reklama

Ciąża bliźniacza

Tak,tak Agatko jeszcze troszkę i Twoja kolej;-)

Zastanawim się jak inne dziewczyny,które już dawno sie nie odzywały np.Asia,andzia,tolive i miki pisały jakoś nie dawno...i chyba jeszcze o kimś zapomniałam:eek:

reklama
Mam pytanko jakie butelki macie zakupione,tzn.jakiej firmy bo ja jak na ta chwilę mam dwie tomme tippe antykolkowe 260,chciałabym jeszcze zakupić dwie duże i dwie małe,myślę nad aventem:sorry:

anuska ja mam tylko aventa dwie na 125 ml dla niemowlaczkow 0+, i chce jeszcze cztery dokupic ale to nie wiem czy w tym samym rozmiarze czy jakies inne??moze mi doradzisz.Chce miec po te trzy na glowke bo bedziemy duzo krazyc dom-moja mama to w razie W zeby u kazdego chociaz po dwie butle byly.
A avent ponoc niezly mi tak Pani w sklepie przy szpitalu doradzila no i zdalam sie na nia bo naczytalam sie w necie duzo ale co z tego jak kazdy cos innego zachwala-siostra mojego meza przy dwojce dzieci tylko aventa uzywala tez zadowolona;)

dziewczyny na początku te małe butle 125ml spokojnie starczą, my dopiero od jakiegoś pół miesiąca używamy większych jak młodzież zaczęła więcej po prostu jeść :-)

aaa dzieki tossa bo wlasnie nie wiedzialam jak to z tymi butlami temat ugryzc a jakiego mleka uzywasz?i np na ile takie jedno starcza kupione(pytam gdybym nie mogla sie ruszyc i meza trzeba by bylo wyslac po zapas;p)czy naturalnie jedziesz caly czas?

Ja na razie kupiłam dwie - jedną Aventu, 125ml, i tommee tippee 150ml - tak mi poradziła mama bliźniaczek, która nie wiedziała czy będzie karmić piersią czy mm, no i wypróbowała kilka butelek zanim maleństwa "wybrały" sobie odpowiednią. Myślę że nie warto kupować za dużo, bo może im coś nie podpasować, a tak zawsze można dokupić.

Ja dzisiaj spałam jak dziecko (oprócz dwóch siku w nocy) - najlepsze jest to że budzę się zawsze o tej samej porze - 4.30 i siku :)
Zasnęłam po 12, a wstałam o 10.30 :szok:, tzn mąż mnie obudził, i się zdziwił, że jeszcze śpię :)

Jeśli chodzi o rogala, to ja kupiłam używkę na allegro za 50zl, odbiór osobisty, i nie był zmaltretowany - poducha jest dobrej jakości. Najgorsze jednak było założenie poszewki po upraniu na tego "węża" - mój mąż się nieźle napracował bo ja wysiadłam :)

na początku młode piły bebilon nenatal - to jest mleko dla wcześniaków i dzieci z niską wagą urodzeniową, jak dobiły do 3kg to przeszliśmy na bebilon 1 a teraz jesteśmy na rossmanowym babydream 1 ...
bebilonu 1 800 g na początku wystarczało nam na 4 dni - maluchy wtedy piły tak 70-110ml - 6 posiłków dziennie - potem to mleko starczało nam na 3 dni
a teraz przy dobrych wiatrach 600g babydream starcza nam na 2 dni :-) posiłków jest 5 , czasami zdarza się że 4 - zależy czy prześpią całą noc czy nie :-)
.
ja swoim maluchom najpierw dawałam w szklanych buteleczkach ze smoczkami dla wczesniaków a potem od razu podałam aventa i nie było problemu ze ssaniem...
.
co do prania poduchy - ja nie ściągałam poszewki tylko całą poduchę zapakowałam do pralki :-P

Witam po mojej nieobecności. Współczuje problemów ze spaniem i puchnieciem.
Co do butli to faktycznie na początek małe wystarcZa. Avent są dobre ja uzywalam przy młodej. Ale to juz nie chodzi o butelki a o smoczki. Z mlekiem to zależy czy dzieci bedą dane tolerować. Wg mnie najlepsze bebilon. Ale warto kupic jedno na próbę.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry