reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Hej Kobietki:-)
Monik teraz to już tylko może być dobrze. Ja najbardziej bałam się przed genetycznym. Teraz już jestem pewna, że wszystko będzie ok:tak:U Ciebie też!!!!
W 16 tyg jest szansa, że będzie można zidentyfikować płeć dzidziusia:-) Masz jakieś preferencje?
Vonko dobrze mówię prawda:happy:Jakie plany na dzisiejszy dzień?
Esch gdzie ma się odbyć ten koncert?

reklama
Antilko bardzo dobrze mówisz:tak::tak::-D ja tez juz bym chciała wiedzieć kto we mnie mieszka (mąz "obstawia" dziewczynkę hi hi)
No ale najpierw Monik - prawda? Ja dopiero 30 maja. Akurat minie mi 17 tygodni i kto wie może coś podejrzymy?
Co do planów to z rana miałam wizyte |(czytaj: wizytacje ) tesciowej:-pSprawdza jak sobie radze bez męża - chyba wypadłam nieźle:tak:. Natomiast teraz zamierzam pomknąc na pocztę, poniewaz udało mi sie wylicytowac całkiem fajne rybaczki yeansowe dla cięzarówki. Moje Dziecię zaczyna sie na dobre rozpychać w związku z czym postanowiłam zaszaleć z kolejnymi portkami:laugh2:
A co Ty porabiasz w ten deszczowy dzień?

Vonko oczywiście że pomacham w imieniu cioci :-)
Antilko ostatnio śniło mi się że urodziłam dziecko i było od razu w pieluszce :-D Lekarz kazał sprawdzić płeć więc zaglądnęłam do pieluszki i okazało się że to chłopiec :-D I takie też mam przeczucie że to chłopiec, choć teściowa powiedziała że jak śnił mi się chłopiec to będzie odwrotnie:rofl2:

Ale przed chwilą piorun strzelił w sąsiedni budynek:szok::szok::szok: Mało ataku serca nie dostałam:wściekła/y: Na szczęście już burza przechodzi i słoneczko zaczyna się pokazywać :-)

Vonko ja byłam na zakupach spożywczych i tradycyjnie w bibliotece:-)Przygotowałam obiad, bo miała u nas nocować teściowa, okazało się jednak, że będzie spać u swojej siostry.Może jutro wpadnie to obiadek będzie, jak znalazł.
Ja upatrzyłam sobie dżinsy ciążowe w C&A poczekam jednak, aż mi brzuś i biodra urosną, aby dobrze dobrać rozmiar:rofl2: Pochwal się spodenkami:happy:
Monik moje kolejne usg to będzie połówkowe, pewnie wtedy poznam płeć. Nie mam żadnych przeczuć, choć marzy mi się córa:-)

Witajcie,

Uffff.... minal dzien - dzien pelen wrazen.... na dzien dobry moja siostra oznajmila mi ze bierze slub (i to chyba jeszcze w tym roku), pozniej zadzwonila znajoma z pytaniem czy dalej jestem zainteresowana zmiana pracy....

Monik ja Ci tu dam jakies stresy!!!!!!!:crazy:

Vonka oj dzieje sie, dzieje :tak:

Antila koncert jest na bloniach w Krakowie

witajcie... korzystam,ze internet dziala - jutro Joe przystawie noz do gardla zeby zadzwonil do operatora co sie dzieje z naszym internetem-i troche od siebie napisze... otoz bylam w poradni dla diabetykow i jak na razie nie mam jeszcze cukrzycy ale jestem na granicy... moj wynik byl 9.2 a maxymalny jest 10,wiec wyslali mnie tak ku profilaktyce... najpierw mialam spotkanie z pania dietetyk,ktora mi nie bardzo przypadla do gustu,no ale z nia slubu brac nie bede wiec przezyje... pozniej mierzyli mnie i schudlam ok 1-1.5 kg ale to chyba przez chorobe i mialam znowu wysokie cisnienie 140/86 oraz powiedzieli mi,ze mam bialko w moczu i musze to zglosic ginowi we wtorek... dostalam tez recepte na cukromierz ( nie wiem jak po polsku to sie nazywa) i dzieki Bogu mamy dodatkowe ubezpieczenie co to wszystko pokrywa w 80%,bo bym z torbami poszla... aparat do pomiarow jest za darmo ale igly i paski to juz niezly majatek ok $100 albo i wiecej na miesiac wychodzi... no i od czwartku sie kluje 4 razy dziennie i musze przyznac,ze moj cukier jest w wiekszosci czasu w duzej normie: np. 1 godzine po posilku powinien byc ponizej 7.8 a ja mam 5.6; choc zdarza mi sie tez np. dzisiaj z czego jestem w szoku bo dokladnie zjadlam to co kazala dietetyczka i wynik mi wyszedla 9.8.... nie mam pojecia od czego to w takim razie zalezy.... jedno wam powiem nienawidze tego klucia! i mam nadzieje,ze wszystko sie szybko unormuje.... mialalm taz usg i widzialam moja kruszyne i mimo iz ja schudlam mala przytyla i wazy teraz cale 4 lbs ( funty) co w kg jest ok 1kg8 czyli na jej wiek jest calkiem ok.... z techniczka zazartowalam,ze dobrze,ze mala taka duzo,bo wychodzi na to ze ja nie jestem gruba :-)....
Monik-nie stresuj sie,bo wszystko bedzie dobrze :tak::-).... choc rozumiem cie jak najbardziej,bo ja tez przed kazdym usg mialam mega stresa i dodatkowo rewolucje w zoladku.... na szczescie u nas nie robia usg przy kazdej wizycie... teraz mam do konca ciazy minimum co dwa tygodnie jedno,ale to ze wzgledu na komplikacje...ale teraz juz tego tak nie przezywam,bo czuje mala jak sie rusza.... w ogole w czwartek bylo mi tak cieplutko na sercu jak ja zobaczylam,bo juz taka duza i sie fajnie ruszala....
Antilko-juz niedlugo bedziesz musiala czekac na te spodenki :tak:... powiem ci,ze ja zaczelam nosic moje nie tyle z potrzeby co mi sie tak podobaly ;-):-)
Vonko- juz niedlugo mezus wroci i to dopiero bedzie radosc :tak:... powiem ci,ze zima Joe tez musial kilka razy zostac w Toronto u rodzicow spac przez burze sniezne i mnie samej bylo troche smutnawo....
Esch- masz na prawde interesujaca i nietuzinkowa prace .... powodzenia w organizacji koncertu :-)
Alek- zawsze chetnie dosle wiecej fluidkow i trzymam mocno kciuki za piekna parke !

Witaj Ewuniu:-)
Dobrze, że cukier trzyma się w granicach normy. Kłujesz się igłą, czy specjalnym nakłuwaczem? Tym drugim mniej boli:happy: Może gin przepisze Ci jakieś leki obniżające ciśnienie, bo rzeczywiście masz tendencje do wyższego. No i oczywiście gratuluję dużej córci:tak:

Witam w pochmurny deszczowy dzień.
Monik trzymam kciuki :-)O której masz wizytę?

Cześc Dziewuszki Kochane:-)
Ewo witaj:happy: No to kiszka z tym internetem...ogranicza nasze kontakty:angry:. Grunt, że cukier za mocno nie szaleje i mam nadzieję że się zupełnie uspokoi. Widze że tez masz tendencje do podwyższonego ciśnienia (znam ten bol) U mnie jest tak, że atakuje z nienacka ale wali mocno - rok temu miałam ostatni "wybryk" 185/115 :szok:
Od tamtej pory narazie w miare spokojnie ale troche sie boje bo takie historie zdarzały mi sie juz wielokrotnie:-(mniej więcej 2, 3 razy do roku.
Gratuluje dużej Panienki i życzę Wam obu zdrówka i radości.
Antilko u mnie tez pogoda pod zdechłym azorkiem. Ale dzisiaj nic mnie chyba nie zasmuci:-D. Dzwoniłam w sprawie wyników testu podwójnego i powiedzieli mi że wynik wyszedł rewelacyjny.Pan doktor zrobił rekalkulację ryzyka i szczegóły przekaze mi osobiście na wizycie. Ale to że jest baaardzo dobrze mam jak w banku. Boże, jak sie cieszę:happy::happy:
Z rzeczy przyziemnych: własnie zajadam truskaweczki:-p Takie prawdziwe (polskie) pachnące..........mmmmmnnnnnnniiiiaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmm. Polecam;-)
Esch czy ja dobrze zrozumiałam: chcesz zmienic pracę?
Monik :-D czekamy na wieści:happy:

Miłego wtorku.

reklama
Vonko rewelacyjne wieści:-):-):-)Strasznie się cieszę:tak:
Ja wczoraj też jadłam truskaweczki, rzeczywiście pycha:-p

Do góry