• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Naprawde jeszcze Wam wstaje? Fran juz nie, chyba ze poprostu cos mu sie przysni wtedy mój M go przenosi do nas. Natomiast musze zaczac odzwyczajanie od pieluch i jest to dla mnie makabra, nie moge sie stargac i zacząc.
Generalnie jak Fran był malutki to pamietam jak zasypiał wieczorem to dosłownie oglądałam z M "Fakty" o 19.00 i leciałam zasypiac na siłe...tak bałam sie marnowac cenny czas na sen. Zmęczenie czasem było naprawde ogromne, boje sie ze teraz to juz padne. Blizniaki budza sie w tym samym czasie ? nie wiadomo, co?

reklama
karola mowie Ci masakra. to jest tak madra dziewczynka, mowi pieknie w dwoch jezykach, ale ze spaniem i nocniczkiem jest masakra!!!
ona zasypia w naszym lozku- i to jest pierwszy nasz blad , potem ja przenosimy to jak sie obudzi w swoim jest placz,ze chce do nas... a moj maz zawsze ja do nas przyniesie. i tak rano sie budze to juz jestesmy w trojke. co do pieluch to ona ciagle jest w pieluszce, teraz ja trenuje -po raz piaty bo ona po prostu boi sie nocnika. od kad skonczyla 18 miesiecy zaczelam ja sadzac i wciaz bez skutku. mam juz dosc , ale jak sie mam na nia zloscic powiedz??

wiem,kochana mam podobnie. Fran miał taki okres niedawno ze zasypiał w naszej sypialni, mąż go przenosił, a jak budził sie u siebie to płacz i Konrad leciał po niego i tak poranek był w trójke. Teraz tez to sie zdaza ale musimy nad tym zapanowac bo zaraz beda maluchy i co wtedy?
Ja z tym spaniem az tak sie nie napinam ale nocnik i pielucha doprowadzaja mnie do szału, wiem ze brakuje mi determinacji. Całe dnie jestem sama i poprostu to moja wina

Wczoraj nie spałam do nocy przez to swedzenie, smaruje sie cały czas po pare razy i nic, mam nadzieje ze wkoncu przejdzie. Dziś kolejny dzien nudów, juz nie wiem co robic, filmy, ksiazki mi juz bokiem wychodza. Zdecydowałam ze leze do 32 tc(o ile wytrzymam,hehe) a potem juz nie bede przyklejona do wyrka, bo mam dosc. A jakie plany macie na dzis?

Blizniaki budza sie w tym samym czasie ? nie wiadomo, co?

Powiem CI że różnie bywa, czasem udało sie że zasypiały i budziły razem ale ostatnio jest tak że jedno zasypia, drugie sie budzi więc nie ma kiedy złapać oddechu.

Pamiętam jak byłam w ciązy to też sie nudziłam i każdy mowił że wyspij sie teraz (tak jakby w ciąży kłopotów ze snem nie było) i wypoczywaj bo potem nie bedzie kiedy.
Niestety to prawda.

a co do zakupów ciuchowych dla małych to naprawde nie ma co szaleć na początku bo naprawde nawet nie zdąży sie załozyć albo okażą sie mało praktyczne.

no dokladnie,, ja staralam sie nie zmuszac jej do nocnika bo to niby nie dobrze bo dziecko moze sie zrazic... ale co teraz bede przewijac noworodki i trzylatke?? umecze sie , musze cos z tym zrobic... najgorsze ze jak zrobi w majty to jej wogole nie przeszkadza to :-D ona ma mistrza :-D

Powiem CI że różnie bywa, czasem udało sie że zasypiały i budziły razem ale ostatnio jest tak że jedno zasypia, drugie sie budzi więc nie ma kiedy złapać oddechu.

Pamiętam jak byłam w ciązy to też sie nudziłam i każdy mowił że wyspij sie teraz (tak jakby w ciąży kłopotów ze snem nie było) i wypoczywaj bo potem nie bedzie kiedy.
Niestety to prawda.

a co do zakupów ciuchowych dla małych to naprawde nie ma co szaleć na początku bo naprawde nawet nie zdąży sie załozyć albo okażą sie mało praktyczne.
co do ciuchow to sie zgadzam zwlaszcza jesli chodzi o dziewczynki , sukieneczki do poki nie siedza sa baaaardzo nie praktyczne , tak samo jeansy dla takiego malucha.
dlatego tym razem zainwestowalam tylko w getry-legginsy, body, i bluzeczki na dzien, pare sztuk ogrodniczek i to wszystko. pozniej jak zaczna chodzic to zaczniemy szalec :-)

reklama
to byl jedyny raz kiedy zalozylam Julce sukienke ,miala tu 2,5 tyg... pozniej juz zrezygnowalam- jej mina mowi wszystko :-D
n565788280_992873_270.jpg

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry