reklama

Ciąża bliźniacza

tylko troche Milenko :)

bedzie dobrze slonce, zobaczysz :) a czy w takim przypadku nie moga cie wziasc na umowiony termin na cc??
nie mam terminu cc, ale chca mnie trzymac do 39 tyg nawet... powiedzieli,ze moja jebnieta szyja wytrwa do terminu... :confused2:

Tossa- witaj w klubie, mnie juz nawet czekolada nie pomaga... 3maj sie dizelnie
Rabbitku- 9!!!! wooo!!! karola daj znac jak po wizycie ;)

reklama
milena23 - ja miałam b.duże problemy ze spojeniem łonowym w pierwszej ciąży. Byłam nawet u ortopedy, który stwierdził że się "rozchodzi". Nakazał mi kupić w sklepie ortopedycznym "pas na rozejście spojenia łonowego".To rozejście jest też powodem do cc, bo podczas porodu SN może się całkowicie rozejść i wtedy trzeba leżeć na wyciągu. A pamiętam że nieźle bolało. Teraz u zaczyna się sytuacja powtarzać ale jeszcze jest wcześnie..

A co do tej bakterii to mówisz o Streptococcus agalactiae? Bo też to miałam przy pierwszej ciąży. Na 5 dni przed porodem zacząłam brać końską dawkę antybiotyku - Duomox i pilnowali mnie żebym przed samym porodem też go wzięła. Rodziłam SN. Po porodzie Majce żadnych leków nie dawali, tylko pamiętam że bardzo szczególowo ją badali. M.inn. sprawdzali jej CRP. Ale wszysko było OK :-)
Ja też bym nie wiedziała, bo lekarz nie dał mi skierowania a jak go zapytałam to powiedział, że tą bakterię to bardzo dużo kobiet ma, tylko większość o tym nie wie i nic się nie dzieje :shocked2: Zrobiłam posiew we własnym zakresie. no i wyszła.

Tak więc nic się nie martw!:-)

po czekoladzie mam zgagę ! w nocy mnie złapała i franca trzyma do teraz...sąsiad puka w ściany ...za oknem prawie plac budowy bo remontują rondo...ja nie wiem co na obiad dziś zrobić...nic mi się kompletnie nie chce robić dzisiaj ... prawie się z mamą przez telefon pokłóciłam...jeszcze czekam na tel od męża - pewnie też się poprztykamy...nie czuję żadnych ewidentnych kopniaków od dzieci... sama nie wiem co ze sobą zrobić - chce mi się wyć !

po czekoladzie mam zgagę ! w nocy mnie złapała i franca trzyma do teraz...sąsiad puka w ściany ...za oknem prawie plac budowy bo remontują rondo...ja nie wiem co na obiad dziś zrobić...nic mi się kompletnie nie chce robić dzisiaj ... prawie się z mamą przez telefon pokłóciłam...jeszcze czekam na tel od męża - pewnie też się poprztykamy...nie czuję żadnych ewidentnych kopniaków od dzieci... sama nie wiem co ze sobą zrobić - chce mi się wyć !

31614e2d21440ef1a.gif

milena...kochana u mnie wykryto juz w 12 tygodni ze mam Group B streptococcus...
Kochana nie martw sie- ta bakteria jest niebezpieczna przy porodzie naturalnym, ale gdy odpowiednio wczesnie zostana podone Tobie antybiotyki to wszytko bedzie dobrze.
Dzieci natomiast nie dostaja nic- jesli nie ma takiej potrzeby. Lezalysmy tylko na innym oddziale gdzie lekarze przychodzili i ogladali male co godzinke!
Jesli dobrze pamietam to dostalam antybiotyk w kroplowce przy pierwszych skurczach i musi on "leciec" przez 4 godziny przed porodem
Ja na swojej karcie mialam zaznaczone wielkim czerwonymi napisem Strep B- i kazdy wiedzial co robic.
Ja do tego mialma jeszcze ecoli wykryta w 28 tygodniu.
Ogolnie te bakterie ma co 3 kobieta bo jest ona czescia flory bakteryjnej- poprostu nie kazda z nas o tym wie. I normalnie nie jest ona szkodliwa.
Takze glowa do gory- ja rodzilam naturalnie i wszytko bylo dobrze. Zaufaj lekarzom- oni naprawde wiedza co robic. U nas na odziale bylo wspaniale- wogole mialam super porod, swietni lekarze, cudowna opieka...:-) Trzymam kciukaski.

Ostatnia edycja:
właśnie laska która ze mną leżała miała paciorkowca i zapomniała powiedzieć przed porodem...uodziła naturalnie...i dzieciaka obserwują i badają CRP a nie odrazu leki....

Cześć Dziewczyny!
Kurde ja kolejną noc mam pobudkę miedzy 1 a 2 w nocy i tak już od 2 tyg.siku to normalne,ale potem za cholerę nie mogę się ułożyć do ponownego zaśnięcia: w tyłku mnie coś strzyka,biodra,miednica mnie bolą,a nogi to najchętniej bym sobie z tyłka powyrywała,a wkurzenie to mam takie,że gryź bym mogła-co za cholera?
Jejku Milena23uk. co to za cholerstwo Ci się przyplątało? Doświadczone mamusie piszę,żebyś się nie martwiła tym,także ja też się pod tym podpisuję.

Hej dziewczyny, ja wrocilam wlasnie ze szpitala. jestem zalamana totalnie, chce mi sie wyc!
po pierwsze bede sie meczyc z tym bolem az do porodu a i nawet po, bo to pozniej zlezy czy i jak wszystkie stawy , miesnie itp wroca na swoje miejsce...
po drugie dowiedzialam sie,ze mam paciorkowca typu b, i juz dzieci tuz po porodzie beda szprycowane chemia i roznymi antybiotykami. nie chce mowic jakie sa skutki zarazenia sie przez dziecko ta bakteria bo az mi niedobrze sie robi...
no ale dostalam 'cudowny lek' - paracetamol i przyszlam do domu. mam lezec i odpoczywac i oczywiscie niczym sie nie martwic... :confused2:
Milenko trzymam kciuki , zeby wszystko było dobrze , ja wczoraj zaniosłac wymawzy na paciorkowca , zobaczymy. Wiem , że łatwo się mówi "" głowa do góry" , ale musisz byc dobrej mysli.
Trzymaj sie /

reklama
20110830460.jpg
Witam,
No i mnie wysadziło ....:-)
wczoraj robiłam badania ( morfologia i mocz ogólne) w innym laboratorium niż do tej pory no i morfologia wyszła coś nie hallo... hm... dziś idę do gina na 18.00 więc się okaże.. na dodatek mam taką przypadłość: gdy za długo stoję ( nie ma reguły ile minut) albo idę ...to mi zatyka uszy i powoli tracę przytomność...masakra...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry