reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Ja też się rozglądam za kurtką lub kombinezonem i sama nie wiem. Kupię co mi wpadnie w oko. Jak młody się urodził, nie miałam kombinezonu tylko właśnie kurtkę i było ok.

:-p

reklama
Witam Was Kochane, dlugo mnie nie bylo;-)

I juz po wszystkim, tzn. po kolejnej IUI. Ja juz jak na tasmie normalnie jade z tym koksem. W ogole to mi sie wydaje, ze u mnie i tak za pozno to wykonano, bo:
1. w piatek pecherzyk mial rano 15,6 mm
2. w sobote nie wykonano mi USG i zdecydowano, ze w sobote bedzie za wczesnie, bo pecherzyk powinien miec min.16mm-takie maja zalecenia
3. jesli w czw. mial 15,3, w pt 15,6(czyli nie urosl 1mm/dobe) to w sob bylby 15,9 , w nie 16,2 i w poniedzialek 16,5; a jesli przyjmujac, ze pecherzyk rosnie 1 mm/dobe, to przeciez bylby juz wiekszy i moglby juz peknac przed IUI kilkanscie godzin

Wg przeprowadzonych studiow po podaniu Pregnylu do owulacji dochodzi po 36 godzinach(zastrzyk w sobote 24:00)
Przyznam sie Wam, ze robilam test Clearblue w niedziele i w poniedzialek -byl pozytywny:baffled:

Nie dziwne, skoro Menopur zawiera 600 I.E. FSH oraz 600 I.E. LH-wiec co sie dziwic. Jak madrzy ludzie napisali, od czasu wykonania zabiegu zalezy w b.duzej mierze jego sukces

Juz zglupialam od tego wszystkiego i teraz najgorsze 2 tygodnie znowu przede mna... Nie cierpie tego

Dzis zaszalam-wsunelam duza porcje lodow, skoro nie jadlam obiadu. Winko i piwko poszly w odstawke

Ani@k czekamy na Was!

Buziaki Kochane i nie zamartwiajcie sie, ze Wasze smurfy nie jedza "ksiazkowo" Ja wierze, ze ich instynkt im podpowiada co, ile i kiedy:tak:

Eloooo:-)
Ja dzisiaj już po bieganiu, znowu poprawiłam wynik na 4 km o 1 min :sorry2: .. zawsze coś..;-):-)
Aleksis noooooo nawet nie myśl ze cos nie tak z pęcholem! NA PEWNO był cały i pękł zaraz po zabiegu:tak: ogromniaste &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& kochana :* :* Kaktus dobrze wróży!;-):tak::-)

ee co to ja miałam... kurcze, trochę rozdwojenie jaźni z tym pisanien tu i na fb:-D

Aleksis a ja myślę, że jest ok. Ja miałam IUI i podano mi pregnyl gdy pęcherzyki były dorodne 20-21mm. Jest Tymek? Jest. Nie myśl za dużo.Ja zaraz po IUI (kilka godzin) pojechałam na Mazury. Piłam piwo, jadłam pizze, ryby, lody, chipsy, kąpałam się w gorącej wodzie, bo było zimno wieczorem, pływałam statkiem, całymi dniami łaziłam, zwiedzałam, że nogi do tyłka mi wchodziły i zobacz jaki facet się na tym zapylił....hihihihihihi Ginka powiedziała: jak ma być to będzie!
Proponuję wyluzować, żyj jak do tej pory... Trzymam kciuki. Szepnę Timowi, żeby wstawił się u aniołków za Tobą. Ponoć takie maluchy widzą aniołki :-):tak:
PS dlatego zawsze mówię, że Tim to chłop z Mazur...lalalalalalalala...
A o IUI nikt nie wie oprócz Was i eMa. Nawet rodzice.

koko
a Ty to masz niezłą kondychę!

Ostatnia edycja:
Hej, ja z komory..
Szpitalny zasięg jest do doopy wiec nie wiem czy zdolam coś wyslac ale spróbuje..
My jeszczee w szpitalu, zoltaczka zrobiła sie żółta ale Maly jest przy moim łóżku :-D
Poznajemy sie teraz na nowo;-)
W 7 dniu życia odleciał pepuch :-)
PrzepraszamWszystkie które do mnie pisały sms-y jakoś nie mialam kiedy odpisac za wszystkie dziękuję:-)
Aleksis, Alex, Kok.o :***

cześć Dziewczęta,

Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
uda się !! uda się !! uda się!!!

Ania, no superasnie że jesteście razem. Szybkiego wyjścia ze szpitala życzymy...w domku to dopiero będziesz szczęściara z dwoma chłopakami w jednym łózku sypiać:) tak jak mój eM mówi że śpi między niewiastami:) bo Jagody łózko stoi wedle Jego życzenia po stronie Męża.

Ostatnia edycja:
Ania uściski dla Was ogromne, jak się czujesz? No i jak Patryczek?
Aleksis trzymam kciukasy. UDA SIĘ!!!

Dziec kopie zaczął juz w nocy do teraz, narzeczony wstał to i Mieszko sie obudził...
Ja dziś zakupowo, lecimy po prezenty dla rodziców na wesele... oraz dla mojej sis i psiasióły za zaangazowanie i przygotowania:-)
Miłego dnia
biggrin.gif

cześć dziewczyny

Alesksis trzymam kciuki jak zawsze :tak:&&&&&&&&&&&&&&&&&&& no to przyszedł Ci pomysł do głowy tym testem :szok::dry:
Ani@k super ,że jesteście razem ,zaraz pewnie będziecie uciekać do domku :***
Muma :***dziękuję

kok.o podziwiam ,ja nie znoszę biegania :confused::baffled:

ok ,spadam zaraz mam pazury a później zupkę nastawię dzisiaj jarzynowa :-)no i za prasowanie się muszę wziąć :baffled:

do później dziewczyny

p.s tutaj taka cisza bo dziewczyny na fb się przerzuciły

reklama
hellooo:-)
Piszę po raz drugi, bo mi posta wcięło:wściekła/y:
Witam się i ja przy kawce. Mały chwilowo śpi, eM w domku jeszcze, to jakoś tak weselej. Młody mi wczoraj zastrajkował:baffled: ledwo zjadł podwieczorek, a już wieczorem zero mleka...eee no tak 80ml, gdzie normalnie je 180-210:baffled: co się w nocy obudził, to już myślałam, że głodny, lecę flachę zrobić, a on nieeee...Dopiero o 8 rano wsunął całą miseczkę kaszki. Co mu odbiło???? może to zęby? jeden już prawie że prawie jest na wierzchu, drugi obok- mniejszy, ale też już się pcha...może to to? no nie wiem...oby mu przeszło, bo ja od razu zestresowana:sorry2:
Gatto ja tą buraczkową zrobiłam tak samo jak jarzynówkę, tylko dołożyłam buraczka. Znalazłam na innym forum parę fajnych przepisów. Wklejam linka, może coś tam znajdziesz dla siebie i Gattinki
przepisy na obiadki dl 6 miesiecznego dziecka- Pozostałe - 40tygodni.pl
Aleksis &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& chucham i dmucham i kciuki zaciskam!!!!!!!!!!!!
Ani@k super, że się odezwałaś!!! zdrówka dla synusia i dla Ciebie! wracajcie szybko do domu i do nas:-)
tere fere hej!!! :-) mówisz, że kurtkę miałaś dla Timka...a jeszcze takie pytanie...eee z serii głupich...no dobra,na górę idzie kurtka, czapa, szalik...a co na nóżki oprócz spodni? tzn. co pod spód? jakieś rajtuzki, śpiochy, kalesonki? ;-) noo pojęcia nie mam...tutaj to ja nic takiego nie dostanę, nie ma mowy! tu dzieci w zimie do szkoły biegają w samych balerinkach na gołe nogi:szok:
idę na śniadanko...cdn...

Ostatnia edycja:
Do góry