reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Alergia i problemy z nią związane

Wiecie co? Niby Franek ma podejrzenie skazy,tak? Je bebilon pepti? Je. Ale je również bakusie i inne serki. Ostatnio dostał również kaszkę mlecznojakąśtam z nestle. I co? I nic mu nie jest. Żadnej wysypki,nic. I zastanawiam się,czy nie spróbować dać mu mleko normalne,albo chociaż HA. Bo czuję,ze będzie podobnie jak u Kuby-alergia ustapiła pod koniec 1 roku...

reklama
Emilko,ja myśle,że spokojnie mozesz spróbowac z tym HA,a jak wszystko będzie ok,to normalnie na zwykłe mm przejść.U nas było identycznie :tak:- z tym,że to nie Amelka,tylko ja "niechcący" margarynę z dodatkiem mleka jadłam,bo nie doczytałam.No i jak sobie to uświadomiłam(dzięki E-lonce,hehe;)),że ja ją jem,a Amelka ok,to zaraz spróbowałam z HA,a po trzech puszkach już normalny Nan dawałam.

A ja probowalam mojemu dac bebilon pepti to jak sprobowal to wiecej za nic w swiecie nie chcial buzi otworzyc.:confused2::eek:
Ale nie dziwie sie bo w smaku jest okropny.Takze to mleko bedzie tylko jako dodatek do sinlaca bo inaczej nie ma szans ,zeby jadl.A u nas ewidentnie uczulenie na kazeine.Wszystko co ma mleko ,po paru minutach wywoluje czerwone kropeczki na twarzy(przewazniej wokol ust),po czym po ok 15 minutach znikaja bez sladu.Oprocz takich oznak ,zadnych innych juz nie ma.

Kania i jak tam z pepti? pije Oliwka?
Emilia a od jak dawna Franuś je już serki, bo zastanawiam się, czy nie podać też.Bo niby po roku mamy spróbować z normalnym mlekiem tzn mm. Ale myślę, że powinnam zacząć od serków albo jogurtów.
Podobno im krótsza data ważności , tym te białka są mniej uczulające.:tak:

a ja dziś zgrzeszyłam:zawstydzona/y:
jadłam kolację, i Natalcia patrzyła takim przemawiającym wzrokiem " mamusiu daj" , więc zmiękłam i dałam jej troszkę bułeczki pszennej i tak fajnie siedziała i dziamlała ją. Aż miło było patrzeć na to. Mam nadzieję, że jej posłuży, a nie zaszkodzi:tak:
Jeśli będzie ok, to wprowadzę na początek po jednym biszkopciku dziennie i będę obserwować, a po około tyg dam jej prawdziwą BUŁĘ:-)
E-lona chyba ostatnio też wprowadziła gluten.

Ostatnia edycja:
elusia jakieś trzy tygodnie temu wprowadziłam serki. Najpierw były danonki,a teraz bakusie.
A co do buły,to Franek już hoho czasu temu je buły takie śniadaniowe z biedronki

reklama
Elusia Oliwce dopiero w tym tyg zacznę mleko wprowadzać, byłyśmy na urlopie i nie chciałam jej jeszcze nowych wrażeń smakowych dostarczać. Buźka robi się ładniejsza, z 3 plam, została jedna większa i jedna malutka, ale dzięki kremowi emolium nie jest taka szorstka i wysuszona ta skóra w tym miejscu.

Do góry