reklama

Antykoncepcja po...

Przedwczoraj w radiu słyszałam o jakichś tabletkach osłonowych, które bierze się z antykoncepcyjnymi. Może pomogłyby tym z Was, które mają zamiar stosować hormony.

reklama
Ja niestety jeszcze nie wiem na co się zdecyduję. Chciałabym się obejść bez tabletek, bo fajnie mi gdy mam ochotę na seks a tabletki działają na mnie w tym względzie fatalnie. Zastanawiam się nad wkładką bo mam już 2 księżniczki i raczej nie planuję więcej. Prezerwatywy odpadają i metody naturalne też bo im nie ufam a raczej też sobie.

Ja naweto wkładce nie myślę, bo potem istnieje możliwość ciąży poza macicznej, a ja planuję mieć jeszcze jedno dziecko.
Ja wciąż myślę o plastrach, ale nie wiem, czy są przeciwwskazania dla kobiet karmiących.

nie znam i nigdy nie uzywałam chociaż próbowałam juz wszystkiego oprócz implantu chyba ;-)

Ja zdecydowałam sie jednak na cerazetki, troche sie boję ale moze jakos uda mi sie to pogodzic :P

ja ma cerazette. tutaj sa jeszcze inne w trakcie karmienia (nie pamietam nazwy) i to nawet refundowane (bo Cerazette musze płacic sama), ale granica błedu to 3 godziny i czasami zdarzaja sie wpadki... poza tym C juz znam, bo brałam jak karmiłam Wikunię. A jak skończe karmic, to tez mysle o plastrach.

Ja naweto wkładce nie myślę, bo potem istnieje możliwość ciąży poza macicznej, a ja planuję mieć jeszcze jedno dziecko.
Ja wciąż myślę o plastrach, ale nie wiem, czy są przeciwwskazania dla kobiet karmiących.

plastrow nie mozna przy karmieniu :dry:

ja mialam wkladke po Juli ale infekcje były 2-3 razy w miesiacu, i tak nie uprawialismy seksu bo ciagle miałam "cos".... nosilam 3 lata prawie, gdyby nie infekcje zdecydowalabym sie jeszcze raz ale teraz zostaja tabletki i zastrzyk....

Och jo...Na poczatek cerezetki...A potem chyba wkładka...Za bardzo hormonów brac nie moge bo sie złe po nich czuje i w razie gdybym wróciła do swoich pproszków to tez nie moge...A już 3 nie chce...Tzn. ja bym nawet chciała ale boje się, że mogłoby sie coś stać...

reklama
czy u nas (tzn. w Pl) sa jakies tabsy poza cerazette dla karmiących? I sa jakies refundowane?
bodzinka - ja chce trzecię, już teraz to powtarzam mojemu mężowi i on w nocy jak młody nie chce spac, a Wiki się budzi, żeby się nim opiekowac (choć teraz juz spi i w nocy sie nie opiekuje bratem) to mi mówi - "i teraz jeszcze trzecie tutaj przyjdzie i my bedziemy spac na podłodze..." hehe i nawet tak myślę, ze fajne byłyby bliźniaki. WOW!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry