reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Alergia i problemy z nią związane

reklama
RENATA u Was bebilon pepti uczula?? o kurcze, to kiepsko :-/
NICE jest jeszcze risotto z HIPP z kurczakiem i marchewką bodajże, mojemu się odmieniło i teraz woli takie z grudkami ;-)
ELUSIA ja ryby jeszcze nie dawałam, muszę jakiś słoiczek fajny wyczaić to spróbuję

u nas pomidor też chyba OK

laskota, nat, super że pomidory u was ok :-) też bede musiała spróbować wkońcu :tak:

e-lona, trzymam kciuki za bezproblemowy gluten ;-)

nice
, Patryk też je te risotto z hippa, królika z brokułami i kurczaka z marchewką :tak:

nat
, no właśnie ciężko jest z tymi słoiczkami z rybą, jeszcze nie widziałam takiego coby nie miał mleka albo innych "zakazanych" składników. Jak jakiś znajdziesz to daj znać.

dziewczyny ja znalazłam słoiczek z rybą z bobowity Cukinia z łososiem i ziemniaczkami - mały słoiczek na próbę oto skład:woda, kabaczek, cukinia, ziemniaki, ryba (łosoś), skrobia pszenna bezglutenowa, olej rzepakowy, skrobia kukurydziana, sok cytrynowy . Jutro spróbuje podać.
Pomidorowa z Hippa czeka na wypróbowanie, ale jakoś nie mogę się przemóc.
Po malinach jest ok.
E-lona daj znać , czy wszystko ok po glutenie,to podałaś w formie kaszki?

ELUSIA ja się zastanawiałam czy podawać ten słoiczek ze względu na cytrynę, ale w sumie banany też chyba były z cytrynowym sokiem
ROXI a Hipp marchewka z ziemniaczkami i łososiem? warzywa* 65% (marchew* 45%, ziemniaki* 20%), woda, łosoś 8%, gotowany ryż*, olej rzepakowy* 1,6%

elusia, widziałam ten bobovity, ale tam sporo nowości i jakby uczuliło to nie bede wiedzieć co, czy ryba czy sok z cytryna czy może kabaczek albo cukinia :eek: i chyba nie doczytałam że tam jest ta mąką bezglutenowa ;-)

nat,
ten z hippa brzmi ok, ale przyznam że nigdzie nie widziałam :no: musze się chyba rozejrzeć za nim. A po którym miesiącu on jest ?

lasencje pisze tutaj bo Wy ekspertki w tym temacie:

od jakiegoś czasu zauważyłam ze pojawiły sie Isi malutkie czerwone krosteczki przy oczkach. Jest ich 2-3 koło każdego oczka. Czasem znikają, by kolejnego dnia znów sie pojawić. Za chulere nie wiem co to jest i od czego bo nic w jedzeniu nie zmieniłyśmy ale te ciągłe jazdy do moich rodziców, moze to być reakcja na zmiane otoczenia (proszek/kurz..itp) ? wcześniej nigdy czegoś takiego nie było...

Ala myślę, że może to być reakcja na zmiany, mojej Natalce też wyskakiwały jakieś krostki jak byłyśmy na wczasach, pościel niby czysta była , ale napewno prana hurtowo i niewiadomo w czym, pojawiało sie zwłaszcza, jak wierciła i wycierała główką. A może trze brudnymi rączkami wokół oczek?

reklama
ROXANNKA po 5 miesiącu, to chyba jakaś nowość, ja widziałam w rossman, ale był tylko jeden, więc nie brałam, bo pomyślałam, że potrzebne mi ze 3 do przetestowania. będę patrzeć jeszcze, bo skład jest OK
ALA nie pomogę, bo wokół oczu krostek mój mały nigdy nie miał

Do góry