reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej Dziewczynki,

Ani@k - nie smuć się dzisiaj i Ty... średnio zrozumiałam o co Ci chodziło ale przytulam :tak: I zapraszam na winko, dziś się mogę napić :-p

tere fere - to pinda z tej szwagierki , wszystkie one takie same, wredne małpiszony :growl: Tak jak katiuszka napisała, to Twój Synio, Twoja przyjacióła - mam tylko nadzieję, że eM zrozumie. Teściowa ustawiona to sama nie wie co ma myśleć, nawet moja super Hania czasem nie wiedziała co powiedzieć jak jej córcia namotała w głowie..
Jak się spotkamy to obrobimy dupska naszym szwagierkom , oki ?? :tak::-D

katiuszka nie , nie kupuj takiego fotelika , naprawdę dziecko się mega zmienia , za chwilę będzie przedszkolakiem. Teraz powinien mieć możliwość drzemki a za chwilę już tylko siedzenie i tacka do zabawy najlepiej. Oczywiście zrobisz jak uważasz ale takie jest moje zdanie. My mamy 9-18 kg. Chicco.

A dziś jazda REWELACJA, Marek super gościu. Wesoły ale taki spokojny i cały czas gada co i jak ale i przepytuje po drodze ze znaków , pierszeństwa itp. Nieżle się nakręciłam ale ta jazda najwięcej mi dała ze wszystkich a już do końca mam z nim:tak:
Powinno być nieźle ;-)
A na zakupy jutro lecimy i obiad , prawie na cały dzień :-)

Miłego wieczoru Dziewczynki, no stress, relax :cool::tak: Buziaki **

Ostatnia edycja:
reklama
Muma dzięki wielkie!!! siedzę w necie i szukam i czytam...i już zgłupiałam, ale tak jak piszesz, odrzuciliśmy te 9-36kg. Teraz oglądam 9-25:-p może taki? a eM ogląda jakiś film na DVD...tyle go obchodzi:wściekła/y: a potem powie, że onnnn nieee maaa kiedyyyy....no by go pokręciło na tej kanapie!!!!!:crazy: aaa tak w ogóle to mam wkur...na niego!!!! ale nie chce mi się już pisać...
Fajnie, że Mareczek fajny gościu i jazda idzie lajtowo!!!! noo niedługo będziesz śmiagać swoich autkiem:tak:
Aaaa to Ty z tere fere się spotykacie nie w Realu?????;-):-D:laugh2: jejjjjjj ale fajnie....ja też chcę.....:sorry: kuźwa!!!! wracam z tego zadupia!!! ja chcę do ludziiiiiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D
Łomatkooo ale nam dupska obrobicie:szok::-p hehehe już to widzę, jak w poniedziałek wszystkie będziemy chodziły z czerwonymi uszami tudzież z krostkami na językach:-p uzupełniłaś już barek przed tym spotkaniem??? nooo i koniecznie foty poróbcie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oki, uciekam już do wyrka!
Miłej niedzieli zyczę wszystkim!!!!!
dobranoc:-)

Katiuszka jak beda traktowac moja kumpele? Jak super fajną dziewczyne. Nie dadzą poznac po sobie. A pojdą do domu i bedą gadac. Znam to.
Jutro dam ci linka do fotela,bo musze znalezc model. Mialam kupic be safe a kupilismy po przymierzaniu romer.

Muma gotowa jestem na obrabianie tyłka szwagierkom!

hej

wstawać śpiochy!!! ;)
POBUDKA!!!!
taaaaaki piękny niedzielny poranek jest!!! u mnie bynajmniej ;)

samopoczucie moje ciut lepiej.. zastanawialyscie się kiedyś jak przekazać Dziecku wartości życiowe? nie te materialne ale to co później kształtuje z Dziecka człowieka.. echhh filozoficznie się zrobiło.. nie draze więc tematu..

Muma udanych zakupów!!!!

ja już jestem w trakcie picia herbatki i wycinam drożdżowe ciacho z mnóstwem kruszonki..

miłej niedzieli Babeczki!!!!

Witam niedzielnie.
Jakos nie moge sie zalapac na imprezke winkowa. W piatek wrocilam o 20 z delegacji wiec padlam. Zreszta bylam od 3 na nogach wiec bylam zmeczona na maksa. Synek oczywiscie nie dal pospac i sie obudzil o 3:50 i tak wyl i marudzil do 6. Potem usnal ale tylko na godzine. Na szczescie dzis przespal cala noc i pobudka o 7. W koncu czuje ze odespalam
Adas dalej pokasluje ale juz jest lepiej. Gile leca ale odciagamy. Dajemy mu witaminy i mam nadzieje ze przejdzie.
Co jade do brata na impreze to mlody wraca chory. Brat dzwonil i mowli ze synek ma katar. My przyjezdzamy a on katar kaszel i goraczka...no zesz mogl powiedziec ze tak chory to bysmy nie przyjezdzali. Mama jeszcze sie pomylila i mu dala pic z kubka chrzesniaka. Ehh no i go wzielo w czwartek a w piatek ta delegacja. Ale nie jest zle bo nie ma goraczki i jest bardzo zywy. Wczoraj nawet wyszlismy na spacer bo w sumie kaszle ale to tak od kataru bo odkrzusza wydzieline.
Muma fajnie ze nowy instruktor ci przypasowal....a czemu zmienilas bo nie doczytalam ?
Katiuszka ja tez radze kupic fotelik 9-18. Sa duzo lepsze dla takich maluchow i testy sa lepsze. My mamy romera king- tyle ze nasz juz ma ciasno...wiec pewnie na kolejna zime trzeba bedzie kupic nowy. Tyle ze moj Adas juz wazy 16 kg do tego kurtka zimowa i jest ciasno.
Ani@k u nas tez ladnie i slonecznie. Chyba sie zaraz wybierzemy na spacer.
Lece na kawke. Milej niedzieli.

Ani@k ja wzoruję się na tym jak mnie mama wychowywała i przekazywała wartości. Nic szczególnego, po prostu w każdej możliwej sytuacji, zdarzeniu, opowiadała mi i tłumaczyła różne zachowania, wartości. Wpajała empatię po prostu i kulturę oraz szacunek do każdego człowieka, nie tylko starszych. Myślę, że nie jest mi to obce, ale też jestem cholerykiem, buntownikiem i szczerą do bólu osobą po tacie, z natury po prostu, więc czasem nie potrafię kulturalnie załatwiać pewnych spraw, które mnie zapalą. Choć często tego żałuję.

Gochson, to może jak brat mówi, że dziecko ma katar, to w ogóle daruj sobie wtedy jeżdżenie do nich. Brat powinien zrozumieć.

U nas też przepięknie jest, jak Tymek się wyśpi to chyba polecimy we dwójkę do mojej mamy zapalić świeczkę.
Zrobiłam racuchy otrębowo jabłkowe. Pyszota.

hejka :-)
Gochson noo masz!!! jak tere fere pisze, nie jeździłabym do brata skoro on mówi, że tylko katar, a potem okazuje się, że mały chory ale konkretnie, a potem Twój łapie:eek: najgorsze są te wirusy właśnie, szybko się przenoszą i zarażają dalej. Mam nadzieję, ze się nie rozwinie. Jak katar schodzi to dobrze, bo nie pójdzie na oskrzela, nie? Zdrówka dla Adaśka!!!!
tere fere dasz tego linka?:sorry: tak jak pisałam, stanęło jednak na tym foteliku w przedziale wagowym 9-18, niech Wam będzie:laugh2: póki co mamy dwa typy Maxi Cosi Tobi albo Roemer King Plus, może Duo Plus...Nie widziałam żadnego na żywo, mieliśmy dziś się przejechać, ale chyba młodego znowu rozbiera :wściekła/y: w nocy nie mógł spać przez kolejny nawał kataru, od rana tak zrzędzi, że szok dosłownie:crazy: teraz eM go usypia, ale znając jego- 30 min i będzie po spaniu. Tak więc wolę siedzieć w chałupie. Może tym piatkowym spacerem mu dołożyłam:sorry:
Muma skończył mi się Lipomal, ale on teraz nie spił całego, bo już go podawałam jak miał chrypkę. Myślisz, żeby kupić kolejny? kurna..nie wiem czym go leczyć, bo te debile angielscy nic nie dają w takich przeziębieniach:no: A tak poza tym to udanych zakupów z rodzinką:tak::-)
Ani@k hmmmm ja tez się czasem zastanawiam jak to dziecko pokierować, żeby wyszedł na ludzi:sorry: ale chyba tak jak tere fere pisała, trzeba pokazywać jak się zachowywać, uczyć, dawać dobre przykłady...no i mieć nadzieję, że załapie:-p Myślę, że jak się rozmawia z dzieckiem, poświęca się czas i uwagę, a nie włączy od rana do wieczora telewizor i niech się samo sobą zajmie, to coś z tego dziecka będzie. Najgorzej chyba jak taki dzieć nie ma wzorców w domu, szuka tego na ulicy, w towarzystwie...noo to wtedy różnie bywa. No ale żeby nie było tak łatwo to przeciez są też przypadki, gdzie niby rodzina ułożona, przykładna...a dziecko problemowe:eek: Noo ciezkie zadanie przed nami rodzicami, nie? A Ty masz już jakieś pomysły???:-)
U nas pogoda angielska...noo bez deszczu na razie, ale szaro, buro, ciemno...Nic tylko siedzieć pod kocem z dobra książką i herbatką...bożeee co ja pisze.....kiedy to było....prędko takie czasy nie wrócą, nie?;-)

Tez lukałam na maxi cosi tobi ale kurna nie pamiętam co go tak definitywnie skreśliło cholera. No ale zwykle przy tych fotelikach co wymieniasz liczą się już tylko szczegóły. Każdemu co innego jest wygodne. U nas na pewno miał być isofix i duży stopień odchylenia do spania, no i koniecznie żebym mogła lekutko jedną ręką odchylić prowadząc auto, a niektóre mają ciężką tą regulację, że musiałabym się zatrzymać i to zrobić, a tu tylko naciskam i luźno wysuwa się do spania.
Kurczę Julek bidulek znów smarkaty...A dajesz wit C zapobiegawczo?

Obiad minął nie najgorzej. Oczywiście tak jak pisałam, żadnej gadki na temat roczku, nawet jednego słowa typu "ooo to już za tydzień, a tort zamówiony?" Jak sama zaczęłam temat, że mam tort pyszny zamówiony, to nagle temat zszedł na inny tor. Cholerka, a miałam nadzieję się troszkę pomądrzyć i powiedzieć co myślę. Nawet se we łbie przygotowałam gadane, żeby nie polecieć za bardzo, bo by rozwodem zapachniało ... hehehehehe

reklama
tere fere dalej czytam o tych dwóch fotelikach. I sa opinie o Tobi, że wąski dość, na pewno duuużo węższy niż Romer. Może to zaważyło na Waszym wyborze. Reszta parametrów,które wymieniłas mają podobne. Jeden minus co doczytałam odnośnie Romera, to taki..choć to tez jest plus...ale z innej strony patrząc, że ma mocno zabudowaną ta podpórkę na głowę, czyli jest bezpieczny, ale za to dziecko jak chce popatrzeć przez okno musi się wychylać. Zauważyłaś coś takiego? No nic, jeszcze raz dzięki za rady. Jak małemu się polepszy to pojedziemy gdzies do sklepu i obczaimy jeden i drugi:tak:
A wit.C daję mu teraz jak jest przeziębiony, a tak to nieee...A powinnam?
hehe to rodzinka nie dała Ci szans na wygarnięcie co Ci lezy na wątrobie?;-):-) oby nagle nie wyskoczyli na imprezie...:cool:
Oki, spadam do łóżka, nie wiadmo co to będzie w nocy...
Muma i tere fere udanego spotkanka!!!! proszę za bardzo nas nie obmawiać, ok? i foty róbcie koniecznie!!!!!! ale macie fajnieeeee:-)
Spokojnej nocki!!!!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry