• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Tossa, ja mam jeden nowy drugi uzywany. tyle,ze ja mialam mozliwosc obejrzenia tego uzywanego, wiec zrobilam tak- sciagnelam material (maxi cosi cabrio) wsztstko chodzi tak naprawde o ten styropian co jest pod spodem... i czy nie jest popekany itp moj byl nienaruszony wiec wzielismy, ale tak naprawde nawet jest fotelik uczestniczyl w wypadku to wcale niezanczy ze jest on naruszony ma jakies wady czy jest niebezpieczny.
najlepiej jabys mogla obejrzec je i ocenic czy sa w dobrym stanie czy nie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam laseczki piękny dzien sie zapowiada u nas, dziewczyny zaczęły mi takie kopniaki od wczoraj zapodawać, sama az podskakuje :).

mamaMacka to mnie tez czeka fenoterol w najbliższym czasie, juz stoi kupiony, ale jeszcze jakos staram sie na no-spie i magnezie jechac jak najdłuzej,bo troche sie boje..a od jakiej dawki zaczynasz?

Tossa to hormony wstrętne..przytulam, a co do kaski to własnie lepiej teraz zacząć powolutku zakupy, bo potem na raz bedzie ciężko..ja zaczełam od mniejszych rzeczy a te wieksze zostawiam na koniec.Moze znajdzie jakis tajemniczy sponsor albo wygram w totka ;-).

grubsze na szczęście mamy pokupowane...czyli łóżeczka, wózek i pościel jest - był przypływ gotówki to kupiliśmy, a wózek trafiliśmy używany i rodzice moi dali nam na niego kasę i jeszcze nam zostało na foteliki - które dopiero mamy w planach kupić
a teściowa zamiast np wziąć nas na zakupy albo dać nam kasę to sama lata i kupuje jakieś ubranka które powiem wam szczerze , ale po 2 praniach to zrobią się szmaty ;/ tak jak te pieluchy co kupiła po 3zł/szt i po upraniu ich w 40 stopniach się prawie rozeszły i jej oddałam żeby poszła je zareklamować - ale ona jest taka durna że nie poszła i myśli że potem się przy dzieciach mi takie pieluchy przydadzą! jak one nawet po uprasowaniu to wyglądają fatalnie bo się marszczą!ja wiem że niby darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby ale no chyba rozumiecie mnie trochę ? :-) a ona kupi coś i jeszcze pierdzielnie tekst : bo tanie było! to ja raz wybrałam się do komisu i kupiłam używanych kilka ciuszków i gatunkowo to bez porównania z tym co ona kupiła! tylko że moja teściowa nie toleruje używanych ubranek - taka wielka pani jest O!

Tossa no to czemu te płacze i histerie ;-) najważniejsze rzeczy juz masz.A co do tesciowej to moja nawet słowa nie zamieni ze mna o wyprawce, bo jak mówi za wczesnie..A nie mozesz na przykład isc z nią powybierać ciuszki?Czy raczej beznadziejna sprawa?

A jakie macie łóżeczka kochane??Ja własnie jestem na etapie wybierania i chce drewniane z szufladą, nie jakies super drogie, ale porządne..patrze na allegro, ale sama nie wiem co wybrać..

jakbym wiedziała skąd te płacze to bym jakoś nad tym zapanowała :-)
co do zakupów z teściową to ona ma swoje widzimisię i to co jej się podoba - mi niekoniecznie a chce mi się z nią spierać w sklepie i po raz kolejny tłumaczyć jak krowie na granicy, a jej ulubionym kolorem jest seledynowy - blechhh ...w domu ma pokój, kuchnię i kibel z łazienką pomalowane na seledynowo, wszędzie zielone rolety, w łazience zieloną wykładzinę, zieloną serwetkę na pralce, zielony kosz na brudną bieliznę i ...zielony papier toaletowy !!! jej się wydaje że ja powinnam do końca ciąży chodzić do pracy tak jak ona i w ogóle to pewnie wymyślam że źle się czuję bo przecież siedzę cały czas na zwolnieniu a najważniejsze dla niej z naszych wizyt u lekarza są zdjęcia lub płyta z usg

my łóżeczka kupiliśmy drewniane , najprostsze z Ikei za 89,99 bez szuflady, zamiast szuflady pod jedno łóżeczko kupiliśmy taki jakby organizer czy coś że można pościel włożyć, zamknąć na ekspres żeby się nie kurzyło i wsunąć pod jedno łóżeczko (takie coś http://www.lidl.pl/static_content/lidl_pl/images/PL/PL_53182_01_b.jpg)

Ostatnia edycja:
Tossa to był żart, ale rozumiem z hormonami nie ma żartów :-D. Czyli z tesciowa sprawa beznadziejna..trzeba zagryzc zeby i tyle, skad ja to znam..
Właśnie znalazła używany wózek z gondolami,fotelikami full zestaw za 2500zl do negocjacji..kurcze zawsze to jakies 1300 do przodu.Hmm musze poczekac na M.

ewa już tyle razy jej mówiliśmy że jak coś chce kupić to żeby z nami się umówiła -ale to jak grochem o ścianę ... ona się angażuje co najmniej tak jakby sama w ciąży była - tego typu nie zmienisz, najgorsze jest to że mieszka 3 piętra niżej i czasami potrafi dupę przytruć - szczególnie mężowi, bo mnie to ignoruje

ewa a jaki to wózek ? :-) my daliśmy 1400zł za zooma z gondolkami i spacerówkami - bez fotelików

To tez zoom, ale z fotelikami,adapterami,folią i torbą.Kolor brązowy.Za drogo??Na razie cisza napisałam, ale brak odzewu.
Mój M mi truje zebym zapytała, czemu sprzedają, bo na pewno cos nie tak z tym wózkiem..achh..

reklama
my kupiliśmy zooma bez fotelików ale też z folią i adapterami , adaptery są do fotelików maxi cosi rider i też brązowy
poniżej foto z zamontowanymi gondolkami (spacerówki wtedy się prały łącznie z dolną torbą na zakupy:-))
46fb554179edc720.jpg

wczoraj przeglądałam allegro i to co my kupiliśmy to generalnie w takich cenach chodzi 1400-1600zł bez fotelików za używany wózek

a spacerówki są identyczne jak na tej aukcji
http://allegro.pl/abc-design-zoom-gondole-gratis-i1771168346.html

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry