reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Własnie zadzwoniłam do ginekolożki ,zapytałam o badania itd.powiedziała,ze nie ma potrzeby ich powtarzania,ze nie było zadnych odchylen od normy,to nie ma potrzeby,zebym je powtarzała,mam tylko prolaktyne zrobic i kontrolowac,bo ona była za wysoka.Pytała o Adama,to jej pow.ze 21 mamy wizytę u androloga,dr.powiedział,zebym potem zadzwoniła do niej i powiedziała co androlog powiedział i jak wynik Adam bedzie.Ostatnio jak byliśmy to androlog powiedział,ze jak plemniki beda słabo się poruszały to przepisze jakies leki,zeby zaczeły odpowiednio szybko się poruszac itd...jak beda juz "sprawne"ruchowo to myślimy nad inseminacją.....

reklama
Ani@k - jeśli już toxo przechodziłaś to nie musisz oczywiście powtarzać:-) Cytomegalii właściwie się nie wyleczy w ciąży... ale w razie gdybyś jednak nie miała przeciwciał to możesz na przykład unikać jak ognia dzieciaków , które najczęściej chorują i od nich można się zarazić. Ja robiłam i okazało się , że miałam, pewnie jak Julka chodziła do żłobka/przedszkola.

kasica kochana spokojnie, ja wiem , że teraz już u Was też wkrótce będą II, po prostu żadnej inseminacji nie zdążycie zrobić, ja też myślałam o IUI na wiosnę rok temu ;-)

A u nas jakoś mokro, na spacerek nie idziemy. Olek właściwie już zdrowy, gil minął szybciutko, ogólnie synek mi zgrzeczniał bardzo w tym nowym roku:tak: W końcu już ma rok:-D

alex - daj znać jak Dzieciaczki,

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Muma..jakos coraz częściej nad inseminacją myśle.....!!!A ty Ani@k,betę robiłaś????do dr.kiedy sie wybierasz???A to dzis nasza Aleskis ma wizytę???!!!kurcze całkiem z głowy mi wyleciało!!!:-(TRZYMAM KCIUKI ZA WAS ALEKSIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dzień dobry Dziewczynki:-)
witam się po śniadaniu i z herbatką...Nooo i mamy kolejny roczek rozpoczęty...póki co tutaj zaczął się deszczem, szarością...ehhh jak to w Anglii...Ale ja i tak mam super homorek, bo wczoraj w nocy koleżanka z Paryża napisała mi na FB, że na 25 stycznia ma kupiony bilet i w końcu przylatuje do mnie!!! SUPER!!!! Tyle razy już planowałyśmy jej odwiedziny u nas, ale ona po rozwodzie, z dwójką dzieci...pracuje, sama się wszystkim zajmuje, to nie takie proste...ale na szczęście ma teraz mamę do pomocy, to ona zostanie z dziewczynkami. Fajnie się złożyło, bo Aga wylatywać będziew niedzielę po południu, a przed południem przylatuje mama mojego M.:tak: Ale będzie ruch!!!!:-D tyle żebym ja z tych emocji nie wylądowała wczesniej na porodówce:baffled: no i chyba nie pokażę jej Londynu, no praktycznie będziemy miały na to tylko sobotę, to trzeba by było nadac konkretne tempo...a ja dwa tygodnie przed terminem, to chyba nie dam rady:sorry2: No zobaczymy...ale i tak się bardzo cieszę!!! to jest ta kolezanka, u której byliśmy na ostatnich świętach wielkanocnych.
caterina, kasica brawo dziewczynki za bojowe nastawienie:tak: trzymam kciuki za Wasze wizyty, badania, wyniki!!! ja myślę, że jak Aleksis zapoczątkowała wysyp fasolek, to teraz to już tylko kwestia czasu....i może kolejności...bo jakoś zawsze tak było, że po kolei dziewczyny zachodziły w ciążę...chociaż może Wam się uda w jednym miesiącu zaciążyć:tak:
Aleksis pisz Kochana jak będziesz po wizycie!!! starsznie się denerwuję co u Ciebie!!! trzymam kciuki przeogromne za Ciebie i Twoje maleństwo (lub maleństwa)&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
kok.o pewnie to już ostatnia wizyta...bierz torbę, bo możesz prosto od ginka na porodówkę jechać:tak: Kasia.natka tak chyba miała...jak dobrze pamiętam...
Muma nooo co się dziwisz?! Olek już rok starszy, mądrzejszy...widzi, że podporządkował sobie całą rodzinkę, to co się będzie wydzierał;-):-D śpi spokojnie, grzeczny jest, najedzony...żyć nie umierać:-D
zuzanka wróciłaś już z tych imprez rodzinnych??? opowiadaj jak było!!!
bzzz faktycznie...przecież Ty wolne miałaś!!! i nic nie napisałaś co u Ciebie:angry: ojjj koleżanko....;-)przez kolano przełożyć tylko:tak:
Gatto wybierasz się do lekarza z tym kaszlem? może warto iść, co? ahaaa przeciez pisałaś, że masz wizytę u gina...ehhh skleroza...napsz co Ci dali na to chyrlanie:tak:
Idę pranie rozwiesić, będę zaglądać...jakoś nie mam planu co tu dziś robić...;-)

aha ani@k miałam to samo z mierzeniem tempki:tak: jak lekko spadała, to od razu stresior:baffled: patrz na ciążowy wykres kok.o ....ta to dopiero długo mierzyła:-) jak lekko jej spadła, to od razu do doktorka i dostała coś...chyba dupka...ale nie pamiętam dokładnie...pomierz jeszcze trochę, a później to już nie ma po coś się stresować...i bez tego bedziesz schizować...uwierz mi:tak::-)

Ostatnia edycja:
Czesc:-)
witam sie znad sniadanka.
U mnie na froncie bez zmian, wizyte u gina mam jutro... chyba sie zdziwi jak mnie zobaczy;-):-D
Kurcze, Mlodej chyba za dobrze w tym brzuchu....
Ani@k jak toxo mialas ujemne (znaczy nie chorowalas) to trzeba powtorzyc, Jak chorowalas-to nie:happy2:
Widze,ze noworoczne postanowienia badaniowe poczyniacie;-):-) dobrze, dobrze...trza dzialac:tak:
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

kok.o - to ja dobrze pamiętałam , że 3go masz wizytę i Aleksis chyba też..
No weź weź może torbę:-) Ja z ostatniej wizyty z Julą nie wróciłam :tak:

katiuszka -
no właśnie , Ty się zbytnio nie ekscytuj bo urodzisz :tak:Ale fajnie że się spotkasz z kumpelą, będziesz miała z kim gadać jak nie będziesz mogła spać:-D

A ja po zdjęciach świąteczno-noworocznych mam postanowienie żeby zacząć trochę ćwiczyć i mniej jeść - znaczy się nic nowego:-D

CZA bojowo wkroczyc w nowy roczek;-);-);-)..tak jak czesniej pisałam...dzwoniłąm do lekarki mojej,powiedział,ze nie musze powtarzac badan,nie ma potrzeby,skoro nie było zadnych odchylen od normy!mam tylko kontrolowac prolaktyne,bo ona była za wysoka(z bromkiem jest oki)!!ale co mc.mam robic wynik!!Teraz 21 stycznia do warszawy jedziemy do androloga,za jakies 1,5 tygodnia Adam zrobi badanie ogólne i zobaczymy jak "zołnierze"się poruszają....jak za wolno,to lekarz mówił,ze przepisze odpowiednie leki,zeby je rozruszac!!i jak bedzie juz wsio ok.to mysle nad inseminacją......Adam powtarza,ze to nie bedzie konieczne,ze on wie,ze uda się naturalnie itd!!ale oczywiście bierzemy opcje inseminacji pod uwagę!!!!Narazie skupiam sie nad wynikiem Adama....całe szczęście,ze bakterii nie ma!!teraz tylko kwestia tego,jak plemniki się poruszają.......Aleksis,koniecznie po wizycie pisz jak było!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)

kurcze,a mnie plecy bolą,ze hej!!tak z boku,tyłek też!!nie wiem,przewiało mnie czy co??!!szlag wie!!!ale nieraz jak stanę zle to ruszyc się nie mogę:sorry2:rano mama nasmarowała mnie maścią przeciwbólowa...no zobaczymy jak dalej bedzie..STAROŚĆ NIE RADOŚĆ...!!!;-)

Muma tylko ja baaardzo nie chce w szpitalu lezec:-( nie cierpie szpitali...
Jak bylam w niedziele na tej kontroli to ginka chciala mnie zatrzymac na obserwacje (torbe ze soba wzielam na wszelki)... powiedzialam jej,ze jak tylko bedzie cos nie tak to przyjde, ale na razie Mloda wierci sie normalnie.

kasica no wyglada to na przewianie. Posmaruj sobie plecy maścia rozgrzewajaca i opatul sobie krzyz welnianym szalikiem i pakuj sie pod koc. trza to wygrzac porzadnie.

Ostatnia edycja:
reklama
Hej babolki

Ja juz po wizycie, mala odwrocona, znaczy juz w pozycji startowej, lozysko jak nisko jest tak bylo, doktorka niby mowila, zeby nie tracic nadzieji, ale od 3 miechow nie drgnie nawet na milimetr, wiec nie ma co sie ludzic. Szyjka 3 cm, wiec dokladnie tak jak bylo.
Wyniki sa generalnie ok oprocz tarczycy, tak wiec musze zwiekszyc dawke euthyroksu.
Na przeziebienie dostalam jakis obrzydliwy specyfik co smierdzi jak stad do warszawy, zobaczymy czy pomoze. Na razie kaszle jak gruzlik.

Ani@k ty tez na pewno bedziesz musiala teraz zwiekszyc dawke, zadzwon do endo:tak:
Co do toxo to tak jak pisala Kok.o. Ja na przyklad musze robic co miesiac badanie czy nie zalapalam po drodze cholerstwa, na razie jest (odpukac) ok. Cyto tak jak pisala Muma, lepiej zrobic, jak przechodzilas to jestes bezpieczna:tak:

Aleksis o ile sie nie myle ma wizyte jutro! Trzymam kciuki slonce!!!!!!!!!!!!!!

Kasica hormony tarczycy mozesz zrobic w jakim dniu ci sie podoba, ale skoro lekarka twierdzi, ze nie ma takiej potrzeby to chyba szkoda wydawac kase. Teraz sie odstresuj i dzialaj :)

Katiuszka ty to masz chyba gory tych ciuchow dla Julka!!:szok: oczywiscie z tym antybiotykiem nie chcialam absolutnie cie straszyc, tylko wiem, ze dzialaja raczej szybko, chyba, ze sa zle dobrane to nie dzialaja. Ale skoro mowisz, ze juz ci lepiej to chyba dziala:blink:

Do góry