reklama

Ciąża bliźniacza

Tossa, ja mam jeden nowy drugi uzywany. tyle,ze ja mialam mozliwosc obejrzenia tego uzywanego, wiec zrobilam tak- sciagnelam material (maxi cosi cabrio) wsztstko chodzi tak naprawde o ten styropian co jest pod spodem... i czy nie jest popekany itp moj byl nienaruszony wiec wzielismy, ale tak naprawde nawet jest fotelik uczestniczyl w wypadku to wcale niezanczy ze jest on naruszony ma jakies wady czy jest niebezpieczny.
najlepiej jabys mogla obejrzec je i ocenic czy sa w dobrym stanie czy nie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam laseczki piękny dzien sie zapowiada u nas, dziewczyny zaczęły mi takie kopniaki od wczoraj zapodawać, sama az podskakuje :).

mamaMacka to mnie tez czeka fenoterol w najbliższym czasie, juz stoi kupiony, ale jeszcze jakos staram sie na no-spie i magnezie jechac jak najdłuzej,bo troche sie boje..a od jakiej dawki zaczynasz?

Tossa to hormony wstrętne..przytulam, a co do kaski to własnie lepiej teraz zacząć powolutku zakupy, bo potem na raz bedzie ciężko..ja zaczełam od mniejszych rzeczy a te wieksze zostawiam na koniec.Moze znajdzie jakis tajemniczy sponsor albo wygram w totka ;-).

grubsze na szczęście mamy pokupowane...czyli łóżeczka, wózek i pościel jest - był przypływ gotówki to kupiliśmy, a wózek trafiliśmy używany i rodzice moi dali nam na niego kasę i jeszcze nam zostało na foteliki - które dopiero mamy w planach kupić
a teściowa zamiast np wziąć nas na zakupy albo dać nam kasę to sama lata i kupuje jakieś ubranka które powiem wam szczerze , ale po 2 praniach to zrobią się szmaty ;/ tak jak te pieluchy co kupiła po 3zł/szt i po upraniu ich w 40 stopniach się prawie rozeszły i jej oddałam żeby poszła je zareklamować - ale ona jest taka durna że nie poszła i myśli że potem się przy dzieciach mi takie pieluchy przydadzą! jak one nawet po uprasowaniu to wyglądają fatalnie bo się marszczą!ja wiem że niby darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ale no chyba rozumiecie mnie trochę ? :-) a ona kupi coś i jeszcze pierdzielnie tekst : bo tanie było! to ja raz wybrałam się do komisu i kupiłam używanych kilka ciuszków i gatunkowo to bez porównania z tym co ona kupiła! tylko że moja teściowa nie toleruje używanych ubranek - taka wielka pani jest O!

Tossa no to czemu te płacze i histerie ;-) najważniejsze rzeczy juz masz.A co do tesciowej to moja nawet słowa nie zamieni ze mna o wyprawce, bo jak mówi za wczesnie..A nie mozesz na przykład isc z nią powybierać ciuszki?Czy raczej beznadziejna sprawa?

A jakie macie łóżeczka kochane??Ja własnie jestem na etapie wybierania i chce drewniane z szufladą, nie jakies super drogie, ale porządne..patrze na allegro, ale sama nie wiem co wybrać..

jakbym wiedziała skąd te płacze to bym jakoś nad tym zapanowała :-)
co do zakupów z teściową to ona ma swoje widzimisię i to co jej się podoba - mi niekoniecznie a chce mi się z nią spierać w sklepie i po raz kolejny tłumaczyć jak krowie na granicy, a jej ulubionym kolorem jest seledynowy - blechhh ...w domu ma pokój, kuchnię i kibel z łazienką pomalowane na seledynowo, wszędzie zielone rolety, w łazience zieloną wykładzinę, zieloną serwetkę na pralce, zielony kosz na brudną bieliznę i ...zielony papier toaletowy !!! jej się wydaje że ja powinnam do końca ciąży chodzić do pracy tak jak ona i w ogóle to pewnie wymyślam że źle się czuję bo przecież siedzę cały czas na zwolnieniu a najważniejsze dla niej z naszych wizyt u lekarza są zdjęcia lub płyta z usg

my łóżeczka kupiliśmy drewniane , najprostsze z Ikei za 89,99 bez szuflady, zamiast szuflady pod jedno łóżeczko kupiliśmy taki jakby organizer czy coś że można pościel włożyć, zamknąć na ekspres żeby się nie kurzyło i wsunąć pod jedno łóżeczko (takie coś http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/PL_53182_01_b.jpg)

Ostatnia edycja:
Tossa to był żart, ale rozumiem z hormonami nie ma żartów :-D. Czyli z tesciowa sprawa beznadziejna..trzeba zagryzc zeby i tyle, skad ja to znam..
Właśnie znalazła używany wózek z gondolami,fotelikami full zestaw za 2500zl do negocjacji..kurcze zawsze to jakies 1300 do przodu.Hmm musze poczekac na M.

ewa już tyle razy jej mówiliśmy że jak coś chce kupić to żeby z nami się umówiła -ale to jak grochem o ścianę ... ona się angażuje co najmniej tak jakby sama w ciąży była - tego typu nie zmienisz, najgorsze jest to że mieszka 3 piętra niżej i czasami potrafi dupę przytruć - szczególnie mężowi, bo mnie to ignoruje

ewa a jaki to wózek ? :-) my daliśmy 1400zł za zooma z gondolkami i spacerówkami - bez fotelików

To tez zoom, ale z fotelikami,adapterami,folią i torbą.Kolor brązowy.Za drogo??Na razie cisza napisałam, ale brak odzewu.
Mój M mi truje zebym zapytała, czemu sprzedają, bo na pewno cos nie tak z tym wózkiem..achh..

reklama
my kupiliśmy zooma bez fotelików ale też z folią i adapterami , adaptery są do fotelików maxi cosi rider i też brązowy
poniżej foto z zamontowanymi gondolkami (spacerówki wtedy się prały łącznie z dolną torbą na zakupy:-))
46fb554179edc720.jpg

wczoraj przeglądałam allegro i to co my kupiliśmy to generalnie w takich cenach chodzi 1400-1600zł bez fotelików za używany wózek

a spacerówki są identyczne jak na tej aukcji
http://allegro.pl/abc-design-zoom-gondole-gratis-i1771168346.html

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry