reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ah te mdłości...czyli o naszych ciążowych dolegliwościach:)

reklama
Dziś znów to mam:-( boli, zauważyłam że dokucza mi ten ból po południu:wściekła/y: Byłam u lekarza mam czerwone gardełko i dostałam zwolnienie z praktyk do końca następnego tygodnia:-)a z moimi nerwobólami kazał mi się udać do poradni K:eek: ale prawdopodobnie dzieciątko się tak układa i uciska na jakiś nerw:baffled: więc mogę to mieć nawet do końca ciąży:-(

Xmamuska ja też mam taki ból i też w prawym pośladku ale nie tak silny jak Ty. Pewnie dzidzia uciska na jakiś nerw....Niestety nie mam sposobu tak jak na bolący kręgosłup, jedynie dużo odpoczywać, ha..

Xmamuska...zal mi ciebie biedulko:-(trzymaj sie jakos,moge sie tylko domyslac ze boli cie to straszliwie bo ja z moim kregoslupem to ledwo juz zyje,i cos mi sie wydaje ze dlugo niepopracuje:no:,odpoczywaj duzo

Dziewczyny na kręgosłup dobre sa kapiele... oczywiście niezbyt długie i w letniej wodzie....rozmawiałam o tymz ginem i mi pozwolił....no i czywiście super jest basen bo wtedy kręgosłup super wypoczywa... tylko tam znow jest ryzyko grzybicy:baffled:

Dziękuje dziewczynki:tak: dziś wogle się dziwnie czuje, jak by mnie walec przejechał, taka pognieciona, obolała, zmęczona:baffled: mam tylko nadzieje że to niebędzie grypa, bo tak zawsze się czuje na grypę:zawstydzona/y: I do tego te bóle w pośladku:eek: a kręgosłup to swoją droga mnie boli:baffled: Ja chcem już styczeń!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nawet niemam siły czytać wszystkich wątków:zawstydzona/y: ide lulu może mi do jutra przejdzie:confused: oby bo jutro mam imieniny teściów:wściekła/y: i mała impreska się szykuje:baffled: Pa kochane pozdrawiam i całuje

Dziś znów to mam:-( boli, zauważyłam że dokucza mi ten ból po południu:wściekła/y: Byłam u lekarza mam czerwone gardełko i dostałam zwolnienie z praktyk do końca następnego tygodnia:-)a z moimi nerwobólami kazał mi się udać do poradni K:eek: ale prawdopodobnie dzieciątko się tak układa i uciska na jakiś nerw:baffled: więc mogę to mieć nawet do końca ciąży:-(

Z tego co piszesz, to prawdopodobnie ucisk na nerw kulszowy. Bol przecodzi od kręgosłupa lędźwiowego przez pośladek a potem prościutko przez tylną część uda, kolano czasem aż do pięty. Niestety wszystkie domowe sposoby radzenia sobie z tym bolesnym cholerstwem chyba są niewskazane w ciąży........:no:

Zaczyna mnie kregoslup pobolewac. Narazie tylko wieczorem, pewnie po calym dniu sie nie wyrabia. A mialam taka nadzieje, ze jakos mnie te bole omina. :baffled:

reklama
podobnie u mnie z tym spaniem... "kokoszę" się na łóżku całą noc i wstaję niewyspana!! nie żeby coś bolało... po prostu nie mogę zasnąć i tak się wiercę z boku na bok. Na plecach nie poleżę dłużej bo mnie zatyka - ciężko mi się oddycha. Dziewczyny kiedyś któraś z Was pisała, o takiej niby wysypce na udach? właśnie mi się takie czerwone kropeczki pojawiły, nie swędzą, nie pieką po prostu są :( :no: i nie chcą zejść :baffled: macie radę? :confused:

Do góry