reklama
kok.o
Fanka BB :)
czesc babeczki :-)
zuzaku jeden, przeciez miałas juz skok
teraz ładnie tempka trzyma sie "na górze" wiec jest dobrze!
A podły nastrój-to mysle, ze taka jesienna przypadłosc jest..no jakos duzo ludzi tak ma, ze jak zima nadchodzi, jest ponuro, deszczowo i w ogole do d.. to humory też 'siadają'. Nosek do góry , tylko kilka m-cy i bedzie piekna wiosna!
:-) :*****
Ani@k no na szkole nie dowiedziałam sie niczego nowego
O odzywianiu bylo, a my, prawie wszystkie mniej wiecej na tym samym etapie , to juz wszystko mamy obcykane- co i jak jesc;-) No ale mają to w programie tej szkoły wiec musza powiedziec i juz. W poniedziałek zwiedzamy porodówke a chyba w srode (chyba?) film z porodu ma byc
Gatto hehe Mała pilnuje zeby sie mamusia obyczajnie prowadziła
kurcze alex__ 2 kg??
jak tyś to zrobiła??
A nam babka wczoraj na szk.rodz. powiedziała, ze kobiety z nadwaga przed ciaza w ciazy powinny max 6kg przytyc...a ja juz mam 8
... ale kij jej w oko... przeciez głodzic sie nie bede, nie?;-)
zuzaku jeden, przeciez miałas juz skok

Ani@k no na szkole nie dowiedziałam sie niczego nowego

Gatto hehe Mała pilnuje zeby sie mamusia obyczajnie prowadziła

kurcze alex__ 2 kg??

A nam babka wczoraj na szk.rodz. powiedziała, ze kobiety z nadwaga przed ciaza w ciazy powinny max 6kg przytyc...a ja juz mam 8

Ostatnia edycja:
Ani@k
Kok.o a informują co w przypaku gdy kobieta jest np. na jakieś (spore) składniki uczulona??? czy mówią o zamiennikach??? np. zamiast wołowiny - coś, zamiast śledzi - coś, zamiast pomidora - coś??? albo gdy przez całe 7 miechów np. cały czas wymiotuje??? no i jak przezwyciężyć brak apetytu???
ja np. pamiętam jak czasami zmuszałam się do wzięcia czegoś do ust w przypadku połykania tabletki.. bywało ze przez pół dnia nie chciało mi się wogóle jesc..

ja np. pamiętam jak czasami zmuszałam się do wzięcia czegoś do ust w przypadku połykania tabletki.. bywało ze przez pół dnia nie chciało mi się wogóle jesc..
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
dzięki kok.o :***** możliwe ,że to ta jesień ....a u Nas jeszcze tak zimno brrr
a to w szkole rodzenia mówią jak się odżywiać itd? bo chyba coś ominęłam ,a poród naturalny oglądałam
no nie chciałabym,żeby akurat w takiej pozycji mnie mój widział i co się ze mną tam dzieje...chodź mój M zawsze mówi,że chce być przy porodzie
więc przy mnie będzie ale myślę ,że tylko z tej samej pozycji co ja będzie ;-)
a to w szkole rodzenia mówią jak się odżywiać itd? bo chyba coś ominęłam ,a poród naturalny oglądałam

kok.o
No, własnie takich konkretów nie było
Znaczy najpierw pielegniara pytala, czy ktos jest uczulony na cos, jak wyszło ze nikt, to po prostu opowiedziala jak sie odzywiac. Uczulone oczywiscie musza unikac tego co uczula. I tyle
Na wymioty tez poleciła juz znane specyfiki: herbatka imbirowa lub napar z imbiru. Na zaparcia (Gatto!)- duzo błonnika, na niektórych mleko działa przeczyszczająco, no i suszone morele dobrze działąja (3-5 szt np z jogurtem na II sniadanie)
Tak naprawde do obszerny temat, wlaczajac w to np takie jaroszki jak ja;-) Wiec w necie znacznie wiecej mozna znaleźc niz to, co babeczka w ciagu 1 godziny jest w stanie nam przekazać.
hehe zuza ja mojemu od razu powiedziałąm,ze fajnie byłoby jakby był, za raczke potrzymał itp, ale bedzie mogł tylko przy mojej głowie stać
"TAM" nie bedzie mogł zagladać

Na wymioty tez poleciła juz znane specyfiki: herbatka imbirowa lub napar z imbiru. Na zaparcia (Gatto!)- duzo błonnika, na niektórych mleko działa przeczyszczająco, no i suszone morele dobrze działąja (3-5 szt np z jogurtem na II sniadanie)
Tak naprawde do obszerny temat, wlaczajac w to np takie jaroszki jak ja;-) Wiec w necie znacznie wiecej mozna znaleźc niz to, co babeczka w ciagu 1 godziny jest w stanie nam przekazać.
hehe zuza ja mojemu od razu powiedziałąm,ze fajnie byłoby jakby był, za raczke potrzymał itp, ale bedzie mogł tylko przy mojej głowie stać

Ostatnia edycja:
Muma
Cześć Dziewczynki,
No wczoraj wieczorem to już prawie jechaliśmy ale jak sobie przypomniałam, który lekarz ma dyżur (to mały szpital i wiadomo którego dnia kto dyżuruje ) to mi jednak przeszło
Za to dzisiaj jak najbardziej jakby coś, najprzystojniejszy ze wszystkich przemiły dr Jarosław, noooo nie wiem czy dotrwamy do jutrzejszej wizyty 
alex - dobrze, że wszystko dobrze z Martynką, co do jej wagi to Julka wg usg ważyła w 36tc 2400 a urodziła się w 38 tc z wagą 3050 g. także to różnie z tymi pomiarami wg usg bywa. Współczuję przesunięcia terminu, to jeszcze cały miesiąc ...
Ale to też nic nie znaczy bo to i tak nie pani dr zdecyduje kiedy koniec ;-)
Ty natomiast coś przegięłaś ze swoją wagą, weź się kobito zważ porządnie, dwie nogi postaw na sprzęcie i nie podtrzymuj się ściany
katiuszka -potrzebujesz odpoczynku i nie lekceważ tego Paracetamol to niech sobie w buty wsadzą, pij magnez, jedz witaminki i leż dużo. A w pracy nie możesz trochę poleżeć ??;-) Dzieciom zadaj co mają robić a sama - bach , na lewy boczek A nie możesz sobie odpłatnie zrobić tego badania cukru w przyszłym tygodniu ?? może pomyśl o tym, co ?:-)
Aleksis - to super, że masz gila !!!! To Ci tylko może pomóc w zafasolkowaniu !!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Teraz dbaj o siebie, dużo śpij i niedługo mam nadzieję, odpalimy te szampany wreszcie

caterina -ale mam nadzieję, że zanim się popstrykaliście z eMem to zdąrzyliście podziałać , wykres ładny i oby tak zostało &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
aaronka - szybciutko pracuj i do łóżka ! A ja dzisiaj też, od nie pamiętam kiedy chyba się położę po kawce Bo coś czuję, że już niedługo nie będę mieć takich okazji ;-)
Ani@k- i właśnie tak Nie ziółka, nie wykres, plany na Święta, zakupy, ćwiczenia Aaa i poluzowanie w pracy bo to tylko praca jest .... &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
zuzanka - już napisałam pod wykresem, to normalny skok był przecież Ja nie miałam nigdy tempki powyżej 37 stopni, siedź spokojnie i czekamy &&&&&&&&&&&&&&
Gatto - tak to bywa z tymi przesyłkami, też się czasem wkurzam. A co do przytulanek w ciąży to ja miałam zakaz do 4 mca, potem było faaaaaaaaajnie jakoś do pobytu w szpitalu , potem znowu przerwa a teraz to bardzo by mi się czasem chciało i coś tam próbujemy ale różnie bywa Nie wiedzieć czemu ciągle mi się przypomina jeden taki wiersz Tuwima o 40 wagonach itp
kok.o - Łeee, nie będzie TAM zaglądał z kamerką
?? Najlepiej na TLC, na porodówce, wszyscy TAM stoją: facet, matka, teściowa, przyjaciółki i jeszcze stadko dzieciaków - to jest prawdziwy poród rodzinny 

Wiecie, jakoś czuję, że jak teraz się sypną II to się nie połapiemy co i jak, normalnie czuję to

I już , mam nadzieję, że ostatnie nasze dla Was:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
No wczoraj wieczorem to już prawie jechaliśmy ale jak sobie przypomniałam, który lekarz ma dyżur (to mały szpital i wiadomo którego dnia kto dyżuruje ) to mi jednak przeszło

alex - dobrze, że wszystko dobrze z Martynką, co do jej wagi to Julka wg usg ważyła w 36tc 2400 a urodziła się w 38 tc z wagą 3050 g. także to różnie z tymi pomiarami wg usg bywa. Współczuję przesunięcia terminu, to jeszcze cały miesiąc ...
Ale to też nic nie znaczy bo to i tak nie pani dr zdecyduje kiedy koniec ;-)
Ty natomiast coś przegięłaś ze swoją wagą, weź się kobito zważ porządnie, dwie nogi postaw na sprzęcie i nie podtrzymuj się ściany

katiuszka -potrzebujesz odpoczynku i nie lekceważ tego Paracetamol to niech sobie w buty wsadzą, pij magnez, jedz witaminki i leż dużo. A w pracy nie możesz trochę poleżeć ??;-) Dzieciom zadaj co mają robić a sama - bach , na lewy boczek A nie możesz sobie odpłatnie zrobić tego badania cukru w przyszłym tygodniu ?? może pomyśl o tym, co ?:-)
Aleksis - to super, że masz gila !!!! To Ci tylko może pomóc w zafasolkowaniu !!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Teraz dbaj o siebie, dużo śpij i niedługo mam nadzieję, odpalimy te szampany wreszcie

caterina -ale mam nadzieję, że zanim się popstrykaliście z eMem to zdąrzyliście podziałać , wykres ładny i oby tak zostało &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
aaronka - szybciutko pracuj i do łóżka ! A ja dzisiaj też, od nie pamiętam kiedy chyba się położę po kawce Bo coś czuję, że już niedługo nie będę mieć takich okazji ;-)
Ani@k- i właśnie tak Nie ziółka, nie wykres, plany na Święta, zakupy, ćwiczenia Aaa i poluzowanie w pracy bo to tylko praca jest .... &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
zuzanka - już napisałam pod wykresem, to normalny skok był przecież Ja nie miałam nigdy tempki powyżej 37 stopni, siedź spokojnie i czekamy &&&&&&&&&&&&&&
Gatto - tak to bywa z tymi przesyłkami, też się czasem wkurzam. A co do przytulanek w ciąży to ja miałam zakaz do 4 mca, potem było faaaaaaaaajnie jakoś do pobytu w szpitalu , potem znowu przerwa a teraz to bardzo by mi się czasem chciało i coś tam próbujemy ale różnie bywa Nie wiedzieć czemu ciągle mi się przypomina jeden taki wiersz Tuwima o 40 wagonach itp

kok.o - Łeee, nie będzie TAM zaglądał z kamerką

Wiecie, jakoś czuję, że jak teraz się sypną II to się nie połapiemy co i jak, normalnie czuję to

I już , mam nadzieję, że ostatnie nasze dla Was:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ostatnia edycja:
Ani@k
Zuza ale nie wiem czy eMa puszczają 'z przodu' tzn tam gdzie wszystko widać.. wydaje mi się że eM zajmuje się połowicą..trzyma rękę, ociera pot.. a na koniec dają mu pepowinę odciąć i eM pada przeszczęśliwy :-)
Kok.o no ale wykład odbębniony :-) się człowiek sam nie nauczy to nikt mu nic nie powie..
Muma :******
Kok.o no ale wykład odbębniony :-) się człowiek sam nie nauczy to nikt mu nic nie powie..

Muma :******
Ostatnia edycja:
zuzanka81
...szczęśliwa mama.
Muma a co już czujesz ,że to ten moment ,że Olek juz się zdecydował? no w końcu ,bo się doczekać nie możemy 
Ani@k też mi się wydaje,że raczej nie będą go wpuszczać "tam" hehehe ale różnie to bywa ,ja bardzo bym chciała,żeby był przy tym momencie bo to będzie Nasz najszczęśliwszy dzień w życiu a on strasznie czeka aż mu pokażę II kreski i donoszę ciążę do końca !
kok.o to jednym słowem sama masz więcej wiedzy niż Pani ,która to prowadzi

Ani@k też mi się wydaje,że raczej nie będą go wpuszczać "tam" hehehe ale różnie to bywa ,ja bardzo bym chciała,żeby był przy tym momencie bo to będzie Nasz najszczęśliwszy dzień w życiu a on strasznie czeka aż mu pokażę II kreski i donoszę ciążę do końca !
kok.o to jednym słowem sama masz więcej wiedzy niż Pani ,która to prowadzi

kok.o
yyy hyhy... no i co potem z takim filmem mamy zrobic??kok.o - Łeee, nie będzie TAM zaglądał z kamerką?? Najlepiej na TLC, na porodówce, wszyscy TAM stoją: facet, matka, teściowa, przyjaciółki i jeszcze stadko dzieciaków - to jest prawdziwy poród rodzinny
![]()

no i chyba na taka okazje to musiałabym jakas superfryzure sobie "TAM" zapuścic, nie? jakis lok czy moze przedziałek

no.., zuzka włascicwie to ja od tej szkoly rodzenia chce, zeby mi powiedzieli co do szpitala mam przytargac (zeby nie brac wszystkiego), jak sie podczas porodu zachowac i kiedy w ogole ruszac do szpitala, no i oczywiscie jak karmic i opiekowac sie noworodkiem. No bo tego nie wiem

Ostatnia edycja:
reklama