reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

są trzy rodzaje spadków temperatur:
1 - przed owulacją
2 - implantacyjny (nie zawsze wystepuje)
3 - przed lub w terminie spodziewanej @

spadku na @ nie liczę bo nie jest taki przyjemny :-)

reklama
czesc babeczki :-)
zuzaku jeden, przeciez miałas juz skok:eek: teraz ładnie tempka trzyma sie "na górze" wiec jest dobrze!:tak: A podły nastrój-to mysle, ze taka jesienna przypadłosc jest..no jakos duzo ludzi tak ma, ze jak zima nadchodzi, jest ponuro, deszczowo i w ogole do d.. to humory też 'siadają'. Nosek do góry , tylko kilka m-cy i bedzie piekna wiosna!:tak::-) :*****

Ani@k no na szkole nie dowiedziałam sie niczego nowego:eek: O odzywianiu bylo, a my, prawie wszystkie mniej wiecej na tym samym etapie , to juz wszystko mamy obcykane- co i jak jesc;-) No ale mają to w programie tej szkoły wiec musza powiedziec i juz. W poniedziałek zwiedzamy porodówke a chyba w srode (chyba?) film z porodu ma byc:eek:
Gatto hehe Mała pilnuje zeby sie mamusia obyczajnie prowadziła:-D
kurcze alex__ 2 kg??:szok: jak tyś to zrobiła??
A nam babka wczoraj na szk.rodz. powiedziała, ze kobiety z nadwaga przed ciaza w ciazy powinny max 6kg przytyc...a ja juz mam 8:szok: ... ale kij jej w oko... przeciez głodzic sie nie bede, nie?;-)

Ostatnia edycja:
Kok.o a informują co w przypaku gdy kobieta jest np. na jakieś (spore) składniki uczulona??? czy mówią o zamiennikach??? np. zamiast wołowiny - coś, zamiast śledzi - coś, zamiast pomidora - coś??? albo gdy przez całe 7 miechów np. cały czas wymiotuje??? no i jak przezwyciężyć brak apetytu???:confused:
ja np. pamiętam jak czasami zmuszałam się do wzięcia czegoś do ust w przypadku połykania tabletki.. bywało ze przez pół dnia nie chciało mi się wogóle jesc..

dzięki kok.o :***** możliwe ,że to ta jesień ....a u Nas jeszcze tak zimno brrr

a to w szkole rodzenia mówią jak się odżywiać itd? bo chyba coś ominęłam ,a poród naturalny oglądałam :sorry:no nie chciałabym,żeby akurat w takiej pozycji mnie mój widział i co się ze mną tam dzieje...chodź mój M zawsze mówi,że chce być przy porodzie :tak:więc przy mnie będzie ale myślę ,że tylko z tej samej pozycji co ja będzie ;-)

No, własnie takich konkretów nie było:sorry: Znaczy najpierw pielegniara pytala, czy ktos jest uczulony na cos, jak wyszło ze nikt, to po prostu opowiedziala jak sie odzywiac. Uczulone oczywiscie musza unikac tego co uczula. I tyle:sorry:
Na wymioty tez poleciła juz znane specyfiki: herbatka imbirowa lub napar z imbiru. Na zaparcia (Gatto!)- duzo błonnika, na niektórych mleko działa przeczyszczająco, no i suszone morele dobrze działąja (3-5 szt np z jogurtem na II sniadanie)
Tak naprawde do obszerny temat, wlaczajac w to np takie jaroszki jak ja;-) Wiec w necie znacznie wiecej mozna znaleźc niz to, co babeczka w ciagu 1 godziny jest w stanie nam przekazać.

hehe zuza ja mojemu od razu powiedziałąm,ze fajnie byłoby jakby był, za raczke potrzymał itp, ale bedzie mogł tylko przy mojej głowie stać:-D "TAM" nie bedzie mogł zagladać:-D

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki,

No wczoraj wieczorem to już prawie jechaliśmy ale jak sobie przypomniałam, który lekarz ma dyżur (to mały szpital i wiadomo którego dnia kto dyżuruje ) to mi jednak przeszło:eek: Za to dzisiaj jak najbardziej jakby coś, najprzystojniejszy ze wszystkich przemiły dr Jarosław, noooo nie wiem czy dotrwamy do jutrzejszej wizyty :-D

alex - dobrze, że wszystko dobrze z Martynką, co do jej wagi to Julka wg usg ważyła w 36tc 2400 a urodziła się w 38 tc z wagą 3050 g. także to różnie z tymi pomiarami wg usg bywa. Współczuję przesunięcia terminu, to jeszcze cały miesiąc ...
Ale to też nic nie znaczy bo to i tak nie pani dr zdecyduje kiedy koniec ;-)
Ty natomiast coś przegięłaś ze swoją wagą, weź się kobito zważ porządnie, dwie nogi postaw na sprzęcie i nie podtrzymuj się ściany :-D

katiuszka -potrzebujesz odpoczynku i nie lekceważ tego Paracetamol to niech sobie w buty wsadzą, pij magnez, jedz witaminki i leż dużo. A w pracy nie możesz trochę poleżeć ??;-) Dzieciom zadaj co mają robić a sama - bach , na lewy boczek A nie możesz sobie odpłatnie zrobić tego badania cukru w przyszłym tygodniu ?? może pomyśl o tym, co ?:-)

Aleksis - to super, że masz gila !!!! To Ci tylko może pomóc w zafasolkowaniu !!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Teraz dbaj o siebie, dużo śpij i niedługo mam nadzieję, odpalimy te szampany wreszcie :tak::tak:

caterina -ale mam nadzieję, że zanim się popstrykaliście z eMem to zdąrzyliście podziałać , wykres ładny i oby tak zostało &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
aaronka - szybciutko pracuj i do łóżka ! A ja dzisiaj też, od nie pamiętam kiedy chyba się położę po kawce Bo coś czuję, że już niedługo nie będę mieć takich okazji ;-)

Ani@k- i właśnie tak Nie ziółka, nie wykres, plany na Święta, zakupy, ćwiczenia Aaa i poluzowanie w pracy bo to tylko praca jest .... &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

zuzanka - już napisałam pod wykresem, to normalny skok był przecież Ja nie miałam nigdy tempki powyżej 37 stopni, siedź spokojnie i czekamy &&&&&&&&&&&&&&

Gatto - tak to bywa z tymi przesyłkami, też się czasem wkurzam. A co do przytulanek w ciąży to ja miałam zakaz do 4 mca, potem było faaaaaaaaajnie jakoś do pobytu w szpitalu , potem znowu przerwa a teraz to bardzo by mi się czasem chciało i coś tam próbujemy ale różnie bywa Nie wiedzieć czemu ciągle mi się przypomina jeden taki wiersz Tuwima o 40 wagonach itp :-D

kok.o - Łeee, nie będzie TAM zaglądał z kamerką :-D?? Najlepiej na TLC, na porodówce, wszyscy TAM stoją: facet, matka, teściowa, przyjaciółki i jeszcze stadko dzieciaków - to jest prawdziwy poród rodzinny :tak::-D

Wiecie, jakoś czuję, że jak teraz się sypną II to się nie połapiemy co i jak, normalnie czuję to:happy::happy::happy:
I już , mam nadzieję, że ostatnie nasze dla Was:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ostatnia edycja:
Zuza ale nie wiem czy eMa puszczają 'z przodu' tzn tam gdzie wszystko widać.. wydaje mi się że eM zajmuje się połowicą..trzyma rękę, ociera pot.. a na koniec dają mu pepowinę odciąć i eM pada przeszczęśliwy :-)
Kok.o no ale wykład odbębniony :-) się człowiek sam nie nauczy to nikt mu nic nie powie..:sorry:
Muma :******

Ostatnia edycja:
Muma a co już czujesz ,że to ten moment ,że Olek juz się zdecydował? no w końcu ,bo się doczekać nie możemy :happy:
Ani@k też mi się wydaje,że raczej nie będą go wpuszczać "tam" hehehe ale różnie to bywa ,ja bardzo bym chciała,żeby był przy tym momencie bo to będzie Nasz najszczęśliwszy dzień w życiu a on strasznie czeka aż mu pokażę II kreski i donoszę ciążę do końca !
kok.o to jednym słowem sama masz więcej wiedzy niż Pani ,która to prowadzi :tak:

kok.o - Łeee, nie będzie TAM zaglądał z kamerką :-D?? Najlepiej na TLC, na porodówce, wszyscy TAM stoją: facet, matka, teściowa, przyjaciółki i jeszcze stadko dzieciaków - to jest prawdziwy poród rodzinny :tak::-D
yyy hyhy... no i co potem z takim filmem mamy zrobic??:eek: przy nastepnej rodzinnej kolacji (czy Wigilii) ogladac?:-D
no i chyba na taka okazje to musiałabym jakas superfryzure sobie "TAM" zapuścic, nie? jakis lok czy moze przedziałek:-D

no.., zuzka włascicwie to ja od tej szkoly rodzenia chce, zeby mi powiedzieli co do szpitala mam przytargac (zeby nie brac wszystkiego), jak sie podczas porodu zachowac i kiedy w ogole ruszac do szpitala, no i oczywiscie jak karmic i opiekowac sie noworodkiem. No bo tego nie wiem:zawstydzona/y: A sprawy odzywiania, dolegliwosci ciazowych itp to juz kazda z uczestniczacych chyba ma opanowane(zapisy byly dla babek z terminem porodu od-do, jakies 2 tyg rozstrzału w terminach jest, wiec wszystkie to juz III trymestr).

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry