reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Czesc dziewczyny a ja dzisiaj byłam na USG bo juz nie wytrzymałam, dziewczyny ważą 2200 i 2600 tak wiec spore. Ulozenie glowkowe wieć prawdopodobnie poród sn, juz się boję ahhhhhhhhh.Wkurzyła się tez na tych lekarzy bo poszlam do ordynatora szpitala i zlecił mi badania (oczywiście prywatnie) tostoplazmoza, cytomegalia,rózyczjka, hcv, HIV ITP. koszt około 200,00 . Dzisiaj byłam u mojego lekarza (bo był na uropie) i powiedział , że takie badania robi sie na początku ciaży a nie teraz . Wkurzyłam się bo jak byłam utego ordynatora to za wizyte zapłaciłam 100,00 za badania na paciorkowca 60,00 i lekarstawa 150,00 wiec bagatela srtraciłam u niego 450,00 masakra. Nawet sie nie zapytał czy mnie na to stac . wrrrrrrrrrrrrrr.Chciałam do niego iśc bo wiadomo zawsze inaczej patrzą na ciebie w szpitalu. Ale to uż przesada.
Mój gin . powiedział dzisiaj ze mam sciemnić ze sle się czułam i badan nie zrobiłam i chyba tak zrobie. Dzisiejsza wizyta 100,00 a 12.09.2011 ide na wizyte do ordynatora i zas 100,00 zł. Aha a byłam, dzisiaj w przychodni i nie maja podpisanewgo konttaktu z gin. Ale namieszałam , ale musiała się wygadac.

Ashiarona - Gratuluje :-) piękniutkie dziewczynki!!
Ja jutro oddaje auto na złom... zatarł się silnik i nie opłaca się robić...
Pierwszy dzień Laury w przedszkolu minął bezproblemowo- jejejejejejejeje...
ma mała charakterek i bywało w tamtym roku różnie :-)
Dobrej Nocki Dziewczynki :)

Witajcie, nareszcie chwilka :-). Rodzilam naturalńie 18 godzin, najpierw mialam wywolanie zelem, ale nie zadzialalo i po 6 h bylo tylko 3 cm, wiec zdecydowanoprzebic jedna owodnie iczekalam na skurcze. Nadeszly po dwoch godzinach, bol byl straszny, poniewaz mialam poobijane zebra i jedna dzidzia mi uciskala nerw i nie moglam chodzic to jeszcze to bardziej odczuwalam. Rodzilam na epiduralu, wada jest, ze jak zacznie dzialac to nie wiadomo jak przec ... Pozniej mi odcieli dawke i jak poczulam bol, to juz wiedzialam jak to zrobic, dostalam czysty tlen, ktory mnie oszolomil, po 16 zaczelo mna trzasc, z wysilku zmeczenia dostalam temperatury. Iestety nie mialam sil rodzic, pomogla mi lekarka, mala wersja vacum. To taka rurka z gabka na koncu, ktora zasysa glowke dziecka i pomaga. Niestety ja z wyczerpania nie bylabym wstanie. Mialalam fantasyyczny zespol lekarzy, przy porodzie bylo 10 osob. Jak juz pojawily sie na swiecie, wszyscy plakalismy, to byla niesamowita chwila, nikt nie mogl powstrzymac lez ... Ja tez jak o tym pisze nie moge ........
Nigdy nie zamienilabym tego porodu na cesarke, urodzilam dziewczynki o 6.30 w sobote, za piec godzin biegalam przy nich, robilam wszystko bez bolu, nic mi nie bylo, mam tylko 2 szwy i 5 kg do zrzucenia. Na drugi dzien moglam wszystko, nie bralam zadnego srodka przeciwbolowego, czulam sie i calynczas czuje sie fantastycznie. Najwazniejsze, ze sa juz z nami :-)

Ashiarona - serdecznie gratulacje! namęczyłaś się trochę z tym porodem, ale przynajmniej nie męczysz się po cc. Dziewczynki są urocze :tak: Ja się chyba nie odważę rodzić SN..

rabbit, milena23 - okazałe te brzuszki :-)

Ewa211 z tego co pamiętam to różyczkę robi się w I trymestrze, a cytomegalii w ciąży i tak się nie leczy. Jeśli nie miałaś przeciwciał toxo to w II i III trymestrze powinno się powtórzyć (IGM). A co on Ci przepisał że tyle za leki płacisz?? :eek: Zaszalał trochę z tymi lekami i badaniami. :eek: Kasa niestety ucieka, sama za każdą wizytę płacę 150zł, teraz mam wizyty co 2 tyg :no:

MoniaN - daj znać jak już ustalisz jakie foteliki Ci się zmieszczą. :-) Mam identyczną sytuację jak Ty, tylko samochód inny,ale też osobówka.

Dobrej nocy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki. Ashairona dziewczynki przecudowne!! az lezka sie w oku kreci.
Karolka dziekuje za troske, jestes kochana. moj maz wyciagnal moje grube dupsko do KFC wiec dlatego mnie nie bylo.. rano Was nadrobie bo juz nie mam sily teraz. dobrej nocki KOchane!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry