reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Alergia i problemy z nią związane

nice no szkoda, że znów pojawiają się uczulenia.
Myśmy próbowali pomidorków w daniach ze słoików.
Może spróbuj z tymi z działki skoro to " swojskie", najlepiej zupkę z ryżem.Ale z tego co pamiętam, to pomidora poleca się dawać po roczku,gdyż też jest jednym z najczęstszych alergenów. Choć widzę, że sporo mam też podawała. Natalkę chyba uczulił, więc narazie rezygnujemy.
Ale muszę się pochwalić, bo przez weekend moja babcia zrobiła zupkę jarzynowa 9 składnikową ( seler, pietrucha, marchewa ,ziemniak, fasolka szparag, groszek zielony , por, natka pietruszki,cebula)na wywarze z drobiu i nic jej nie było, wcinała tak, że musiałam dać jej dokładkę. A w niedzielę zjadła rosołek z makaronem,też na wywarze.
Wczoraj jej zrobiłam tą samą jarzynową, to już nie chciała :-( chyba babcia czarowała cosik nad tą zupką, że tak jej smakowała. :-D

reklama
ja miałam od wczoraj w lodówce w słoiczku troszkę tej zupki i o dziwo zjadła chyba z 10 łyżeczek :-D
może Oliwka też zrobi Ci niespodziankę i zjeTwoją;-)

nice, dzięki, no właśnie tak pamiętałam, że wy mieliście podobne problemy na nutramigenie. U nas jakiejś tragedii nie ma bo jeszcze ani razu nie pomagaliśmy mu żadnymi lekami, tylko co jakiś czas śliweczki dajemy na deserek coby się całkowicie nie zapchał, no i czasem troszke się nastęka przy tych bobkach i szkoda mi go strasznie wtedy. A napisałabyś mi w wolnej chwili w jaki sposób przechodziliście na pepti ? Mieszaliście je z nutri czy poprostu zastępowaliście jakiś posiłek ? Ja mam narazie tylko jedną puszke a chciałabym zobaczyć jakie bedą efekty i nie wiem jak to zrobić :/
przykro mi że u Przemusia nie wiadomo co uczula, ale z tego co piszesz to buzia chociaż się już goi. A ty napisz jak ty się czujesz, buziaki i miłego wypoczynku :*

nat, wczoraj znalazłam ten słoiczek hippa z łososiem i jak tylko zejdą ostatnie krostki to będziemy testować :) Coś kojarze, że zaczełaś przygode z glutenem ? i jak Piotruś reaguje ?

elwirka, no własnie do takiego mieszania to mi chyba wiecej puszek potrzeba a ja bym chciała zobaczyć czy bedzie jakiś efekt na tym pepti, a po mieszaniu raczej tego nie zobacze :/ chyba przejde się znowu do naszego pediatry i spytam bo jakoś ostatnio mi to umkneło.

reklama
Oliwka po emolium skórę na buzi ma coraz ładniejszą, plamki raz są raz nie. Z tą zmianą mleka jeszcze odczekam bo widzę że maść działa, jest poprawa. Teraz wprowadzimy powolutku gluten, potem jajko a na końcu rybkę. To na pewno trochę potrwa ale myślę że warto :-)

Do góry