reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

O właśnie o tym zapomniałam też napisać do Ani@k - rozumiem kochana, że to radość, że wreszcie opanowałaś tą kaszkę ale nie dodawaj jej do warzyw, tak jak Gochson pisze, marchewka to marchewka ma być:tak:**

Gochson- zdrowka dla Adaśka, pokaż no go w nowej fryzurce:-)

A już nie wspomnę o sesji roczkowej jednej ślicznotki:-p

reklama
Hej Babolki,

Ja tak na szybko z pracy. Potem odpiszę każdej z osobna.
Dzięki że pytacie. USG ok, poza tym, że ta jedna miedniczka dalej jest powiekszona w stosunku do drugiej. Ale nei mam się martwić. Mały skakał na KTG. Lekarz pochwalił, że ma taką ładną okrągłą główke. Dzidzia ma już jakies 28 cm i waży ok. 600g. A waga 2,5 kg na plusie niż 3 tygdonie temu. Ha ha lody &Co poszły jednak mi w doopsko. Wizyta kontrolna w gabinecie prenat. 18 marca.

Na razie!

Hej. Ja jeszcze w PL, do niewiemkiedy...wstalam dopiero.
Aleksis - bardzo sie ciesze ze wszystko jest ok. Oby tak dalej. Bardzo duzo masz tych badan, u mnie ostatnio na USG to nic sie nie dowiedzialam ciekawego, dziecko pokazalo nam tylko stopki i tyle. :) Chyba tak kocha byc fotografowana jak ja :).
A jesli chodzi o dodatkowe kilogramy to powiem Ci, ze ja slodyczy nie jem wcale bo nie lubie (musi mnie natchnac, tak jak wczoraj np. to zezarlam sporo sernika, ale to tak raz na jakis czas), a mimo to, co ide do lekarza to 2 albo 2.5 na plusie. Mowie CI - lody niewinne :)
Znikam na razie bo musze sie obudzic, plecy mnie bola bo za dlugo spalam.
U Was tez pogoda taka smetna?

cześć

nie miałam kiedy wpaść rano.. przyjechałą moja Mama i z rana z Patrykiem zrobilismy ciasto, o takie: Proste ciasto z jabłkami | Filozofia Smaku

a ze dodatkowo padało (do teraz) nie byliśmy na spacerze.. rano tzn przed południem dałam Patrysiowi kaszkę a teraz miałam się brać za podgrzewanie marchewki i mi Smyk kochany usnął.. więc czekam.. na jakiejś ulotce napisane zeby dawać pierwsze wprowadzane warzywo/owoc po południu, kiedy moje piersi produkują mniej pokarmu.. więc jak się zbudzi dam Mu pierwszy raz marchewkę.. nie muszę pisać chyba jakiego mam stresa.. ale przecież nie będę w nieskończonosć odkładać wprowadzania nowych smaków.. mianuję się cykorem numer 1 :-D:-)

Aleksis a imię już zostaje? czy jeszcze jakiś pomysł w głowie się rodzi?
Gochson jednak nie wypieszam kaszki z niczym.. moze później z zupkami wieloskładnikowymi.. choć Mama mówiła aby z kaszką podać..
Maiev no toś ładnie pospała :tak: śpij póki możesz :tak: ;-)
Muma :*** z tego co widzę kaszka to pryszczyk :zawstydzona/y: w porównaniu z tym co następuje.. :sorry2:

i jak ja będę uważac aby woda nie kapnęła w momencie kąpieli wodnej.. ojjj chyba muszę wyluzować.. bo Patryś zacznie się w czoło pukać.. na mój widok ;-):-)

jestem,

Muma dasz radę zdać przed urodzinami, domyślam się że idzie Ci nieźle.

Szyszka tancerzyk co?????? Oczywiście wywija dupką. Dziś z Leną wywijał, no komedia. Ona jak raper, on jak DJ.

katiuszka
no nurofen też jest na ból, jak macie się oboje wykańczać to lepiej daj mu dawkę i zobacz czy przechodzi. Nurofen jest też przeciwzapalny. A zabawka fajna. Ti też ma taką. Bawi się czasem tak, że przełącza kolory i patrzy na sufit i dziwi jak rusza gwiazdkami.

gochson ja lubię Tymka po strzyżeniu, jest taki przystojny wtedy, a Adaś lubi się strzyc?

ani@k
ja bym dała chyba kleiku do marchewki bo smaku nie zmienia...

aleksis to waga dobra, przytyłaś bardzo dobrze, lody nie idą Ci w boki, a dzidziuś rośnie. Fajnie, już jest nielichy chłopak z niego.

Od wczoraj mamy pierwszą dwójkę, górną. Tak mi się wydaje, że od wczoraj... ale nie da pokazać, czy druga mu się wyrżnęła.
Dziś byłam u gastrologa, raczej wrzód jakiś mi się hoduje. Dała leki za 5 tyg jak będzie dalej bolał worek, to gastro. Peniam, więc nie wiem czy pójdę. Zresztą po lekach zawsze przechodzi. Do następnego razu.
Idę do garów.

Hej wieczorową porą
Jestem sama, przeleżałam całe popołudnie i wstałam własnie niedawno z wyrka. Tak mnie wciągnęła powieść, że czytam jak nawiedzona

Tematy kaszkowo-żywieniowe... ja tylko dodałam do Ulubione i tyle pamiętam,ale oczywiscie w swoim czasie skorzystam i też będe zadawać Wam pytania ;-)

Ani@k pytałaś o imię... Na razie innego pomysłu brak. To teraz po tych warzywkach Patryk będzię jeszcze mocniej rósł w siłę. Ciasto wyszło dobrze? Ja nawet takiej blaszki prostokątnej nie mam, i ciasta drożdżowego nie umiem robic, a tak je uwielbiam z kruszonką

Terefere czyli 2 dni w tygodniu jesteś w domu, tak? Plus niedziela. Ale to też dużo godzin, tyrać tyle. Ale wiadomo, pańskie oko ...;-)
To gratulacje dla Tymusia z okazji drugiego ząbka. To teraz będzie mógł Cię lepiej podgryzać

Muma proszę mi się nie smucić pogodą. Główka do góry!!! Wiosna idzie, ptaki ćwierkają, już widziałam tu krokusy . Zobaczysz, gdy będziesz śmigać swoim jeepem, dzień szybciej minie no i bardziej towarzysko się zrobi:tak:

A reszta Babów to co? Zapracowane som czy cuś?

Maiev napisz jak się Maluszek sprawuje i czy też tak rozrabia jak mój rozdzielając kopniaczki?

Gochson kiedy wyniki będą do odbioru? Ziółka pijesz?

Właśnie M wrócił.
Dobranoc

reklama
aleksis ząbek 5ty, 6ty w natarciu lada dzień lub noc...hihihihihih Tylko to 2-jka górna. A o kaszki, zupki lepiej pytaj na bierząco, bo to co piszemy teraz za rok może nie być aż tak aktualne....ihhihihihih
Cały czas nabiera się doświadczenia.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry