reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Paulinka no to miałaś niespodziankę :) U nas miał być chłopak i dopiero chyba w 7 mies. okazało się, że to Ola, ale ja byłam pewna że to dziewczynka i za każdym razem mówiłam to lekarzowi :)

hejka dziewczyny ja nareszcie zadowolona...jutro mam usg..więc dowiem się jaka waga jest dzieciaczków....do tego przenieśli mnie na ginekologię....jestem w dwuosobowym pokoiku bez dzieci...ufff wyśpię się....i mam neta i fajną laskę w pokoju...której wywołują ciąże...
Nie mam pojęcia kiedy mają mi zamiar robić cc...i czy wogóle cc nie mam pojęcia....czekam aż pojawi się moj lekarz....

Manila a dlaczego masz tak wcześnie cc?? aa jaką wagę mają dzieciaczki??

czesc Rabbit , zaczynamy sie sypac :( Ty przynaj,moej jesteś pod fachową opieką, ja czekam jutro na wyniki i zobaczymy tak sie boję , że to będzie ta cholestaza ciązowa

Bl I (córa) – położenie podłużne główkowe
Bl II (syn) – położenie podłużne miednicowe
Łożyska położone na ścianie tylnej, dolny biegun łożyska w odległości 11mm, I st. dojrzałości, bez cech przodowania.
Prawidłowa ilość płynu owodniowego w obu workach owodniowych
U obu płodów:
Kości pokrywy czaszki, mózgowie prawidłowo wykształcone, komory boczne mózgu nieposzerzone. Zarysy twarzoczaszki, kk. górnych i dolnych prawidłowe.
Serce czterojamowe prawidłowej wielkości, korelacja dużych naczyń prawidłowa.
Żołądek i pęcherz moczowy płodu widoczne.
Nerki płodu prawidłowe.
Kręgosłup o prawidłowym przebiegu, symetryczny.
Pępowina 3 naczyniowa
Biometria płodów:
Bl I (córa)
BPD – 51 mm – 21,4hbd
HC – 192mm – 21,3hbd
AC – 164 mm – 21,3hbd
FI – 35mm – 21,1 hbd
OMP – 415 g
Bl II (syn)
BPD – 50 mm – 21,2hbd
HC – 188mm – 21,1hbd
AC – 164 mm – 21,3hbd
FI – 34mm – 20,6 hbd
OMP – 407 g
Prawidłowe spektrum i wartości przepływu tętnicy (Bl I PI=1,11, Bl II Pl=1,29) i żyle pępowinowej u obu płodów. Prawidłowy przepływ w DV
Wnioski : Bl I (córa) – 21,3hbd, Bl II (syn) – 21,2 hbd

u mnie na bank parka :-) wiem że córa ma faktycznie pipkę a syn …cóż…może i mniejszy od córy ale jak się rozłożył z klejnotami na wierzchu to aż wstyd ! :-P
ogólnie wcześniej nażarłam się czekolady...i cóż...dziecięcia brykały zdrowo :-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry