No nadrobiłam zaległości i już wiem co się tu działo od piątku
DOMI nie wiedziałam, ze w ciąży bliźniaczej można sobie wybrać cc czy sn, super

W czwartek podpytywałam mojego gin jak to jest z takimi porodami w skierniewickim szpitalu i powiedział, ze mozna rodzić naturalnie ale zwykle robią cesarkę Ale nie powiedział, ze mozna sobie wybrać. Ja czytałam, że często zdarza się, że pierwsza dzidzia się urodzi a druga w tym czasie się przekręci i trzeba jeszcze cc robić . Ja chciałam rodzić naturalnie ale zrobię tak zeby dla moich maluszków było bezpiecznie. P.S.: liczę , że SN urodziłabym tak szybko jak Olę czyli, 15 min z "bólami" (gorzej mnie dziś pośladek boli niż to co było przy porodzie)
KAROLA ja ostatnio usłyszałam od mojej mamy, że jabym źle się czuła to mogę ole jej na pare godzin podrzucić. Przykro trochę, bo na bank nie chciałoby mi się wieźć małej 35km w jedną stronę na 4 godzinki. Tak czy siak my możemy liczyć tylko na siebie. W tym roku tak się przejechaliśmy na rodzinie, że szkoda gadać. A co do przedszkola, to nasza mała poszła jak miała 2,5 roku. To jest przedszkole gminne i było finansowane ze środków unijnych, a w tym roku finansuje wójt, czyli nadal będziemy płacić 70 zł miesięcznie za obiadki. Tylko zastanawiam, się czy puszczać małą teraz czy jak urodzę, bo nie chorowałam na różyczkę, która jest niebezpieczna w ciąży.
MARLENATAS z tego co przeczytałam to mamy takie same bóle, mnie też bolą plecy tyłek i noga :/ Tylko że ja zaczynam dobiero 14 tydz. Lekarz powiedział mi ostatnio, ze nie wolno mi nawet 5 kg nosić i oszczędzać się na makasa, co jest trudne przy ruchliwej trzylatce. NO ale jak trzeba to trzeba, dobrze że mam cudownego (tfu tfu) męża, który baaardzo pomaga
Dziewczyny czy to możliwe, zebym czuła już kopniaki?? Wczoraj przy kąpieli poczułam raz i się wystraszyłam, ze to jaiś skurcz, a potem jak leżałam i mała z mężem gadali do brzuszka to Ola trzymała rączkę i wtedy dwa razy też jakby kopnęło w okolicy pępka....
hmm nie wiem co o tym myśleć, na razie to chyba wezmę się za obiad, bo rodzinka na przejażdżce rowerowej wię mam spokój