reklama

Ciąża bliźniacza

Pachnąca szerokiej drogi i Wesołych Świąt no i długiej szynki.

Gienek to świetnie, że Gabryś już sam zaczął jeść. Zobaczysz, z dnia na dzień będzie coraz lepiej.

Hakima i Onlyone co tam druga połowa stycznia, do lutego przeciągniecie :tak:. Trzymam kciuki żebyście jak najdłużej trzymały się nierozpakowane.
Witaj Bibiana, aktualnie chyba jesteś najmłodszym trójpakiem :-)

Eevlee super, że masz dobre wieści z usg-pięknie Ci skarbeńki rosną. ja biorę aspimag i piję inkę z magnezem-staram się unikać dodatkowych leków. Polecam nospe forte, biorę jedna i jest skuteczna. jak miałam zwykłą to brałam 3-4.

reklama
Gienek fakt maly musi sie przyzwyczaic i nabrac sil. Jedyny sposob przy takich maluchach na pomoc po sondzie to w momencie kiedy przestaje pic delikatne " szturchanie" policzka i masowanie pod broda. My tak robilismy bo mielismy ten sam problem. Kiedy fifi przestawal jesc jednym palcem masowalam mu pod broda i wtedy byla stymulacja jezyka i mloda dalej jadl.
Nie wiem jak w pl ake u nas musza byc spelnione warunki m in prawidlowego zjedzenia butli. Czas krotszy niz 20 min i 60 ml mleka.
Wszystko bedzie ok za dwa trzy dni zalapie. Wazne tylko zeby teraz dawac butle co 3-4 h i po uplywie 15 -20 min jesli nie wypije dopiero dac przez sonde.

Chciałam życzyć wszystkim spokojnych świąt jak najdłuższego trzymania się w trójpakach oraz długich zamkniętych szynek :-)A mamusiom które mają juz swoje brzdące przy sobie dużo radości ze wspólnie spędzonych chwil.
Gienek mam nadzieję ,że święta z dziećmi będziesz jednak mogła spędzić w domu :tak:

Gienus - moje chlopaki do tej pory padaja przy butelce, moze nie po 3 łykach ale jak wypija trochę to sa dętki. Z doswiadczenia wiem ze sporo zalezy od smoczka. Miej pewnosc ze jezyczek ma na dole bo inaczej to udaje ze pije. W szpitalu kazano nam rowniez naciskac smoczkiem na podniebienie. Jak ma smoczek w buzi a nie pije naciskaj smoczkiem leciutko na podniebienie. U moich chlopakow to dzialalo. Laskotanie po stopach i po policzkach u moich nie dziala. C zasem przechodze do metod drastycznych i jak zasypiaja a chce by wiecej zjedli to odciagam im noski gruszka ale jak spia twardo to i to na nich nie robi wrazenia. Pozdrawiam cie serecznie i daj znac jak sobie radzicie z jedzeniem
Onlyone - to ja trzymam kciuki za 38 tydzien.
Dziewczynki ja niestety nie nadrobie zaleglosci w lekturze. Trzymajcie sie wszystkie w trojpaku jak najdluzej i odpoczywajcie, spijcie i leniu****cie ile sie da, pozniej zapomnicie ze takie zycie bylo :)))))

gienus moj milosz wiadomo z początku sonda pozniej przeszedl na butelke ale wypijal jakies 10 15ml niestety przy wiekszej ilosci zapominal ze trzeba oddychac mial duze spadki saturacji pamietam jak siedzialam przy nim i mowilam synu wez sie w garsc bo nigdy z tad nie wyjdziesz i doslownie to byl 1 dzien jak wszystko sie zmienilo zaczol pięknie jesc i wyszlismy do domu po 2dniach obserwacji jego jedzenia wiec gienus glowa do gory zapewniam cie ze bedzie ok trzymaj sie kochana
pozdrawiam was wszystkie trojpaczki trzymajcie sie jak najdluzej:-):-)

Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia przesyłam Wam Babuszki najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę Wam, aby odbyły się w spokoju, radości wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich dla Was osób. A wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę również dużo zdrowia i szczęścia. Niech nie opuszcza Was pomyślność i spełnią się te najskrytsze marzenia. No i trzymać mi się prosze w trójpakach!
Zobacz załącznik 525403

Dziewczyny, ufff skonczylam szydelkowanie. Ale sie wyrobilam! Wczoraj jeszcze pobiegalam po sklepach za ostatnimi prezentami, no ale to chyba juz ostatni raz na zakupach... Normalnie padlam jak wrocilam. Dzis boli mnie glowa, wiec nic nie robie.
Dostalam list z terminem cesarki - 28/01 9.00. Nie wiem czy wytrzymam, nie wydaje mi sie, no ale moze do stycznia sie uda!
Ps. Z wozkiem jeszcze czekam, a z karmieniem na razie to czarna magia...

zycze wam spokojnych, radosnych Swiat!!! Buziaki!

Witajcie dziewczyny!!! od jakiegoś czasu nie udzielam się w tym wątku ale śledzę wasze losy mimo, że jest mi ciężko. Gratuluję wszystkim, które szczęśliwie dotrwały do końca i trzymam kciuki za wszystkie nierozpakowane. Proszę - dbajcie o siebie.Co niektóre z was - starsze stażem może mnie jeszcze trochę pamiętają. Bardzo chciała bym z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia złożyć wam najserdeczniejsze życzenia. Niech nadchodzące Święta będą dla Was niezapomnianym czasem spędzonym bez pośpiechu, trosk i zmartwień. Życzę, aby odbyły się w spokoju, wśród rodziny, przyjaciół oraz wszystkich bliskich Wam osób. A wraz z nadchodzącym Nowym Rokiem życzę również dużo zdrowia i szczęścia. Aby ten nowy rok był lepszy niż ten, który właśnie przemija.

Tekla - oczywiście, że pamiętamy! i Ciebie i Katkę, życzę Wam, by ten czas Świąt Bożego Narodzenia, choć będzie pewnie ciężki, był dla Was czasem, kiedy wszystko staje się nowe i kiedy nowa Nadzieja rodzi się w sercu. Pamiętam o Was w modlitwie.

Onlyone - Tobie życzę by ten czas był pełen pokoju, wolny od zmartwień a przede wszystkim był czasem radości spędzonym w gronie najbliższej rodziny.

Gienuś - Tobie życzę byś szybko wróciła ze smykami do domu, by Gabryś i Laura dawali Ci każdego dnia coraz to nowy i piękniejszy prezent od siebie, byś te święta przeżyła wyjątkowo, bo mając swoje dwa "wywalczone" skarby obok siebie. Pamiętaj, jesteś dzielna, i wierzę, że Twoje dzieci będą czerpać z Ciebie tą siłę.

Wszystkie rozpakowane mamusie, życzę Wam, by ten czas był również czasem spędzonym w gronie rodzinnym, pełnym pokoju i radości.

Wszystkie nierozpakowane mamusie, Wam życzę, by w te święta, czas oczekiwania był dla Was najpiękniejszy, pozbawiony zbędnych trosk, był czasem radości i planowania :)

Wszystkiego najlepszego wszystkim w te Święta!

reklama
Niech przy żywicznym zapachu strojnej choinki,
upłyną Wam piękne chwile Wigillii. Ze wspólnie
odśpiewanymi kolędami, z rodziną przy stole,
w kochającym, pełnym miłości gronie.
Niech Święta Bożego Narodzenia i Wigillijny
Wieczór upłynął Wam w szczęściu i radości, przy
staropolskich kolędach, daniach wigillijnych
i zapachu świerkowej gałązki.

Nowe wątki

reklama
reklama