• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

oooo bozie dziewczyny jaka jestem dzisiaj niedorobiona....też mnie mózg boli...ale to chyba od zatok....i ciągle coś kłuje tam na dole...aaa poty mnie oblewają jakbym miała menopauze....kopnijcie mnie w dupę żebym doszła do siebie.....
Mój mężuś przywiózł mi maca...mniam....tak się najadłam jak świnka....:) ale widać że mężuś stęskniony....ahhhh ja też bardzo....szkoda gadać....położyliśmy się na jednym łóżeczku szpitalnym i chociaż trochę potuliliśmy....:( tęsknie za nim i domem..... mam jakiegoś doła :(

reklama
Tossa moje maluchy lubią chipsy solone, spróbuj moze twoje też nie przepadają za słodkim :-D A tak serio to mój jeden brzdąc (tak myślę że to ten sam )urzęduje od początku w dole brzucha i tego czuję najczęściej, ja jestem szczupła i mimo sporego brzuszka nie tylko delikatnie czuć ale i widać jak się przesuwa takie spore jajo. A drugi maluszek na początku był ułożony na moim lewym boku w okolicach żeber ale od kilku dni ciężko mi go zlokalizować, bo zmienia położenie :confused: Już nie mogę się doczekać 15 września i USG...mam nadzieję, ze wszystko ok z dziećmi i że nie okradają się :sad:

Rabbit dasz radę jeszcze kilka dni i będzie cie w komplecie :-)

Na kilka dni przeszedł mi ból pleców nogi i pośladka i znowu wszystko wróciło. Od wczoraj jestem tak obolała i jakaś "połamana", że wczoraj nie mogłam sobie nóg nabalsamować sama :-( Do tego moja Ola ciągle prosi, żebym ją na rączki wzięła a mi mało serce nie pęknie, bo nie mogę:-(

Ostatnia edycja:
karola79 - :-D:-D:-D szkoda, ale niestety nie potrzebujemy... moja panna tylko rowerkiem preferuje jeździć, wózkiem jeździ "od święta". Ale dzięki :-) Jak małżonek, lepiej już z pracą?

Tossa - ale Ty też dużo płacisz. Mi ostatnio w ramach "normalnej" wizyty lekarz zrobił 17 zdjęć dzieci, kilka też w 4D. Buziaczki naprawdę dobrze widać. A co do ruchów, to wypij kakao albo zjedz czekoladę, połóż się, połóż rękę n brzuchu i czekaj. Jak dzieciaki lubią słodkie to powinny się uaktywnić. :tak:

Ewa211 - jak czujesz że nie dasz rady urodzić SN to uciekaj od tego ordynatora.

Milena23 - ja nawet nie próbowałam szukać lekarza na NFZ, za dużo nasłuchałam się od koleżanek o problemach np. ze zwolnieniami, z dodatkowym usg. Mam zaufanie do lekarza który prowadził moją I ciążę, a on przyjmuje tylko w prywatnej przychodni.

Z tą jego pracą to troche grubszy temat, on jest w zarządzie kilku spółek i to jest powiązane i aaaaaaaaaaaa szkoda gadac. Jutro ma jakies spotkanie wiec moze cos wniesie, a tak wysyła cv na takie normalne etatowe tematy

Tossa ja kilka razy poczułam takie konkretne kopnięcia, ale to moja druga ciąża, więc mogę wcześniej odczuwać. A tak to sa takie dlekikatne ruchy, czuję że ktoś tam się rusza i ze się przemieszcza w inna stronę.
Obejrzyj sobie Ciąża z Zaskoczenia na TLS, tam pare dni temu był odcinek o dziewczynie, która w szpitau dowiedziała się ze jest w ciąży, a potem ze urodziła bliźniaki..hmmm ona nic nie czuła. Moja teściowa mówiła kiedyś, ze ona w pierwszej ciąży miała już wielki brzuch jak poczuła jakieś lekkie smyranie w brzuchu.

Karola to trzymam kciuki za tą pracę :) Ja nie znoszę pracy swojego męża ale jeszcze 4 lata i na bank odejdzie a wtedy zaczniemy normalnie żyć. Przez jego firmę 2 razy spędziliśmy razem święta a weekendy, moze z 10 niedziel miał wolnych przez cały rok. Już mu nawet zagroziłam kiedyś, ze jak w 2015 nie odejdzie z pracy to się z nim rozwiodę.

Ostatnia edycja:
wiem że w drugiej ciąży to prędzej się czuje ruchy ...niby staram się nie panikować bo przecież na usg były takie ruchliwe że nie wiem :-)
widziałam ten odcinek o tej dziewczynie :-) niech się maluchy rozruszają bo ja osiwieję do końca :-)

witam, witam postanowiłam wpasc z nadzieje ze nie tylko ja teraz siedze i sie nudze.
Ta bezsennosc mnie dobija, tzn chce mi sie sppac jak nie wiem co ale nie moge.
Zasnełam ok 21.30 i pospałam do 03.05-nie zły wynik.
Tossa, z tymi ruchami to easy, bable są jeszcze małe wiec nie bedziesz czuła takiej klasycznej demolki w srodku tylko od czasu do czasu takie suptelne muśniecia, a jesli naprawde sie denerwujesz to zawsze mozesz podjechac na ozbe przyjec i powiedziec ze nie czujesz ruchów dzieci albo ze zdecydowanie osłabły, zrobia Ci ktg czy usg i wrócisz spokojna do domu.

hello...a co to za spanie.....pobudka kogutka.....ja już od 6 nie śpie...standard....temperaturka....ciśnienie....puls dzieciaków....
już wiem że ten dzień będzie ciężki i mega nudny....bleeee,.....poszłabym na spacer albo jakieś mega ciuchowe zakupy....a tu klops....:/ leże jak foczyca i przewracam się z boku na bok....wrrrr..... teraz właśnie doszła do wniosku że ja nie mam ubrań po ciąży....przecież tak zgrubłam że w nic nie wejdę....a napewno się nie zapnę w cycuchach.....

karola współczuje tego niespania....ja tego w ciąży nie doświadczyłam...chociaż tego...uffff

aa jak tam się mamuśkii czujecie????

Cześć Dziewczynki,
ja dziś noc miałam w miarę spokojną- obudziłam się o 04.00 ale po godzince zasnęłam i o 07.00 znowu pobudka bo Mała dziś do dziadków jechała..troszkę mi smutno bo nie lubię być sama w domku :-( a z nią to zawsze wesoło..
Ja nie mam planów na dzisiejszy dzień ... za to przyszły tydzień szykuje się mega ( podróż do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania autka, zebranie u młodej w przedszkolu)więc może odpocznę troszkę ....

Buziaki dla Was :D

reklama
Dziendobry wiewczor, ja tez dzis kiepsko spalam,ale u mnie to nic nowego. fatalnie sie czulam i w sumie nadal mi nie dobrze,ale nie mialam intuicji ze cos moze sie zaczynac.... male sie caly dzien nie ruszaly az bylam przestraszona, a jak wieczorem zaczely to myslalam ze mi skore przebija :P
mam nadzieje dzis na lepszy dzien, i Wam tez tego zycze!!!
achhh i wczoraj dopiero zauwazylam ze wszystkie zeczy dla dzieci mam w 0-3!!! taka jestem dobra:oo: naszczesci maz poratuje i dzis maja przywiesc male... to jeszcze zdaze uprac,zebym miala chociaz do szpitala i na wyjscia bo w domku to tam pol biedy... dzis beddzie nuuuudny dzien bo moj M do 18 w pracy siedzi, wiec chyba w leb dostane znowu... ahhh

Rabbit 5!!!!! :wink:

TYLKO TYDZIEN I 1 DZIEN I MOOOOOOGE ROOOOODZIC!!!! animi sie wazcie wychodzic wczesniej Bambolki male hihihi

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry