reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

1 DZIECKO PO 30-STCE

Muma, k.oko waga wagą a powiedzcie obwody w sensie brzuch mocno Wam się już powiększyły?? 24tyg to blisko wyklucia już a u Ciebie k.oko to już widoczna ciąża??

reklama
hej babolki,

na 3cim swiecie jest imbir ale juz herbatki nie, migdaly zakupilam....w sumie widze, ze najlepiej pomaga nie gapienie sie w kompa:eek:wiedzialam, ze tak bedzie, ze w ciazy mi zostana odebrane 2 ukochane rzeczy: kawa i komp:shocked2:

Alex dzieci uswinione sa najszczesliwsze!!!Mnie mama nigdy niczego nie zabraniala i bylam zadowolona jak cholera. Najgorzej bylo tylko sie umyc, bo mama mnie pakowala do wanny a mnie wszystko szczypalo, bo nogi i rece mialam zawsze podrapane i w siniakach:-D

Ani@k wytrzymasz bez piwka, w koncu masz do zrealizowania najwyzszy z najwyzszych celow!!!

Bzzzz tez mysle, ze moze to byc plamienie okoloowulacyjne, nawet mialam kilka razy:eek:

Katiuszka uffff zawsze to blizej niz dalej!!!

A ja wrocilam z usg tarczycy i oczywiscie znalezli mi guzek 13mm, no jak nie urok to sraczka!!!!!!

A ja wrocilam z usg tarczycy i oczywiscie znalezli mi guzek 13mm, no jak nie urok to sraczka!!!!!!

Gatto spokojnie!!!! jeden mały guzek.. to nie tragedia.. ja mam ich duuuużo więcej i nie przeszkadza to ciąży!!! a jak dawka eurytox'u??? coś Ci zmienił???

Ani@k zmienil mi ginek na 50 z 75, bo tsh spadlo znow do 0.58, dzis bylam zrobic tylko usg tarczycy,a endo mam jutro, wiec sie dokladnie wszystko wypytam. Mysle, ze nawet jak trzeba bedzie go wyssac, to pewnie dopiero po porodzie, teraz nie sadze. Co prawda ten doktorek co mi robil usg powiedzial, ze nie jest niebezpieczny ten guzek, ale do przeanalizowania z endo. Zobacze jutro.

a ja myślałam że miałaś 50 a zachodząc w ciążę miałaś brać 75.. czyli brałaś cały czas 50??? :eek: bo z tego co pamiętam to moja endo mówiła abyś brała 75.. chyba ze coś pokręciłam..

a co do guzków.. to pewnie wiesz że w ciąży guzy też rosną (w sensie że się powiększają..).. ale to ponoć 'normalne';-):tak:

przeczytałam jeszcze raz Twojego posta.. cofam pytanie.. wszystko jasne:zawstydzona/y: ooojjj co to będzie się dzialo jak bromka zacznę brać:szok: chyba że mi się koncentracja poprawi :laugh2:

Ostatnia edycja:
Ani@k bralam 50, potem okazalo sie, ze jestem w ciazy i zaczelam brac 75 (zgodnie z poleceniem endo), tsh spada bardzo, wiec jak doszlo do 0.58 to ginek mi kazal zmniejszyc dawke do 50 (czyli jak sprzed ciazy). I teraz biore to 50, do jutra, bo zobaczymy co wymysli endo jutro hihi. Usg tarczycy mialam robiona w marcu zeszlego roku i byla czysta, teraz wyszlo to. Mysle, ze to poronienie mi tak namieszalo:no:

witajcie!!ja juz po pracy,padnięta jak pies jestem:(co do bromka i alkoholu...a kto powiedział,ze nie mozna mieszac??????ja biore bromka juz naprawdę dłuuugggoooo i jak jest okazja,imprezka to piwka się napije,czy drinka!!!i nie czuję się jakoś "dziwnie"tak wogóle to żadnych leków nie powinno sie mieszac z alkoholem...ale kto tego przestrzega???;-)ja tam biore bromka i piwa się tez napiję!!i nie mam jakis "odlotów"czy co:):):)a jak badam prolaktynę to mam w normie,wiec...chyba nie szkodzi alkohol:):):).Ja jednak ziół chyba pic nie bede...biore jeszcze inne leki,a to juz moze byc mieszanka wybuchowa;-)nie chce ryzykowac...z reszta nie bardzo wiem co robic:no:bo to sa leki tak jakby na podtrzymanie ciąży,ze jak zadję kolejny raz to zeby nie doszło do poronienia itd!!!tylko,ze ja w ciążę nie zachodzę,a leki biorę.....

reklama
kok.o a to Ci niespodzianka :-) hehe ale ważne aby było zdrowe :tak:
Ani@k ja miałam tak po bromku też ,ale pamiętam ,że też jak kasica piłam alk ale to było z 6 lat temu i nie wiem czy miałam skutki uboczne ,na pewno nie mogłam spać w nocy w dzień bym nadrabiała,przytyłam jak cholera i jadłam słodyczy mnóstwo:crazy::eek:
bzyczku ja miałam tak w owu ,więc się kochana nie martw a do lekarza możesz się zapisać dla świętego ...
alex_ja się nie dziwię ,że nie masz siły ja po Antku padam wieczorami jak długa a dzisiaj nawet po obiedzie razem z nim skimałąm , a w kałuże nie wchodzi na razie ale już się czai żeby mi na złość zrobić!

...jakaś padnięta jestem , Ani@k ja i bez bromka teraz po urlopie jak jakiś oszołemek jestem :szok::eek::confused2:

Do góry