reklama

Ciąża bliźniacza

oooo bozie dziewczyny jaka jestem dzisiaj niedorobiona....też mnie mózg boli...ale to chyba od zatok....i ciągle coś kłuje tam na dole...aaa poty mnie oblewają jakbym miała menopauze....kopnijcie mnie w dupę żebym doszła do siebie.....
Mój mężuś przywiózł mi maca...mniam....tak się najadłam jak świnka....:) ale widać że mężuś stęskniony....ahhhh ja też bardzo....szkoda gadać....położyliśmy się na jednym łóżeczku szpitalnym i chociaż trochę potuliliśmy....:( tęsknie za nim i domem..... mam jakiegoś doła :(

reklama
Tossa moje maluchy lubią chipsy solone, spróbuj moze twoje też nie przepadają za słodkim :-D A tak serio to mój jeden brzdąc (tak myślę że to ten sam )urzęduje od początku w dole brzucha i tego czuję najczęściej, ja jestem szczupła i mimo sporego brzuszka nie tylko delikatnie czuć ale i widać jak się przesuwa takie spore jajo. A drugi maluszek na początku był ułożony na moim lewym boku w okolicach żeber ale od kilku dni ciężko mi go zlokalizować, bo zmienia położenie :confused: Już nie mogę się doczekać 15 września i USG...mam nadzieję, ze wszystko ok z dziećmi i że nie okradają się :sad:

Rabbit dasz radę jeszcze kilka dni i będzie cie w komplecie :-)

Na kilka dni przeszedł mi ból pleców nogi i pośladka i znowu wszystko wróciło. Od wczoraj jestem tak obolała i jakaś "połamana", że wczoraj nie mogłam sobie nóg nabalsamować sama :-( Do tego moja Ola ciągle prosi, żebym ją na rączki wzięła a mi mało serce nie pęknie, bo nie mogę:-(

Ostatnia edycja:
karola79 - :-D:-D:-D szkoda, ale niestety nie potrzebujemy... moja panna tylko rowerkiem preferuje jeździć, wózkiem jeździ "od święta". Ale dzięki :-) Jak małżonek, lepiej już z pracą?

Tossa - ale Ty też dużo płacisz. Mi ostatnio w ramach "normalnej" wizyty lekarz zrobił 17 zdjęć dzieci, kilka też w 4D. Buziaczki naprawdę dobrze widać. A co do ruchów, to wypij kakao albo zjedz czekoladę, połóż się, połóż rękę n brzuchu i czekaj. Jak dzieciaki lubią słodkie to powinny się uaktywnić. :tak:

Ewa211 - jak czujesz że nie dasz rady urodzić SN to uciekaj od tego ordynatora.

Milena23 - ja nawet nie próbowałam szukać lekarza na NFZ, za dużo nasłuchałam się od koleżanek o problemach np. ze zwolnieniami, z dodatkowym usg. Mam zaufanie do lekarza który prowadził moją I ciążę, a on przyjmuje tylko w prywatnej przychodni.

Z tą jego pracą to troche grubszy temat, on jest w zarządzie kilku spółek i to jest powiązane i aaaaaaaaaaaa szkoda gadac. Jutro ma jakies spotkanie wiec moze cos wniesie, a tak wysyła cv na takie normalne etatowe tematy

Tossa ja kilka razy poczułam takie konkretne kopnięcia, ale to moja druga ciąża, więc mogę wcześniej odczuwać. A tak to sa takie dlekikatne ruchy, czuję że ktoś tam się rusza i ze się przemieszcza w inna stronę.
Obejrzyj sobie Ciąża z Zaskoczenia na TLS, tam pare dni temu był odcinek o dziewczynie, która w szpitau dowiedziała się ze jest w ciąży, a potem ze urodziła bliźniaki..hmmm ona nic nie czuła. Moja teściowa mówiła kiedyś, ze ona w pierwszej ciąży miała już wielki brzuch jak poczuła jakieś lekkie smyranie w brzuchu.

Karola to trzymam kciuki za tą pracę :) Ja nie znoszę pracy swojego męża ale jeszcze 4 lata i na bank odejdzie a wtedy zaczniemy normalnie żyć. Przez jego firmę 2 razy spędziliśmy razem święta a weekendy, moze z 10 niedziel miał wolnych przez cały rok. Już mu nawet zagroziłam kiedyś, ze jak w 2015 nie odejdzie z pracy to się z nim rozwiodę.

Ostatnia edycja:
wiem że w drugiej ciąży to prędzej się czuje ruchy ...niby staram się nie panikować bo przecież na usg były takie ruchliwe że nie wiem :-)
widziałam ten odcinek o tej dziewczynie :-) niech się maluchy rozruszają bo ja osiwieję do końca :-)

witam, witam postanowiłam wpasc z nadzieje ze nie tylko ja teraz siedze i sie nudze.
Ta bezsennosc mnie dobija, tzn chce mi sie sppac jak nie wiem co ale nie moge.
Zasnełam ok 21.30 i pospałam do 03.05-nie zły wynik.
Tossa, z tymi ruchami to easy, bable są jeszcze małe wiec nie bedziesz czuła takiej klasycznej demolki w srodku tylko od czasu do czasu takie suptelne muśniecia, a jesli naprawde sie denerwujesz to zawsze mozesz podjechac na ozbe przyjec i powiedziec ze nie czujesz ruchów dzieci albo ze zdecydowanie osłabły, zrobia Ci ktg czy usg i wrócisz spokojna do domu.

hello...a co to za spanie.....pobudka kogutka.....ja już od 6 nie śpie...standard....temperaturka....ciśnienie....puls dzieciaków....
już wiem że ten dzień będzie ciężki i mega nudny....bleeee,.....poszłabym na spacer albo jakieś mega ciuchowe zakupy....a tu klops....:/ leże jak foczyca i przewracam się z boku na bok....wrrrr..... teraz właśnie doszła do wniosku że ja nie mam ubrań po ciąży....przecież tak zgrubłam że w nic nie wejdę....a napewno się nie zapnę w cycuchach.....

karola współczuje tego niespania....ja tego w ciąży nie doświadczyłam...chociaż tego...uffff

aa jak tam się mamuśkii czujecie????

Cześć Dziewczynki,
ja dziś noc miałam w miarę spokojną- obudziłam się o 04.00 ale po godzince zasnęłam i o 07.00 znowu pobudka bo Mała dziś do dziadków jechała..troszkę mi smutno bo nie lubię być sama w domku :-( a z nią to zawsze wesoło..
Ja nie mam planów na dzisiejszy dzień ... za to przyszły tydzień szykuje się mega ( podróż do wydziału komunikacji w celu wyrejestrowania autka, zebranie u młodej w przedszkolu)więc może odpocznę troszkę ....

Buziaki dla Was :D

reklama
Dziendobry wiewczor, ja tez dzis kiepsko spalam,ale u mnie to nic nowego. fatalnie sie czulam i w sumie nadal mi nie dobrze,ale nie mialam intuicji ze cos moze sie zaczynac.... male sie caly dzien nie ruszaly az bylam przestraszona, a jak wieczorem zaczely to myslalam ze mi skore przebija :P
mam nadzieje dzis na lepszy dzien, i Wam tez tego zycze!!!
achhh i wczoraj dopiero zauwazylam ze wszystkie zeczy dla dzieci mam w 0-3!!! taka jestem dobra:oo: naszczesci maz poratuje i dzis maja przywiesc male... to jeszcze zdaze uprac,zebym miala chociaz do szpitala i na wyjscia bo w domku to tam pol biedy... dzis beddzie nuuuudny dzien bo moj M do 18 w pracy siedzi, wiec chyba w leb dostane znowu... ahhh

Rabbit 5!!!!! :wink:

TYLKO TYDZIEN I 1 DZIEN I MOOOOOOGE ROOOOODZIC!!!! animi sie wazcie wychodzic wczesniej Bambolki male hihihi

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry