Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Prosta droga Polska zmierza w tym kierunku, z radosnie przyklaskujacymi KK kobietami, ktorym ow KK podstawowe prawa chce odebrac.Najlepszy przykład masz w krajach ISLAMSKICH gdzie religia i prawo to jedno. No fakt że ta religia jest mocno naciągnięta bo w żadnym koranie nie ma usprawiedliwienia dla zabijania itp. ale właśnie tak się dzieje jak się coś nadinterpretuje
Może nie będzie tak źle ;-)Prosta droga Polska zmierza w tym kierunku, z radosnie przyklaskujacymi KK kobietami, ktorym ow KK podstawowe prawa chce odebrac.
Po tej calej "dyskusji" tu jestem zalamana i rece mi opadly , jesli idzie o swiadomosc spoleczenstwa, swiadomosc kobiet w zakresie swojej tozsamosci i swoich praw, Praw Czlowieka.
Nie ma dla tego kraju nadziei...Prosto w dol po rowni pochylej...![]()
Zamiast: Boże daj mi wytrwać i godnie znieść to cierpienie, daj mi siłę by przetrwać.Boże, za jakiś grzechy tak mnie ukarales.
.
"Samo" sie nie zrobi, to zalezy od NAS , NASZEGO podejscia.Może nie będzie tak źle ;-)
Moja mama, jak proboszcz odmówił chrztu mojemu bratu, poszła i złożyła oficjalną skargę w kurii, ksiądz dostał odgórne polecenie udzielenia chrztu dziecku.My w 3 parafiach pytaliśmy i nigdzie nie chcą ochrzcić... Już nie mam pomysłu co robić :/
Czyli "wychowac po katolicku", samemu majac nakazy i przykazania w d...(bo inaczej dlaczego nie maja slubu ? ) ? Jaki przyklad daja tacy rodzice, "trwajac w grzechu" i nie wykazujac checi poprawy (nie mowie teraz o przypadkach, gdy ktos chcialby, a z powodu przeszkod proceduralnych, typu rozwod itp., nie moze ) ?Odmowa udzielenia chrztu zabrania również prawo kanoniczne. - Według prawa kościelnego nie ma możliwości, żeby dziecko nie zostało ochrzczone, kiedy rodzice nie mają ślubu. Zasada ogólna jest taka, że chrzest nie może być związany z życiem sakramentalnym rodziców. To ma być początek życia chrześcijańskiego nowego członka wspólnoty, a nie nagroda lub kara dla jego rodziców. Najważniejsza jest gwarancja tego, że para chce wychować swoje dziecko w wierze katolickiej.