reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Butelkowe mamy i dzieciątka

bluebell no to mogłas w sumie wrócic do tego bebilonu ha skoro mu służyło,bo pepti to hydrolizat dla dzieci z alergią,moj starszy synek pił to mleko_Oliver natomiast po piersi przeszedł na Bebilon 1 i było ok,az do dzisiaj kiedy to pare dni temu zachciało mi sie eksperymentów z Bebiko:wściekła/y:widać to mleko nie dla niego i dlatego zostajemy w dalszym ciągu na Bebilonie)tutaj to nazwa sie Aptamil

reklama
kochana moze i moglam ale lekarka stwierdzila ze jesli on ma sklonnosci do alergii to lepiej niech bedzie na pepti.Poza tym chodzi tez o koszt--tygodniowo pptrzeba nam 3puszek mleka:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

bluebell a czy któres z was ma alergie? pytam z ciekawosci ,bo ja mam trzech synow-i tak najstarszy 5-latek nie miał/mnie ma alergii na nic,młodszy Kubuś-prawie dwulatek miał alergie na białko mleko krowiego i karmiąc go piersia musialam byc na rygorystycznej diecie a potem pil wlasnie Pepti a Oliverek ładnie toleruje własnie Bebilon 1 a na 100 % pewna jestem ze od Bebika pogorszyła mu sie skórka:wściekła/y: zła jestem na siebie okrutnie:baffled:nic to od jutra znowu Bebilon wchodzi i nie bede juz eksperymentowac..w sumie drogie te mleka w Pl z oznaczeniem Ha,ja mam dwie puszki Nan Ha 2 jakbys chciala -moge ci wysłac ,pokryje koszty ,mam tez butle Lovi i smoczki do nich,oraz Nuby dwie do mleczka ze smoczkami,w stanie bdb-jeśli ,moze znasz kogos z otoczenia komu mogło by sie to przydać:confused: oddam za darmo

dzieki dziuneczka!!!!my na razie zaopatrzeni po uszy we wszystko wiec dziekujemy:-):-)
a co do alergii to ja jestem uczulona na wszystko wlacznie z jedzeniem (marchew,wszystkie owoce pestkowe,banany,ziemniaki,cielecina bla bla blaaaaa).a m. to asmatyk wiec wiadomo:baffled:

bluebell no to faktycznie ,mały ma byc po kim obciążony:-(to może i lepiej ze pije Pepti,kiedys wyrośnie ze skazy:tak:moj pił Pepti do roczku a moze nawet ciut dlużej i nabiału zero:baffled:jak miał 15 m odrzucił mleko całkowicie-pił juz wtedy Nan ha2 i od tamtej pory tylko je serki i jogurty bo lubi:tak: Rozeznaj sie moze ktos jest potrzebujący ,spodziewa sie dziecka a nie ma najpotrzebniejszych rzeczy jeszcze... A z jakich butli pije Alex?i czy je juz cos innego niz mleko? ja jeszcze nic nie wprowadzalam nowego,pije mleko z kleikiem/kaszka jabłkowa,i herbatke ale malutko moze 50 ml na cłay dzien

od tygodnia zupke jarzynkowa,troche bylo kaszki bobovity bananowej ale wyskoczyly krosteczki no i jabluszko
a uzywamy aventu i canpola
herbata to tez wrog publiczny !!

Dziekuje wszystkim Mamom za rade. Iza Mirka wypija teraz po 60- 80ml, daje jej winogrona z melisa i rumiankiem lekko rozcieńczone i wczoraj próbowałam napój winogrona z maliną, ale mocno rozcieńczony. Od razu jakaś taka żywsza się zrobiła:szok::-D

reklama
Witam,
dziewczyny jakie owoce juz podawałyście swoim pociechom?
Bo ja daje małemu jabłuszko i chetnie wprowadziłabym jakis inny owoc, ale nie wiem jaki:zawstydzona/y:

Do góry