reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Czy którejś z was tak mocno dokucza zgaga? Bo ja chyba niedługo zaczne buchać ogniem. Byłam u lekarza i powiedziała ze mam brać Renigast max. To mocna dawka ale pomaga na 12 godz. mam spokój. Niestety często musze brac i na dzień i na noc bo nie da się spać...
aha i mnie też ostatnio coś dziwnego wyciekło...jakby jakaś woda, bez koloru i zapachu...trochę się przeraziłam czy to nie wody płodowe. Było to jednorazowe ale dość obfite...:eek:

Co do zgagi to Cie rozumiem wiola sama czasem normalnie lyka niczego przelknac nie moge bo mam wrazenie ze mam gardlo popalone a w nocy jedyne co pomaga to lezenie na lewym boku... jest odciazona watroba i wtedy jest lepiej, mozna spac przynajmniej

jeśli chodzi o zgagę- spróbujcie pić wodę mineralną (najlepiej gazowanA) z zawartścią sodu- to neutralizuje kwasy żołądkowe. Ale tez może powodować wzdęcia, dlatego jeśli macie takie tendencje, to ostrożnie!

mnie zgaga dopadla pare razy na samym pocztaku, a teraz jakos mnie omija. Tzn. mialam takie male ataki, ale to bylo 10 minut i spokoj.

reklama
ja na zgagę pij emleczko skondensowane niesłodzone:-D pyszne i pomaga przeważnie. jak już mocno dopicze, to biore ranigast jedną tabletke i pomaga na kilka ładnych godzin.
kręgosłup też boli, i to prawie od początku ciąży:-( , pewnie zwiazane z tym ze mój kregosłup jest pourazowy:sick:
i bolą mnie jeszcze biodra, tzn jak śpie na boku (bo inaczej to za bardzo się nie da) , to w pewnym momencie normalnie boli mnie staw biodrowy (ten na którym leże)

Do góry