reklama

Ciąża bliźniacza

karolka-wspolczuje Ci bardzo samopoczucia!!! bidulko Ty moja,! sciskam;-)
Tossa- Ty to jestes kobita, dzemu Ci sie zachcialo robic hihi , ale zjadlabym taki domowej roboty;) napewno pyszny:tak:

ja znow mialam niedobra noc z tymi bolami... czemu ja mysle,ze nastepna noc bedzie w szpitalu.... ;( buuuu

reklama
Tez sie zastanawiam co robic, dzidzia mi uciska nerw i nie za bardzo moge chodzic. Boje sie, poniewaz juz jest duza, zeby mi go nie uszkodzila na stale ....:baffled:
Wspolczuje wymiotow... Brrr
Snilo mi sie, ze urodzilam 3 chlopcow:-D, ale byla jazda:-)
Milena to moze juz tuz tuz ... Hmm?

hejka mamuśki!!! wow współczuje że tak spać nie możecie.,...ja jak narazie spanie mam dobre...
Ashiarona nie wiem czy się już ktoś pytał ale jak są ułożone twoje dzieciaki?? będzie poród naturalny??

Milenka spokojnie może dzisiaj się uspokoi z tymi skurczami....mam nadzieję.....

Karola współczuję zgagi...wiem że potrafi dać człowiekowi po d....pie

a ja dzisiaj się już dobrze czuję...ale leże i się nie ruszam..... a na dworze taka piękna pogoda...pojechałabym nad wodę....na rowerki lub kajaki...albo w góry....opalanko zimne piwko...basen...ahhhh można pomarzyć.... za rok z dzieciakami

Dobre pytanie ... Obie dzidzie sa glowkami w dol, ale lekarz powiedzial, ze przyszly tydz to moj ostatni. Tutaj decyzja o sposobie porodu zapada przed samym porodem, w zaleznosci, co jest lepsze dla matki i dziecka ..., nie mozna sobie wybrac.
W sumie to nie wiem jak bede rodzic, ale jesli nie zaczne naturalnie to pewnie prowokacja lub cc. A w POlsce mozna wybrac cc?

noo niestety nie można wybrać.....jakby tak było to bym była w siódmym niebie....bo chciałabym cc.....a moję bąki są też główkowo....więc się okaże w ostatniej chwili,,,,,

Karola, to ja się zgłaszam na napisanie mi pracy mgr, hehe, tzn dokończenie, bo nie mogę się streścić. Może jakąś meliskę byś piła?

Ewa, dam znać jak przyjdzie, pewnie w przyszłym tygodniu :)

AAAA, niech te upały sie skończą bo sie rozpłynę....:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

My będziemy kupować Fiata Multiple, słyszałam dużo pozytywów o nim, poza tym nie straszy ceną.

Co do porodu, ja bym chciała rodzić naturalnie, no ale tak jak mówicie decyzja o tym jest podejmowana przed samym porodem. Przy ostatniej ciąży miałam problemy pod koniec z ciśnieniem i jesli teraz to sie powtórzy, to napewno mnie na cc wezmą.

Przy bliźniakach macie prawo zarządać cc, pamiętajcie.

Miłego dzionka :)

Domi a skąd wiesz że mamy takie prawo wyboru przy bliźniakach....mnie się wydaje że w PL nie ma tak....szukałam kiedyś na necie i nigdzie nie jest niestety napisane że można wybrać cc....:(

aa czworaczki widziałam suuuuper hehhe....ale nie zazdroszczę

Rabbit. Moja znajoma rodziła bliźniaki i dzieci były ułożone ładnie głowkowo. Ale powiedziała tylko jedno słowo lekarzowi, że się boi i nie chce rodzic naturalnie. Bez mrugniecia jest wpisał we wskazaniach blokada psychiczna" czy cos takiego. Podczas sn bliźniaków rodząca musi idealnie współpracować, powiedz swojemu lekrzowi, ze nie chcesz rodzic naturalnie. Poza tym moja gin mi mówiła, ze tym bardziej jeśli to pierwsza ciąża to rozwiązuje sie ja cc, bo macica ma skłonność do baraku obkurczaniu, lub nadmiernym skurczem przyduszającym drugie dziecko.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry