reklama
aha no to , jak je od dawna to możliwe , że brzoskwinia. Albo ta witamina, Przemka od nice też uczulała chyba ona. I bądź człowieku potem mądry. Ja prowadzę zeszyt od początku rozszerzania diety i zapisuje każdy szczegół , także mam czarno na białym,co ją uczula.

Kania,nie rozumiem...zmieniłaś te w kapsułkach na inną w kapsułkach czy na Devikap w kroplach?Bo to nie to samo- to "medium" w którym rozpuszczona jest witamina różni sie w nich i właśnie to z kapsułek bardziej uczulało.
renata borysek
Fanka BB :)
Kania ja tez się męczyłam z witamina D ta w kapsulkach i odstawiłam teraz mam zwykła w kropelkach i tam sa chyba tylko 2 albo 3 składniki i jest dobrze,a te w kapsułkach maja te olejki kokosowe albo archaidowe i to może wlaśnie uczulać.w ogole jesli nie wiadomo co uczula to jest to jak szukanie igly w stogu siana,skora musi być "czysta" żeby miec pewność że się znalazlo to co uczula,bo alergen w organizmie może się utrzymywać nawet kilka tygodni i wyłazić
u nas to trwa teraz okolo tygodnia,jak coś podam równo po 24 godz zaczerwienienia i plamki i tak przez około tydzien skóra powraca do wlasiwego stanu,kiedyś nie wiedziałam że to tak dlugo trwa,myslalam ze oszaleje bo miałam wrażenie że uczula go wszystko-nawet woda, a tu właśnie trzeba tyle czekać i pomalutku podawć coś nowego żeby cos zauważyć.

Roxannka
Pracująca mama!
Kania, banany sa jednym z najsilniejszych alergenów i to nie ważne że podawałaś je od początku bo mogą teraz uczulić. Jabłko niby nie powinno uczulać, a z nam bardzo dużo dzieci, które nawet w pózniejszym wieku się na nie uczuliło :/ My narazie jabłek nie dajemy, ale bede musiała znowu zrobić prowokacje.
Co do wit.D to my od początku podajemy w kropelkach Devikap, jak przechodziliśmy z cyca na mm, jakoś w całym tym zamieszaniu troszke mi sie o niej zapomniało i jak podałam znowu to wydawało mi się że wyskoczyła reakcja uczuleniowa. Znowu odstawiłam i od jakiegoś tygodnia daje znowu, zero reakcji więc jest ok. Musisz popróbować, może spróbuj właśnie z kropelkami.
Mona, dzięki, ale u nas skaza jest ewidentna, więc pozostaje nam tylko zmienić na inne mleko ale też dla uczuleniowców, niestety
Super, że u was to nie była alergia 
My dzisiaj byliśmy na mierzeniu i ważeniu i przypadkowo spotkaliśmy naszego pediatre, zagadałam go po raz enty o ten bebilon pepti, że może by spróbować. A on swoje, że ulewanie i zatwardzenia to napewno nie od nutramigenu i że on jest najlepszy na alergie itd itp. No ale od słowa do słowa, taka byłam natrętna
że zgodził się i przepisał na próbe jedno opakowanie, żebyśmy sprawdzili jaka bedzie reakcja. Jakby co to moge zadzwonić i przepisze więcej, jeśli wszystko bedzie ok
)) Tylko teraz troche się martwie czy jak pepti nie bedzie ok to czy synek bedzie chciał znowu nutramigen :/
Co do wit.D to my od początku podajemy w kropelkach Devikap, jak przechodziliśmy z cyca na mm, jakoś w całym tym zamieszaniu troszke mi sie o niej zapomniało i jak podałam znowu to wydawało mi się że wyskoczyła reakcja uczuleniowa. Znowu odstawiłam i od jakiegoś tygodnia daje znowu, zero reakcji więc jest ok. Musisz popróbować, może spróbuj właśnie z kropelkami.
Mona, dzięki, ale u nas skaza jest ewidentna, więc pozostaje nam tylko zmienić na inne mleko ale też dla uczuleniowców, niestety
My dzisiaj byliśmy na mierzeniu i ważeniu i przypadkowo spotkaliśmy naszego pediatre, zagadałam go po raz enty o ten bebilon pepti, że może by spróbować. A on swoje, że ulewanie i zatwardzenia to napewno nie od nutramigenu i że on jest najlepszy na alergie itd itp. No ale od słowa do słowa, taka byłam natrętna
Kania78
...
Happy w kapsułkach tylko innej firmy, jak skończyła mi się w kroplach przeszłam na kapsułki bo były dla mnie wygodniejsze.
Roxannka ale jak wcześniej dawałam w kapsułkach to było wszystko ok. teraz kupiłam inne od jakiegoś czasu jadła innej firmy i zastanawiam się czy ta zmiana może być przyczyną. Rękami i nogami się bronię przed tym nowym mlekiem, mąż uważa że to nie mleko, moja mama uważa że teraz każde dziecko jest alergikiem ale przecież to dla mnie żadne tłumaczenie. Wiem że dużo dzieci przecież jest alergikami ale jak każda mama chcę wiedzieć na co moje dziecko jest uczulone i to chyba normalne. Martwię się tym że to mleko mam jej podać, jak nie będzie chciała go pić, wiem wiem są inne ale nie cierpię tak eksperymentować zwłaszcza na dziecku :-(
Widzisz masz ten sam teraz dylemat...
Roxannka ale jak wcześniej dawałam w kapsułkach to było wszystko ok. teraz kupiłam inne od jakiegoś czasu jadła innej firmy i zastanawiam się czy ta zmiana może być przyczyną. Rękami i nogami się bronię przed tym nowym mlekiem, mąż uważa że to nie mleko, moja mama uważa że teraz każde dziecko jest alergikiem ale przecież to dla mnie żadne tłumaczenie. Wiem że dużo dzieci przecież jest alergikami ale jak każda mama chcę wiedzieć na co moje dziecko jest uczulone i to chyba normalne. Martwię się tym że to mleko mam jej podać, jak nie będzie chciała go pić, wiem wiem są inne ale nie cierpię tak eksperymentować zwłaszcza na dziecku :-(
Widzisz masz ten sam teraz dylemat...
reklama
Roxannka
Pracująca mama!
kania, no właśnie to jest najgorsze w tej całej cholernej alergii że ciężko co i dlaczego uczula
(( Jeśli piszesz, że jest poprawa to może poczekaj z tym mlekiem i spróbuj wyeliminować to co wydaje ci się że może uczulać, obserwuje ehhh już sama nie wiem
A co mówią lekarze ? żeby mleko odrazu zmienić ?
To fakt też mam dylemat, ale odwrotny niż ty bo ja chce przejść z niesmacznego mm na troszke smaczniejsze a ty ze smacznego na niesmaczne
To fakt też mam dylemat, ale odwrotny niż ty bo ja chce przejść z niesmacznego mm na troszke smaczniejsze a ty ze smacznego na niesmaczne