reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

reklama
katiuszka dobrze,ze do doktorka poszłas:tak:. Ja tez wyczytalam,ze te skurcze Braxtona - Hicksa, jak Muma pisze, powinny byc bezbolesne. A mnie troszke pobolewały.No i od jakiegos czasu mam takie pobolewania jak na @...za tydzien mam gina,to zapytam czy nie za wczesnie sie pojawiły te @powe bole.

jestem dziewczyny!!!
ale mnie doktorek przemaglował:szok: prawie 2 godziny siedziałam!!! aż babka z recepcji pukała dwa razy, że jest następna pacjentka:szok: pomierzył Julka dokładnie, jakieś wykresy robił :confused: pierwszy raz w życiu takie cuś widziałam...nawet siusiaka pokazywał:-D najważniejsze, że wszystkie parametry bardzo dobre, łożysko ok, szyjka macicy też...te bóle to cholera wie co....może to ze zmęczenia...może macica uciskała na eeee co to było? co jest z prawej strony? wyrostek??? cholerka zapomniałam...:sorry2: w każdym razie wymacał brzuch, nic tam nie stwierdził. Badanie "odśrodkowe" też niczego nie wykryło. Mam się nie przemęczać i tyle, a jakby bolało to spróbować magnez musujący, jak bardzo boli to nospę...No zobaczymy jak poucinam sobie godziny pracy, jak więcej nie zaboli, to pewnie zmęczenie, a jakby nie daj Boże znowu bolało-to wtedy pójde do niego znowu. Wszystko było ok, ale zmartwił się moją opryszczką na ustach. Szukał w komputerze różnych opracowań na ten temat i pokazywał mi, że w Polsce rekomendowane jest leczenie jej w ciąży lekiem Heviran 200mg...ja ten lek mam wdomu, bo brałam go chyba z dwa razy długo przed ciążą, ale teraz nie zażywałam go, a doktor powiedział, żeby brać. Poszperałam jeszcze w necie i zgłupiałam...co lekarz, to inna opinia. Jedni piszą, że wolno, inni że lepiej nie...chyba sobie daruję na razie. Wiem na 100% że groźna jest jak sie pierwszy raz w życiu ją złapało w ciąży, ale jak ja się z nią męczę od dzieciństwa, to mam przeciwciała. No ale nie wiem co z tym lekiem...może zapytam się jeszcze angielskiego lekarza? ale co on więcej będzie wiedział??? Angol:-p
No i chyba to tyle w skrócie...a na przywitanie doktorek to mnie wyściskał, wyobejmował, po brzuszku pogłaskał....i dostałam opiernicz, ze się nie odzywałam, że nie przyszłam się pokazać ani nie zadzwoniłam:zawstydzona/y: a ja mu po prostu nie chciałam głowy zaprzątać...:sorry2:fajny ten mój doktorek:tak:
Aha...wózek wczoraj dotarł do domku w Polsce, dzień przed wyjazdem szwagra....ale go nie zabrał:no: powiedział, że już mu się nie zmieścił...a kij mu w oko!!!! najważniejsze, ze Julek zdrowy!!!!
Zmykam do łóżeczka!!!
Pa dziewczynki!!!!

Czesc.

Niestety ten cykl nie byl dla mnie szczesliwy, poniewaz w nocy po 24 dniach nastapilo krwawienie. Mialam tego oznaki: bolacy krzyz, skurcze....

Smutno mi.
Jak pomysle, ze znowu mam robic to samo, te USG co 2 dni, to mi sie odechciewa. Ale nie poddaje sie, jutro bedzie lepiej.
Musze poumawiac sie na wizyty.

Milego dnia.

Hejka,

Aleksis - :-(:-( cholera jasna, że też nie zrobili Ci tego usg w dniu zabiegu !!:no:
Może pęcherzyk jeszcze nie pękł, może po prostu nie pękł wcale ??
Teraz ich zmusisz żeby to zrobili, musisz im to wytłumaczyć.
Wiem, że dzisiaj bardzo zły dzień, ale jutro już będzie lepiej a w poniedziałek już w ogóle.
Ja cały czas &&&&&&&&&&&&&&.
A może to krwawienie to tylko plamienie jest ????

katiuszka -super , że dobrze wszystko z Julciem :tak: Ty też trochę przystopuj i pij ten magnez, ja piję od połowy ciąży dodatkowo do witamin jeszcze. Nospa to naprawdę jak już nie możesz wytrzymać ale lepiej nie.. Kiedyś tam się naczytałam o dzieciach , które się po nospie rodzą z porażeniem mięśni twarzy - ale to pewnie trzeba się nieźle faszerować ;-)

Piję kawkę (bez psa;-)) i czekam na zakupy a potem będę gotować do zamrożenia :tak:

Ostatnia edycja:
hejka! pisze drugi raz wrrrrr...jade metrem i co rusz zrywa zasieg!!!
aleksis...nie wiem co napisac...strasznie mi przykro:-( nie zalamuj sie...kolejna proba musi sie udac!!! tak jak pisze Muma...wymus na nich to usg...moze to dlatego sie nie udalo?...tule Cie mocno...

Muma czytalam o tej nospie, na razie wzielam tylko pol tabletki i to po amnio, zeby nie miec skurczy, ale czytalam, ze niektore dziewczyny zazywaja ja jak tylko je cos zakluje...
A powiedz..tego magnezu to ile bierzesz dziennie? lepszy musujacy czy zwykle tabletki? a z praca powoli mysle ktora zostawic, a ktora rzucic...chyba musze szybciej myslec;-)

katiuszka - ja mam taki magnezik musujący , dziennie zapotrzebowanie pokrywa i przy okazji można się napić ;-) W moim kompleksie witamin magnezu jest tylko 16% dziennego zapotrzebowania..
Jak wyszłam ze szpitala to dostałam też leki przeciwskurczowe ale to na recepte - jak je brałam to nic nie miałam, super było.
No myśl, myśl, trzeba trochę więcej odpoczywać i już :-) Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny

Aleksis kochana ja wiem,że dla Ciebie to straszne przeżycie ,ale ja miałam 2 razy iui i dawali tylko 12 % że się uda przy in vitro powiedzieli ,że nie więcej niż 50 % ,jak czytałam wcześniej ,że nie sprawdzili Ci ,czy owu była czy nie to dla mnie było to nie do pojęcia ale nie chciałam się za bardzo udzielać w tym temacie bo może pomyślałabyś,że się wymądrzam czy coś w tym rodzaju,ale ja przeszłam jedno i drugie i wiem,że jak nie ma pęcherzyka lub nie widać czy pękł ,czy cokolwiek co wskazuje na brak owulacji lub pęknięcia pęcherzyka to nie robią zabiegu :no: tym razem przypilnuj ich żeby przed IUI zrobili Ci dokładnie usg i niech potwierdzą czy pęchol pękł mi nawet po zabiegu IUI kazali przyjść upewnić się czy jest ciałko żółte ,żeby było wszystko jasne:tak: tulę i pamiętaj nie poddawaj się jest wiele kobiet ,które walczą bardzo długo i się udaje i Tobie też się uda....&&&&&&

katiuszka nie przemęczaj się za bardzo ,a no spę można brać tylko wtedy kiedy się ma bardzo twardy brzuch i bardzo boli bo no spa też nie jest za bardzo wskazana w ciąży ,ale to tylko informacja on mojego lekarza :-(

Muma a co będziesz gotować i mrozić ?

miłego dnia dziewczynki ,u nas zimno i deszczowo ale co tam ....ja dzisiaj wstałam z uśmiechem na twarzy bo co może być piękniejszego niż kolejny dzień z Wami :tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
zuzanka - u mnie też zimno brrr ale nawet jakieś przebłyski słońca są..
Gotuję dla dzieci - chilli z mięsem i fasolą i kotlety mielone na obiady :-)
Jak wrócę ze szpitala to będą to wsuwać a ja sobie jakiegoś kurczaczka gotowanego z ziemniaczkami będę wsuwać na początek :tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry