reklama

Ciąża bliźniacza

Lilonka - wózek i fotelik Inglesina. Zależało nam na isofix'ach w fotelikach,a wózek od początku chciałam jeden za drugim i Inglesina spasowala mi wagowo,wizualnie i manualnie. A foteliki są zgrane z wózkiem. To było pierwsze co mieliśmy wybrane,a do tego mamy opinie z pierwszej ręki i potwierdziła nasze nadzieje:)

reklama
Kurcze ja też powinnam zabrać się za prasowanie ubranek chociaż tych potrzebnych do szpitala .Ja kupiłam po jednym beciku bo już się przekonałam ,ze później w domu rzadko się tego używa

Marcikuk spokojnej rocznicy a kolki no cóż jedne dzieci mają drugie nie u Ciebie przytrafiły się obu ale to są uroki macierzyństwa

anika dokladnie jak piszesz nie kazde dziecko ma kolke, ja trafilam na pakiecik z podwojna, urok macierzynstwa a jak, ale kawusia, red bull spacerek na zimnym powietrzu i ciagniemy dalej :)))

marcikuk gratulacje z okazji rocznicy! No maluchy daja sie we znaki, ale tak jak piszesz... Oczka.... :) ja juz nie moge sie doczekac.

test na glukoze mi robili w 28 tyg.
Ciuszki mam juz poprane, poprasowane, poukladane... Musielismy dokupic szafe....
ja tez na poczatku planuje maluchy razem trzymac, ale mam juz 2 kojce, bo jeden do sypialni, jeden do salonu... Na poczatku bede chyba spac z nimi w salonie, bo mam blizej do kuchni, a tak musialabym po schodach biegac.
Rozki tez mam dwa, kupilam do szpitala, no i wole na poczatku zeby w roczku je moj m albo tesciowa trzymala ;)
dostalam od siostry pod choinke taka mala mate na kolki - w srodku jest kuleczka, ktora robi kolka. Kladzie sie malucha na brzuszku, albo trzyma, bo ta mata ma druga czesc, ktora przeklada sie przez ramie, no i masuje brzuszek. Tak na wszelki wypadek mi kupila, no ale spodziewam sie kolek, bo chyba wiekszosc chlopcow ma... Zobaczymy...
ja mecze sie potwornie... Bole po prawej stronie mam takie jakby mi cos pekalo w srodku, niby organy u gory i sie rozciaga, ale czasem az mam spuchniete... 3 dzien mam taki kryzysowy, chyba juz niedlugo... No, byle do pierwszego ;)

Marcikuk - dobre! I jakie to proste żeby dogodzić kobiecie - prawda?? :) Uśmiałam się :biggrin2:
Tigla i Bojka - kurcze ale korci żeby SAMEMU wszystko wybrać, dotknąć....kurcze.....te większe rzeczy jak łóżeczka, wózek to na koniec zostawimy ale mniejsze tak myślę żeby może po połówkowym zacząć gromadzić...
MissCinname - a możesz wstawić jakiś link z tym wózkiem i fotelikami? My tak przeglądamy co jest w internecie i trudno na coś się zdecydować...Nie ma nam kto doradzić bo u nikogo ze znajomych nie było bliźniąt...
Onlyone - to u Ciebie już tuż tuż termin się zbliża :))) Ale fajnie....pewnie szybko zleciało - co? Jak będziesz rodziła? Nastawiasz się na poród naturalny czy na cc?

Mi się dzisiaj śniło że wyprawkę kupowałam.... Już mnie korcić zaczyna poprostu :) Jeszcze nic nie kupiliśmy - ale obiecaliśmy sobie że do połowy lutego poczekamy do połówkowego usg... :)

Różyczka - na wstępie witaj :-). Co do linkow to przesyłam poniżej:
Domino Twin chassis | Inglesina
Gruppo 0+ Huggy Multifix - Car Safety | Inglesina

Ja od jakiegoś tygodnia sypiam jak dziecko, brzuch mi nawet tak nie ciąży...jakbym cofnęła się o dwa mc. Nie mogę się na tym skupiać, bo znowu coś sobie uroję:-)
Wiem, że to pytanie już było, ale nie padła chyba odp - jak liczycie tyg ciąży? Jak na suwaczkach? Bo wg innych kalkulatorów i mojej karty ciąży jestem o tydzień do przodu...

rozyczko :) tak na serio to wiecznosc... Codziennie dluzy sie strasznie, ale ogolnie jako calosc - to zlecialo! Ja mam juz umowiona cesarke - jestem spokojna :) Nie licze na to, ze dociagne o 37 tyg, ale nawet jak odejda mi wody o tez cesarka na 100%.

Dziewczyny mam nadzieje, ze u mnie zacznie sie niedlugo, bo wkrecam sobie jakies zatrucie ciazowe i inne "fajne" rzeczy...

miss cinname u mnie wg kalkulatora - musze poszukac - kiedys wklejalam linka, angielski - fajnie wylicza. Ale tak na serio to chyba trzeba sie trzymac tego co w karcie ciazy - u mnie 1 dzien roznicy...

Miss - u mnie kalkulator=suwaczek=usg - tzn data wychodzi 21.04 :-D, a z usg od 19.04 do 23.04. Ale ten 21, to nierealny;-)
w karcie wg OM mam 28.04 - to już w ogóle kosmos.

Onlyone - jeszcze ze 2 tygodnie pozaciskaj nóżki kochana :tak: Ale i tak piękny tydzień już masz. Oj chciałabym być już na tym samym etapie ;-)

Hej Kobietki. Nawet nie zdawałam sobie sprawy, że niedługo znów zostaniemy e-ciociami! Onlyone trzymaj się jak najdłużej. I tak zasługujesz na gratulację, że tak długo wytrzymałaś. Powiedzcie mi babeczki, zwłaszcza Onlyone kiedy miałyście gotową torbę do szpitala? I czy mogłabym prosić mamusie i te kobietki o krok przed porodem o listę waszej wyprawki? Tak na prawdę ważna jest ilość ubranek, pieluszek tetrowych itp. Ja powoli piszę sobie listę, bo nigdy nie wiadomo co to będzie.

reklama
Marcysiowa - ja zamierzam sobie piękne listy porobić na początku stycznia. Jedną z rzeczami do kupienia niezbędnymi i opcjonalnymi, drugą co spakować dla siebie i dla dzieciaczków. Podobna mama bliźniakowa musi być mistrzynią organizacji i planowania ;-)
Zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry