reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

cześć Dziewczynki,
Aleksis - wow! bliźniaki, trzymam kciuki! super sprawa, no i jeden ból przy porodzie
Katiuszka - u Was to raczej brzydka jesień niż zima
Kok.o - teraz już tylko czekać:) chociaż to chyba najgorsze z całych 9 mies.
Ania, Caterina - kciuki mocno zaciskam!
Muma - jak Oluś?
Zuza - podziwiam Cię za to kucharzenie
Bzzz - where are you?

eee, i nie wiem co dalej miałam pisać

co Wam ciężarówki tak te suwaki zasuwają, co?:-D

u nas nieciekawie, Cud ma anginę, a ja stresa, że jeszcze mała załapie. a poza tym Martyna jest cudna, grzeczna taka, że wszystkow wkuchni mam juz praktycznie na święta zrobione, bo mimo, że ja dieta przedszkolna to eMek jeść musi

reklama
czeesc
melduje sie ;-):-) w Obeliksowej wersji jeszcze;-)

Staraczki ja tez mam nadzieje,ze te Wasze kłucia i syskowe pobolewania to na dobry znak są:tak: byloby cudnie, jakbyscie hurtowo nam tu II po Swietach pokazywały...oooojjjjj zeby sie te marzenia spełniły!!!! :tak::-) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

hihi Gatto bedzie wiecej dla Ciebie kapuchy:-D eeech te zagramaniczniaki nie wiedzą co dobre:sorry2:
dobra, chate troszke trza ogarnąć jeszcze i choinke ubrać;-)
zagladne jutro, papapapapapa:-)

ja z zakupów wróciłam jeszcze...a to nagle brakuje tego,jeszcze to się skończyło i tak cały czas hi hi,z Adamem w tesco byliśmy,ludzi fulll,masakra!!aż czarno!!ale cóz,nic sie nie poradzi,zakupy trzeba zrobić:tak:.A mnie brzuch pobolewa jak na @......nie cały czas,ale czuje cos:confused::confused::confused:dziś 20 dc.wiec,zeby tylko za wczesnie nie przylazła franca jedna !!!!

ufff ale się namęczyłam...a niby tak dużo się nie napracowałam:baffled:
Porobiłam prasowanie wyjściowych ciuchów, najgorsze to eMa spodnie, nie cierpię prasować takich garniturowych:wściekła/y: Później musiałam połączyć się z centrum dowodzenia;-) czyli z mamą w Austrii, żeby mnie instruowałam co mam dalej robić, bom sobie zapomniała jak się barszcz czysty grzybowy gotuje:baffled: Koniec końców wyszedł palce lizać!!! robicie u siebie taki barszczyk? czy to tylko nasza podkarpacka potrawa? aha i kompocik mam gotowy. W tym roku kompot al'a winko grzane, tylko bezprocentowe. Oczywiście w trakcie gotowania okazało się, że nie mam goździków:wściekła/y: Znalazłam przyprawę do wina grzanego, taki mix - wanilia, imbir, goździk, cynamon, kardamon, suszona żurawina, pomarańcze, coś tam takiego małego zielonego...ale nie mam pojęcia co to jest. W każdym razie kompot superowy!!! szwagierka będzie sączyć wino grzana, a ja kompocik al'a winko:tak: Zrobiłam jeszcze taki niby deserek, niby przegryska...sama nie wiem jak to nazwać. Szybko się robi, wygląda świątecznie, smakuje też ok. Podaję przepis...
-tabliczka ciemne czekolady (może być gorzka-jak ktoś lubi)
-tabliczka białej czekolady
-bakalie do posypania (ja daję żurawiny-lub coś innego czerwonego, skórkę kandyzowaną pomarańczową, coś białego- mogą być pokruszone migdały, orzechy)
Czekolady kruszymy każdą osobno do miski, wkładamy do garnków z gorącą wodą, mieszamy aż do rozpuszenia. Foremkę (jakąś płaską) wykładamy papier do pieczenia, na to rozlewamy rozpuszczoną ciemną czekoladę, za kilka chwil partiami wylewamy białą czekoladę, takimi jakby smugami, końcówką noża czy jakiejś szpatułką można porobić takie esy-floresy. Na to wysypujemy mix bakaliowy. GOTOWE!!! poczekać aż stężeje, kroić na kawałki. Niby zwykła czekolada, a jakoś inaczej smakuje ;-)
A tak to wygląda:
DSCF1001.jpg

Ostatnia edycja:
Witam,

Kciuki mocne za owocne cykle naszych Staraczek! Nie poddawajcie się, bo wszystko sie może zdarzyć. Bierzcie ten Acard i wyczekujcie II kreseczek na tescie. Ja zobaczylam swoje na Św. Mikolaja, a Wy na Gwiazdkę czy Nowy Rok:tak:

Będę uważać, obiecuję. Lekarz oddzwonił, więc na 27 grudnia umówiłam się na konsultacje w PL.Bardzo miły pan, zapytał o moje zdrowie, jak się czuję, czy czasem nie mam plamień. Cieszę się bardzo, że może czegoś więcej dowiem czy to Kinderüberraschung (Jajko, a właściwie Jajka-niespodzianka)czy to był tylko krwiaczek

Korzystając z okazji składam Wam wszystkim najszczersze życzenia Radosnych i Spokojnych Świąt, miłej i rodzinnej atmosfery, miłości i radości a na Nowy Rok 2013 spełnienia najskrytszych marzeń, zdrowia, nieustępliwości w dążeniu do celu i wielu sukcesów.

Pozdrawiam serdecznie.
Ps. Wyjeżdzamy albo około pólnocy,albo wcześnie rankiem.
Do usłyszenia po Nowym Roku

Aleksis dziękuję za życzenia! Tobie również wesołych, spokojnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w miłej, rodzinnej atmosferze, a w Nowym Roku samych pogodnych, szczęśliwych dni, dużo zdrówka oraz, aby ciąża przebiegała bezproblemowo!!!

Skoro jednak zdecydowałaś się jechać, proszę Cię, oszczędzaj się!!! uważaj bardzo na siebie!!! nie lataj po sklepach w poszukiwaniu karpia tudzież prezentów, nie dźwigaj!!! dużo odpoczywaj, leż i pachnij. Póki nie wiemy dokładnie co ta "kropka" tam oznacza, to lepiej dmuchać na zimne:tak:
Trzymam kciuki za pomyślną wizytę!!! niech Cię przebada wzdłuż i wszerz;-)
I przede wszystkim bezpiecznej podróży!!!!
Odezwij się po powrocie!!!!

Dziewczynki !!

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam miłości, zdrowia, spokoju i czasu dla bliskich :tak: Naszym Staraczkom jeszcze w tym roku najlepiej upragnionych II :tak:, Mamusiom (zarówno Alex jak i wszystkim oczekującym Dziewczętom) spokojnych bezproblemowych ciąż i z nich zdrowych, grzecznych Dzieciaczków :tak:

Ja już wszystko upichciłam i właśnie przysiadłam na chwilę, wszystko mamy gotowe, prezenty spakowane, choinka ubrana, chałupa jako tako ogarnięta.:-)
Rano tylko szykowanie i około południa wyruszamy - najpierw na wigilię do dziadków (gotowe żarcie zabieram z domu) a potem na wypas i lenistwo u teściów.
Pewnie późno wrócimy lekko zmęczeni ale w Święta siedzimy tylko w czwórkę i odpoczywamy i jemy i chodzimy na spacer (o ile pogoda się poprawi).:tak:

alex - Oluś też już grzeczny nawet , kocha cyca i najchętniej na nim by spał ale coraz lepiej mu idzie w samotności w łóżeczku, coraz bardziej się interesuje zabawkami - już na parę minut można go tak zostawić .. Zdrówka dla Cuda i oby do wiosny !:-D

Aleksis- do Ciebie specjalnie - DBAJ O SIEBIE KOCHANA - nic nie dźwigaj, nic nie rób, dużo leż i koniecznie napisz co wypatrzycie na usg w Polsce. Ja wiem, że to będzie jakaś super nowina, spóźniony świąteczny prezent:tak:

kok.o Ty też ostrożnie i nie za dużo seksu pod jemiołą bo wiesz jak to się może skończyć ;-)

katiuszka - ja też robię barszcz grzybowy z prawdziwków i do tego łazanki, super mi wyszedł;-) A ten przysmak mniam ale to już nie dla mnie, ech...;-)

Uciekam do wanny ,mam jakieś 3 godziny do karmienia.. ;-)

Wesołych Świąt !!!!:-)

Ostatnia edycja:
Dziewczynki!!!

Z okazji dzisiejszego i 2 następnych dni - życzę Wam tego aby spełniły się Wasze najskrytsze marzenia.. aby serducha napełniła moc Świąt i aby to co do tej pory było niemiłe - stało się miłe, aby to co było trudne - stało się łatwe, aby to co do tej pory było nudne - stało się śmieszne.. i tak bym mogła wyliczać i wyliczać :tak: :-)
Aby te które się starają dostrzegły na teście II kreseczki.. a te które noszą już pod serduszkiem Dzidziusia - cieszyły się zdrowiem i miały lekki i przyjemny poród.. a te które już są 100% Mamusiami aby codzienność przynosiła wiele radości w wychowywaniu.
Wszystkim wam życzę zdrowia.. bo ono chyba jest najważniejsze i to dzięki niemu można 'góry przenosić' Wesołych Świąt!!!

a to taki mały miły Świąteczny Duszek:
imagesCAP3HLBH.jpg

reklama
HO!!! HO!!! HO!!! MERRY CHRISTMAS!!!!!!

Kochane,

w ten szczegolny i magiczny dzien zycze Wam tego czego najbardziej pragniecie!
Staraczkom upragnionych II kresek i spokojnych nudnych ciaz,
Ciezarowkom radosci z tego pieknego stanu, malo nerwow, a wiecej spokoju i oczywiscie szczesliwego najmniej bolesnego finalu:tak:
Mamusiom natomiast nieskonczonej radosci i cierpliwosci w wychowaniu swoich CUDOW.
Radosnych Swiat!!!!

Do góry