• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Badania - jakie i kiedy?

reklama
Dziewczyny, może Wy będziecie wiedziały jakie badania muszę z robić i czy są one płatne. Moja siostra ma czwórkę dzieci. Dwójka z nich jest chora. Wiktoria ma 4 latka i urodziła się z wczesnym wodogłowiem (podobno to genetyczne), a u Dawidka w wieku 6 lat wykryto raka mózgu...Po leczeniu chłopiec ma wciąz przerzuty i boję się troszke o Moje Maleństwo :(

Mama Boo, bardzo mi przykro :(. Wodogłowie sprawdza się z tego co wiem przez USG, tylko muszą mieć dobry sprzęt a z rakiem mózgu to nie wiem, bo rak może zaatakować każdego bez względu na wiek i nie musi to być moim zdaniem uwarunkowane dziedzicznie. Może porozmawiaj z ginekolog, powiedz jej o siostrze, może da Ci skierowanie na bezpłatne badanie USG 3D/4D albo jakieś inne.

moje dziecko na szczescie nie ma wodogłowia..sprawdzone na usg...Ewik..moja dzidzia tez nie miała badanego tetna...licze ze we wtorek sie uda:)

ja miałam badane tetno, bo gin stwierdziła że usg wskazyje tydzien więcej i bedzie słychac i było :) w poniedziałaek...
i na razie wszystko ok, pozwoliła mi pracowac ,przespisała badania, i spotamy się z 2 tyg (ja mam częsciej niż normalnie gdyz zakwafifikowana jestem do ciązy wysokiego ryzyka)

ja też chodzę do ginki co dwa tygodnie z powodu upartej kosmówki, która nie ma zbytbio ochoty się chociaż troszeczkę podnieść.

co do wad wzroku - podobno jest tendencja, że przy -4/5 sugeruje siępacjentkom cc.

ja mam z góry założoną cesarkę po operacji oczków.

pozdrawiam

mam wymieniona przez ciebie wade i nikt mi nie zasugerowal w pierwszej ciazy cc; tylko kazano zbadac dno oka
zobaczymy jak bedzie teraz ;

reklama
pamietam ze temat oczu był poruszony, wiem, okulista musi zbadać dno oka i jezeli tam wykryje nieprawidłowosci to wtedy wskazane jest cc, ale to zdajsie nie jedyne wskazania przy oczach do cc

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry