reklama

Ciąża bliźniacza

Milenko a jak czujesz ruchy dzieci, bo ja coraz słabiej znaczy się czuję ale bardzo mało w ciągu dnia. Okropne dzisiaj upały , jestem taka zła na to wszystko , dzisiaj to lepiej do mnie nie podchodzić. \wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

reklama
Tossa ja też czekam na relację z "widzenia" ;)
Ewa ja też ci proponuję krochmal do kąpieli. Ja miałam jakieś uczulenie w pierwszej ciąży, wysypka przez 2 tyg i nic nie pomagało, dostałam jakieś leki robione i też nic.
Potem starsza dr kazała mi się kąpać w letniej wodzie jednego dnia w krochmalu, drugiego w oilatum. Ja kupiłam Oilan emulsję do kąpieli, bo ma takie samo działanie i jest sporo tańsza. No i przeszło po paru dniach. A taka emulsja moze Ci się przydać potem dla maluszków. Ja swoją córkę, alergika do tej pory w tym kąpie i potem smaruję emulsją z tej samej serii.
Ja się zaczynam martwić, bo do kolejnej wizyty jeszcze 3 tyg, a brzuszek coraz częściej robi się twardy. Wzięłam dziś magnez, tak jak wy piszecie. Kurcze ja co jakiś czas takie dziwne napięcie czuję w brzuchu. Ale maluszki się ruszają więc pewnie jest ok. Na razie do środy leżę i odpoczywam ile się da, bo później mężuś urlop kończy i zostaniemy same.
Dziś wybraliśmy się pooglądać wózki ale połowę sklepów zlikwidowali, a w pozostałych tylko te stare, wielgachne TAKO.
Musimy się wybrać do Warszawy lub Łodzi żeby coś pooglądać. Dokładnie to chcemy zobaczyć ABC ZOOM, mimo tych siedzeń kubełkowych w spacerówce ;) Wózeczek jest śliczny, a jak okazałoby się, ze spacerówki nie będą odpowiadały młodym, to
sprzedamy wózek i kupimy tylko spacerowy:)
A teraz trochę zrzędzenia...znowu strasznie mnie boli pośladek i noga, jutro jade do lekarza może coś poradzi, bo ani chodzić, ani siedzieć, leżeć też nie za bardzo :( A przecież to dopiero 14 tydz !!!:wściekła/y:

a widziałam chyba w ogłoszeniach. Ostatnio na allegro był zestaw spacerówka + foteliki za 1099 w kup teraz , a na innej były gondolki od 250 zł i jak dzwoniłam to babka powiedziała, ze za 350 sprzeda obie, więc cena za całość super. Ja najpierw obejrzę i jak minie 20 tydzień to wtedy kupimy :)

Na razie pozbierałam ciuszki i muszę wszystko posegregować rozmiarami. Potem pospisuję co mi będzie potrzebne. Musimy dokupić jedno łóżeczko turystyczne z materacem, bo drugie mamy po Oli. Mam podgrzewacze, wanienkę, przewijaki, termos podwójny, foteliki samochodowe (a jak kupimy z wózkiem to te sprzedam) i mnóstwo innych rzeczy. Mam listę z poprzedniej ciąży i właściwie tylko pieluch, chusteczek i pare ciuszków dla wcześniaków musimy kupić (na wszelki wypadek ;) )

Milenko a jak czujesz ruchy dzieci, bo ja coraz słabiej znaczy się czuję ale bardzo mało w ciągu dnia. Okropne dzisiaj upały , jestem taka zła na to wszystko , dzisiaj to lepiej do mnie nie podchodzić. \wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ew ja tez czuje juz coraz zadziej ruchy maluszkow. ale te przepisowe 10 w ciagu dnia (12h ) sie uzbiera... ;)
ja tez czuje sie sfrustrowana!!! doslownie! :baffled:

reklama
Hej. Przyszedł mi dziś wózek, który kupiłam na allegro Wózek bliźniaczy Mikado Duet (1756337260) - Aukcje internetowe Allegro.
Jest super, łatwo sie prowadzi, fajnie wygląda, ma ładny kolorek. ale właśnie dotarło do mnie,że tam będą dwa bejbusy jeździć :baffled::baffled::baffled::baffled: eee, zrobiło się poważnie :-p:-p
Domi ja też chce kupic ten wózek ciezę się , ze Ci się podoba, w sumie chyba kupie nowy bo jest tani a dziadkowie sie dokładają.
Milenko ja też 10 ruchów uzbieram , jutro odbiór wynikków strasznie się denerwuję . Denerwuje sie tez nocką , że znowu bęzie wszystko swędziało . Rozmawiałam z moją mamą i mi powiedziała , ze jak był w ciazy z moim bratem to tak ja wszystko sedziało , ze normalnie pumexem sie drapala. Ja to w nocy sie kapałam i grabiami do piasku się drapałam. Dzisiaj jestem sama , ale jutro wygonie mężą zeby mi kupił ten krochmal .

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry