czulam te jajniki ze hej.Teraz tak niesmialo jakos dawaly znac o sobie.
Lekarz jeszcze do mnie zadzwoni z wynikiem.
Powiedzial, ze mam poprosic o dokumentacje mojej historii gin. u tamtych lekarzy, ze to nic trudnego.
Dobranoc, ide parzyc ziolka, jak kiedys ta pani Stasia z Klanu. Zawsze mi sie to przypomina, jak sobie parze te trawki:)

reklama
Ani@k,ja jak np.robiłam wyniki na horomony,to lekarz mi zlecił od razu zrobić,testosteron,progesteron,prolaktyne...tylko ze takzy hormon w odpowiedniu dniu cykluWiem,ze podwyższona prolaktyna pawoduje poronienie i sa problemy z zajsciem w ciązę.....

no wlaśnie.. tylko czy to poronienie następuje na samym począteczku czy tak jak w moim przypadku w 15 tc???:sorry: ale.. co było a nie jest..

Kasica a prolaktynę robiłaś między 3 a 5 dc??? bo mi endo tak kazała zrobić.. no i powiedz mi jeszcze w którym dniu robiłaś testosteron i progesteron??? tak jak Katiuszka 7 dni po owu???

ani@k z tym progesteronem do ja sama do końca nie wiem jak jest...tzn. tak, jak jest go za mało, to będzie krótka faza lutealna, nawet jak dojdzie do zapłodnienia, zarodek nie zagnieżdzi się. Niski poziom progesterony 7 dni po owu może wskazywać, że owu nie było w ogóle - tak mi tłumaczył ginek. A jak mój wyszedł bardzo, bardzo duży i pytałam skąd taki, to odpowiedział, że to przez stymulację Clo, była owu i progesteron skoczył, a że aż tak bardzo, no cóż, taka moja uroda. W kolejnym miesiącu dalej był wyższy, ale już nie tak, znowu pytałam lekarza czy aby nie trzeba go zbijać, a on że absolutnie nie, bo jeżeli jest mierzony po owulacji to nie ma takiego pojęcia jak "za wysoki progesteron". No a jak jest ciąża, to w ogóle jest już duży, bo jest on jeszcze wytwarzany przez ciałko żółte. Tyle co ja wiem od ginka...mam nadzieję, że nic nie przekręciłam. Najlepiej zrób sobie te hormonki, pilnuj tylko odpowiednich dni i zobaczysz co tam się dzieje.

Katiuszka dziękuję bardzo :*:*:*
jeżeli fl to 'sezon' podwyzszonych temperatur - to u mnie myślę że są w porzadku:eek:
no i mam dylemat.. bo ja chcę zbadać progesteron .. 7 dni po owu.. tylko.. kiedy ustalić owu? czy to będzie 7 dzień 'wyższych' temperatur??? czy 7 dni po 'bólu owu'???:sorry: czy kiedy???:sorry::zawstydzona/y:

Ani@k- nie martw sie. Sprawdzi Ci sie hormony, ustawi je ewentualnie i bach, bach, bedzie dzidzius.

no właśnie się zastanawiałam jak to jest.. bo po wszystkich wynikach zacznie się profilaktyka.. ale ile to wszystko potrwa???:sorry:

Ani@k ty wiesz, ze ja tez chyba nie mialam badanej prolaktyny?? nigdy!! no zesz!
A progesteron to jak mowi Kok.o 7 dni po owulce, choc gdybys miala malo to faktycznie fl bylaby bardzo krotka, jak w moich poprzednich cyklach. Wykresy mozesz zobaczyc i do tego plamilam, bo organizm nie wiedzial czy to juz ma byc okres czy jeszcze nie. W kazdym razie lekarz byl pewny, ze to niski poziom progesteronu. U ciebie raczej tak nie jest.

Dzięki Gatto :*:*:*

Muszę obrać plan działania.. dziewczyny - jezeli badanie ma być pomiędzy 3 a 5 to jak zrobie np. w 5 dc to będzie ok, tak???:sorry: nabijałam się z Kasicy ze ma mnóstwo pytań.. a ja teraz od niej przejęłam pałeczkę:zawstydzona/y:
Wiecie co mnie cieszy najbardziej w tym wszystkim??? ze mierzę temp. bez mierzenia nie wpadlabym nigdy na to co teraz..
I tu ukłony do mojego gina. to on wpadł na to aby zacząć mierzyć cykl.. z tego wszystkiego o nim zapomniałam.. chyba maila do niego napiszę.. ciekawa jestem co mi teraz powie..
Wczoraj miałam dzień zwątpienia.. taki brak sił do wszystkiego.. ale dziś jestem pelna wiary, że da się coś z tym wszystkim zrobić:sorry:
Zobaczcie co sen może zdziałać!:tak::-)

aha.. chciałam jeszcze powiedzieć coś do Alex___ - kochana Twój CUD mnie obezwładnia!!! jak ja bym go miała kilka dni to bym go baaaaardzo mocno rozpieściła, oj baaaardzo mocno!!!!!!
Kasia.natka widzę że Misia coraz bardziej się doroślejsza robi:tak:;-) posyłam moc buziaków.. a na przesyłkę musimy jeszcze chwilę poczekać..:sorry: z przyczyn niezależnych.. wiem, wiem powtarzam się.. ale ja ostatnio na nic nie mam czasu:zawstydzona/y: :-( troche mnie to przeraża.. ale walczę!!!!:sorry:

dzień dobry wszystkim :-D piękny dzień mamy dzisaij
Ja szykuje się do malowania - w planie są 2 pokoje , ale i pomoc zdwojona będzie :)
Poza tym jakieś choróbstwo się przyplątało - gardło boli jak pieron .... od tego też pewno wysoka tempka ... no nic jak nie przejdzie do jutra to lecę do lekarza bo mi to na anginę wygląda - ale czy jest coś takiego jak angina jednostronna ?!:eek:
zaglądnę po południu albo wieczorkiem

Bzzzz Ty się czasem w antybiotyki nie zaopatruj bo ten boł gardała może wcale nie jest z anginą powiązany!!!!! i rozszerz swój wykres bo mi niewygodnie:-p;-)

(wiem ze to bez znaczenia ale ja jak już byłam wciąży a jeszcze o tym nie wiedziałam miałam pieroński katar i też myślałam ze to 'grypa, bądź angina.. Katiuszka też miała iść do lekarza bo ją 'coś' dopadło.. uważaj Bzzzz oj uważaj..)
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Bzzzz pamietaj, zeby brac cos co jest bezpieczne w ciazy!!!!!

Dziewczyny jest mi tak goraco, ze trace sily i wszystko. Pozdrawiam Was serdecznie!!!

Gatto u mnie dziś pada - podsyłam trochę 'normalnego' powietrza.. takiego polskiego, letniego:-)

bo w Krakowie na Brackiej...jpg -> tam zawsze pada deszcz.. ;-)

Kraków mnie przyprawia o dreszczyk emocji.. potrafię się 'najeżyć' i chodzić przez cały dzień z głową w chmurach:sorry:

ostatnio jak nakręcona zaliczalam wszystko co możliwe na rynku.. włączając w to gołębie;-)

Nienawidze tych obesrolkow!!!! W Krakowie mieszkalam ponad 13 lat, a golebi nie polubilam NIGDY...wrrrrrr....:wściekła/y:

reklama
Dzien Dobry. Ja ostatnie badanie mialam robione w 5c, ale nie badano progesteronu. Obecność cykli jajeczkowych sugeruje min. oznaczenie stężenia progesteronu w surowicy krwi na siedem dni przed spodziewaną miesiączką (powyżej 10 ng/ml).
Tylko oznaczenie stężenia progesteronu w środkowej fazie lutealnej wnosi istotne informacje o tym czy cykl jest owulacyjny.

Ani@k- moze skorzystaj z testu jak masz jakies.
Ja dzisiaj zrobilam test clearblue w 12dc. i byl negatywny. Wiec dalej robie, ale jajnik prawy daje mi popalic.Ale to dobrze

Milego dnia:-)
Catarina- a Ty gdzie? Nie pijemy kawki?

Do góry