Agnieszka,
nie, bede rodzic silami natury ze znieczuleniem zewnatrzoponowym, ale sama zastrzeglam, ze w razie jakichkolwiek watpliwosci albo braku postepu porodu chce cc. Jezeli do 23-go nie urodze to 25 mam wywolanie - na takich samych zasadach jak porod w terminie
Wybralam Esculapa, bo:
1. 2 kolezanki rodzily w przeciagu ostatnich kilku tygodni i sa super zadowlone (jedna miala cc, druga silami natury)
2. wlascicielem (anestezjologiem) jest ojciec mojego dobrego kolegi z liceum
3. pracuje tam ojciec mojej przyjaciolki (onkolog, ale tez mi polecal)
4. moja ciocia kardiolog (z-ca ordynatora na Wyspianskiego) tez powiedziala, ze moze z czystym sumieniem polecic mi Esculapa, pytalam o porodowke na Wyspianskiego - pow. mi (w zeszlym tygodni), ze niewiadomo czy bym sie zalapala na nowy oddzial, bo caly czas przenosza go
5. mam juz z gory zapewnione ZZO - a w szpitalach robia z tego problem - miesiac przed porodem jest rozmowa z anestezjologiem, ktory ma juz wszystkie Twoje dane spisane, wiec po przyjezdzie do kliniki nie ma juz wypelniania stosu papierkow
6. mam pewnosc, ze np. nie bede sie meczyc kilkanascie godzin, po czym i tak zrobia cc
7. na forum, np. gazeta.pl sa same pozytywne opinie na temat kliniki
Jest jeszcze na pewno duzo innych powodow, ale w tej chwili nie moge sobie przypomniec. Sa rowniez minusy (jak np. w razie komplikacji przewozenie do wojewodzkiego, ale ja sie nastawiam ze bedzie dobrze

)
Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie po mojej mysli

W koncu jeszcze miesiac i nadejdzie godzina '0' ;D (a moze i wczesniej)