sikoreczka79
Fanka BB :)
Witajcie mamusie małych buntowników! Więc niestety i mnie się udało właśnie zostac mamą małej krzykaczki. Płacze, krzyki i rzucanie przedmiotami mam praktycznie calutki dzień. No troszkę na zmianę z krzykiem tytuli (przytuli) i siedzeniem na kolanach moich
Wiem jedno: tylko spokój może mnie uratowac. Jeden bunt przetrwałam to i drugiemu dam radę
Pozdrawiam i cierpliwości życzę;-)
Wiem jedno: tylko spokój może mnie uratowac. Jeden bunt przetrwałam to i drugiemu dam radę
Pozdrawiam i cierpliwości życzę;-)
, po czym twierdzi, że nie umie zakładać butów i jest ryk
azdrosc malego coraz bardziej sie ujawnia i chyba prze to tez ten jego bunt jest bardziej intensywny
). Stosuję też punkty na lodówkę (chociaż ostatnio woli jednak naklejki, więc przystopowałam). Wyszukałam w necie różne zwierzątka, bałwanki, autka,... Wydrukowałam, pokolorowałam, powycinałam i mała taki znaczek nakleja magnesem na lodówkę. Np. 3-4 takie punkty i jest nagroda. Może to być super zabawa, spacer, spotkanie z jej koleżanką, książeczka,... Nie muszą to być materialne nagrody. Chodzi o to, żeby maluch zrozumiał, że warto być grzecznym, bo może potem spotkać go jakaś miła niespodzianka. Moja w nagrodę uwielbia pójść np. do sklepu zoologicznego pooglądać zwierzątka. Jak skończy wracamy do domu i po drodze sobie opowiadamy co widziałyśmy... Wszystko zależy od Twojej wyobraźni, no i dziecka, czasem samo może powiedzieć, co by chciało...