reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Alergia i problemy z nią związane

reklama
Elusia no właśnie brudnymi łapkami to na pewno sie jej zdarzyło oczka trzeć bo ciężko ją upilnować.. teraz ją poobserwuje jak jesteśmy u siebie, może faktycznie coś tam było w otoczeniu.. dzięki dziewczyny :*

Elwirka a może to te kropelki co zakrapiasz oczka Oliwce?a może jęczmień się jej robi, ma spuchłą dolną powiekę? czy jakieś krostki?
spróbuj przemyć solą fizjologiczną:tak:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny mam pytanie - czy żeby łagodnie przejść na ten bebilon pepti mogę go w nanie wprowadzić?
Boję się, że jak drastycznie jej podam to mleko to znów nie będzie chciała mi jeść, zbuntuje się jak wtedy co przechodziłyśmy na mm.

Kania- wydaje mi sie,że chyba można-ale najpierw spróbuj,czy jednak się nie da od razu samego Pepti.Bo z Nanem to wiesz,że i tak będzie nadal alergen.Albo,skoro juz masz zamiar przejść na razie na Pepti,to może kup gdzies Bebilon albo Nan Ha- wtedy tego białka tam będzie mniej ,no i przejście w miarę łagodne...Wiem,że to cięzko tak w tym wieku wprowadzać,bo nasze dzieci juz mają swoje preferencje smakowe,ale trzeba próbować...
Elwirka- faktycznie,byc moze to atropina zawiniła...ale piszesz,że tylko przy jednym oczku tak się jej zrobiło,tak?No,to nie wiem...

kania ja tak zawsze robilam stopnowo zmieenialam a juz niestety 3 mleko zmienialam
elusia i happybeti nie bo ta a tropine to ma dostac 3 dni dopiero przed wizyta wiec jeszcze jej nie daje
a dzisiaj zniklo musial zatrzec moze

reklama
Kania wydaje mi się ,że możesz zmieszać z mlekiem innym, ale najlepszy byłby, jak pisała powyżej Happy. Proporcjonalnie niech przeważy pepti. Aha i jeszcze tak dla informacji :u nas jak go wprowadziłam to wystąpiły zatwardzenia i śmierdzące bączki,ale po jakimś czasie się unormowały, tzn po około 2 tyg :-) także powodzenia ;-)

Elwirka
dobrze, że już z oczkiem wszystko ok.

Do góry