reklama

Ciąża bliźniacza

dziekuje:) cieszę się że się w końcu zdecydowaliśmy na te zdjęcia bo odwlekaliśmy chyba z miesiąc, ale to już był chyba ostatni dzwonek:)
i fajnie że mam utalentowaną siostrę cioteczną:)

w sumie to 10kg na plusie i wszystko poszło w brzuch teraz zaczęła już wskazówka wagi isć do góry, zobaczymy na ilu skończe:)

ja miałam iść podciąć włosy i pofarbować ale chyba prądu zabrakło a teraz to już za późno więc pewno po się udam i będzie okazja do zostawienia dzieci z tatusiem:)

reklama
rabbit ja na kazdej wizycie mam usg, sprawdza wody płodowe, wydajnosc łozyska i obwod glowki czy aby maluchy rosna mniej wiecej rowno

rabbit - ja mam co 4/3 tyg usg biometryczne (chyba dobrze napisałam) i tez sprawdzają to co manila napisała: wody płodowe, łożysko, obwód głowki, brzuszka, długość kości udowej do wyznaczenia wagi, pracę serduszka z przepływami krwi i tak samo żołądek i pęcherz a co 2 tyg mam sprawdzenie tylko szyjki + serduszka ale ja korzystam z Medicovera i tam na standardowej wizycie nie wykonują ważenia dzieci tylko dają skierowanie do innego lekarza specjalizującego się w tym

oki doki....wszystko wiem :D coś mnie dzisiaj uciska na szyjkę,,,,,normalnie czuję to...pewnie to główka panny Juli....:)

yenefer Twoje dziewczyny są cudne!! a ile w nich radości....mamuśka też fajna..;)

rabbit - a ja miałam dopiero dwa takie szczegółowe usg, a za półtora tygodnia trzecie, na standardowej wizycie co 3 tyg. lekarz sprawdza tylko serduszka. Mam nadzieję że to wystarczy.

karola2112- wyglądasz fantastycznie, sam brzusio i nic więcej:)

hej dziewuchy, mezus do pracy poszedl to wreszcie dosiadlam do kompa ;p haha
u mnie na usg co 4 tyg sprawdzaja, obwody, glowki brzuszka, dl kosci piszczelowej, erm wody plodowe,lozysko no i wage. hmm to chyba wszystko...
szyjki wiadomo nie beadaja ginekologicznie, ale chyba widza przez usg czy sie skraca...

co do farbowania to do poki mialam mdlosci to robilam bez amoniaku, a pozniej normalnie-raz narazie i musze wlasnie tez kupic farbe ;)

Ostatnia edycja:
chyba muszę się zapytać gina czy muszę robić jeszcze gdzie indzieć usg dokładniejsze.....

a mój mężuś zaraz wróci z pracy...i znowu się nasłucham...jaki on biedny bo ma spalone plecki....ojejku jejku hihihi

ale mnie dzisiaj głowa boli :(

przez moment mnie tak brzuch zabolał, że myslałam że po małzonka będę musiała dzwonić żeby jechać do lekarza, ale mi przeszło.
W ogóle mam dzisiaj jakąś niemoc :(

ja trochę zaniepokojona jestem tym że lekarz jeden mówi że jednokosmówkowa a drugi że dwukosmówkowa (mój prowadzący), normalnie zaczynam się bać, że mój lekarz nie ma doświadczenia w bliźniakach i że może coś przeoczyć. Choć pierwszą ciążę prowadził mi wzorowo.

Widzę że Wy dziewczyny macie szczegółowe te usg, dobrze, przynajmniej jesteście spokojniejsze :)

#rabbit# - jak pożałujesz trochę męża to będzie pewnie zadowolony ;)

karola - super brzuszek,chciałabym wyglądac tak na "końcówce" ciąży.

dziewczyny umieram dzisiaj ,brzucho boli, nogi odpadaja, pachwiny bola tak ze plakac mi sie chce... a moj grzes jeszcze w wawie i sama jestem z mlodym :(((

misiek dostal wczoraj nowe buty nike i normalnie nie chce ich zdjac :) od 7:20 jest w butach i nie ma mowy zebym ja ich dotknela ;)

reklama
mnie dzisiaj też coś boli i ciągnie dół brzucha...nawet nie wstaje...chociaż syyf w domu i musiałabym coś posprzątać....trudno...a do tego ta smętna pogoda powoduje że jestem taka niedorobiona....ahh zjadłabym torta czekoladowego z pysznym kremem,kawałkami czekolady i wiśniami w spirytusie....ahhhhh a do tego lampka zimnego szampana....ale mam zachcianki hihih

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry