reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Koko oj leniwe dziewuchy!hi hi.
ja tam se permanentny walne na brew i henna juz niepotrzebna. Tzn potrzebna ale kto by tam patrzył. He he.
U mnie leci Disney Junior i Ti nie ma koszmarów poki co. Ale ja za to dzis cała noc.

reklama
Aleksis Biedronka juz wydana. Na razie dwa stare koty są,ale za to suka za miesiąc bedzie miała małe i zielononóżki na wiosne sie wyplingną. Bedzie miał co przyduszac mały. He.
No ja tam myśle ze nie zaszkodziły ci te lody.

Muma a ta malina to z Sowy? Bo wlasnie dzis jadlam jagode i maline. Dla mnie malina lepsza bo kwasna. No i taka pianka delikatna.

dzień dobry :-)

Muma :*** (wiem o co chodzi z kąpielą wodną, rozpuszczam w ten sposób czekoladę do ciasta ;-)) z serii pytań odnośnie jedzenia.. bo wszystko rozumiem.. ale jak dziś (przykładowo) dam marchewkę to przez kolejne 3 dni też marchewka, w następnym tygodniu przez 3 kolejne dni jabłuszko.. a zupkę tak od razu??? bo np gdy w składzie ta zupka ma np marchewkę i ziemniaka to testować też ziemniaka? czy mogę już normalnie zupkę podać? w sumie nie widziałam aby ziemniak był w osobnym słoiczku :eek: no i chyba mogę już podać też 3 składnikową zupkę np. ziemniak, marchewka i mięsko.. czy jeszcze nie? matulu..

kurcze.. już się zbudził??? lecę.. wrócę na następnej drzemce..

Hej,

tere fere tak to chrupiąca malina z Sowy, dla mnie super :tak: Fajnie masz z tym dziadkiem i zwierzakami na wsi :tak:

Ani@k ** najpierw zaczniesz od marchewki będziesz miała na 3 dni, potem możesz spróbować z jabłkiem, są też inne warzywa 'osobno' w słoiczkach (brokuł np - Olek nie jadł -jedyna rzecz, której nie lubił;-) teraz wsuwa). No a potem zupki bezmięsne. Zupki z mięsem to jakoś po miesiącu chyba dopiero albo i później, naprawdę już nie pamiętam ale w tych schematach od producentów słoiczków będzie.
Ja takie mieszane dawałam już po tygodniu czy dwóch. Są smaczniejsze niż te z pojedynczych warzyw:tak:

U nas piękne słońce , dzisiaj mam wolne to pospacerujemy sobie a potem będę gotować na 2 dni bo jutro wieczorem znów jeżdzę :-)

jołasia
co u Ciebie ?? odezwij się .

Buziaki dla pracusiów pracowych i domowych :-)

hej

Muma :*** boszszsz pamiętam jak Katiuszka wypytywała ale ja to już w ogóle ciemna masa jestem.. pootwierałam sobie ileś tam schematów żywienia i skończyło się na tym że się zastanawiałam czy Patryk mieści się w kategorii 5-6 mcy czy 7-9 mcy :baffled: jednakże doszłam do tego że jak skończył 6 miesiąc to mieści się w kategorii 7-9 a tam rózne cuda się już daje :shocked2: chyba dziś tylko kaszkę podam, wycisnę troszkę mleczka a marchewkę od jutra zacznę dawać.. bo ja się chyba zestresuje na maksa!!! :zawstydzona/y::sorry2:
Katiuszka i jak Julus??? rozwinęło się coś? przeszło? pewnie teraz nie będziesz mogła odpisać.. mam nadzieję ze wszystko jest ok i obejdzie się bez wizyty u lekarza..
Szyszka ogólnie to jest bardzo proste, to wprowadzanie pokarmów.. do momentu jak się zaczyna wprowadzać :baffled:
Aleksis :*** no Patryś rośnie.. na moich oczach.. bardzo często mnie to wzrusza :tak: bo jeżeli kiedykolwiek wyobrażałam sobie macierzyństwo to na pewno nie w taki sposób jak to teraz odczuwam.. ojj się taka trochę ckliwa zrobiłam :zawstydzona/y:
Gatto się nie mogę doczekać fotek urodzinowych Cristi.. bo w sumie.. dawno Jej nie widziałam.. buziaki dla Niej :***
Kok.o nie mogę się zebrać aby się umówić do ortopedy.. pewnie skieruje mnie na jakąś rehabilitację.. czasem jak mi się przypomni robię jak mówisz.. zgięte nogi - proste plecy.. ale najczęsciej zapominam a później boli.. no się wcale nie dziwię..
Tere to teraz przed świętami będzie maraton w 'hucie'? czy wcześniej.. jednak polska kobieta w każdym wieku dba o swoje.. brwi ;-):-)
Muma a co gotujesz na dwa dni??? ja zacznę chyba jakieś wielkie ilości zup gotować.. bo na naszą dwójkę nie chce mi się babrać, stać przy garze i pilnować, mięchać.. przygotowywanie kaszki to co innego! ale nie wiem czy eM by taki rodzaj obiadu zaakceptował.. z drugiej strony.. jak nie będzie chciał.. nie bedzie jadł :-p

idę kaszkę ugotować.. narazie to mi najlepiej wychodzi.. i żeby nie było ze nie jestem puknięta.. na opakowaniu napisane - gotować przez 3 minuty - zawsze 4 lub 5 trzymam garnuszek na ogniu.. tylko nie mówcie mi że nie można dłuzej gotować :shocked2::sorry2: bo zatrudnię kogoś to gotowania dla Dziecka.. ;-)

Ani@k :-) można minutę dłużej gotować kaszkę wg mnie ;-) Ja też częściej piekę różne mięsne dania dłużej niż w przepisie albo duszę mięcho bo lubię miękkie i rozpływające się w ustach a nie takie co trzeba rwać kłami;-)

A obiad na dwa dni to np: gulasz mięcho+warzywa (raz z kaszą, raz z ziemniakami), zapiekanka makaron mięcho, warzywa duża ilość, spaghetti, no wszystko . Dziś robię szynkę wieprzową w sosie z pieczarkami i cebulką. Kiedyś codziennie coś innego było a teraz to już raczej zawsze mam na 2 dni bo to bez sensu stać przy garach nonstop :-)

Piszesz teraz przed świętami, tak się wydaje, że już święta, nie ? A to jeszcze 2 miesiące, mam nadzieję, że zima nie wróci:eek:

dla mnie czas tak szybko zapierdziela że święta praktycznie są za pasem.. a że myślę intensywnie nad tym aby zorganizować tym razem u nas to już w ogóle.. z rozwazań gdzie spędzić pierwszy lub drugi dzień świąt wolę rozwiązanie ze ja w swoim domu a rodzina u nas.. zoabczymy co z tego wyjdzie.. ze stresu pewnie sama jajka znosić zacznę ;-):-D

moja teściowa ścisle się przepisów trzyma.. a potem jest wielce zaskoczona ze np sernik jej nie wyszedł.. no się nie dopiekł.. a piekłam jak w przepisie zawsze mówi..

a takie cudo na 17 marca chcę przygotować: Moje Wypieki | Ciasto cytrynowe z kremem i kiwi

Ani@k ogólnie jak bedzie pogoda fajna to od marca juz sie zacznie,a juz na pewno od polowy ten maraton. Jak bedzie pogoda jak w zeszłym roku,zimowa to dopiero 2 tyg przed wielkanocą jest robota.
Z tymi zupkami to jest tak,ze dajesz np marchewke, potem dodajesz np ziemniaka bo juz marchew wypróbowana,wiec mozesz mieszac. Dziewczyny polecają dodac do mieszanki z ziemniakiem swojego mleka. Tak ze 30ml lub wiecej jak jest za gęste. Lepsza jest konsystencja. Potem wprowadzasz cos innego i możesz zmieszac z tym co juz dawałaś. Sama zaobserwujesz czy możesz dac cos nowego. Dasz rade.

Muma nie wróci już zima. Czuje to.

tere fere - ja też nie chcę zimy i też to czuję, ptaki tak dają czadu, że hej. Do tego tulipany moje już mają po 2-3 cm, jak przyjdzie zima to będzie po nich :confused: Ogólnie jest naprawdę wiosennie i nie mam nic przeciwko temu :tak:

A święta fajne.. Znów pewnie u mnie... Do tego potem zaraz mam urodziny, ech nie chcę jeszcze o tym myśleć. Tzn nie , że stres z okazji rocznicy ale imprezy nawet nie chce mi się robić. Hania się tak szykowała, już rok temu pytała mnie co chcę dostać..
Chciałabym do urodzin zdać egzamin na prawko, może się uda :-p

reklama
cześć Dziewczyny!
Przepraszam, że nie doczytałam, postaram się wieczorem poodpisywać po kolei.
U nas stytuacja ma się tak : nie ma kaszlu, kataru ani gorączki. Płaczliwy jest i gardło czerwone. Obudził się o 5 rano i taki krzyk, że szok, lekko jakby zachrypnięty był wtedy, ale nie wiem czy od płączu czy od gardła. eM naszykował mu mleko, ale pociągnął dwa razy i krzyk, więc eM wziął go na ręce, że może w ten sposób zje choć trochę, ale to samo, niby chciał, a nie pił, pewnie go bolało. Daliśmy mu Nurofen i było noszenie i tulenie do 6:40:-(no ale w końcu zasnął mi jak Myszka u Zuzki czyli na cyckach i powoli przeniosłam go na łóżko. Pospaliśmy do 8:30. Potem wsunął konkretną miskę kaszki z owocami, wypił kompot z malin i szalał, więc chyba tragedii nie ma:confused: Gadałam z mamą to mi mówiła, zeby dawać ten Nurofen jak jest na opakowaniu czyli co 8 godzin. Do tego daję mu 2 razy dziennie Lipomal i krople z wit.C...aha i wapno w syropie. Dobry zestaw? do lekarza idę na 16:30, ale daję sobie głowę uciąć co będzie...no nic, niech mi chociaż da recepty na syropki to będzie za free..choć tyle dobrego;-)
Ja jak zwykle wystraszona:sorry2: no ale to pierwsze przeziębienie/ choroba u nas:eek: nie licząc trzydniówki i chrypki.
Ahaa i eM wraca już z pracy, bo rozłożony na maksa. Pięknie!!!! niech jeszcze nie rozłoży, to już w ogóle będzie super!!!!:cool:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry