reklama

Ciąża bliźniacza

Witaj Różyczko ! Co do zakupów to jestem tego samego zdania co Bojka-teraz oglądam i wybieram, a zakupy będą dokonane później i niekoniecznie przeze mnie. Ja straciłam już bliźnięta, więc bardzo się boję zakupów żeby nie zapeszyć i tylko oglądam. Remontu żadnego nie planujemy, po prostu podzielimy się pokojem i wstawimy łóżeczka do sypialni. Pozwoliłam sobie przed świętami na zakup 2 bodziaków.
Bojka też myślałam o pralni chemicznej i tak sądzę, że ten cały biznes mi się nie opłaci, bo za dużo kombinowania i po prostu kupię nową. W ciąży odbiło mi na punkcie zapachów i nową poduszkę zaakceptuję bez problemu, a przy odkupionej sądzę, że będę urządzać cyrki, że pachnie kimś obcym.
Eevlee ja miałam robić glukozę w 23tc, ale przyspieszyłam wizytę.
Hakima jakie masz łóżeczka-chodzi o wymiary ? Planujesz osobno dzieciaki kłaść, czy na początku razem ?

reklama
My mamy standardowe z ikei - 120x60 ze ściąganym jednym bokiem, żeby mogły posłużyć na dłużej. Tylko materacyki kupowaliśmy w innym sklepie. Plan mam taki - na początku do maks 3 miesięcy chciałabym chłopaków razem kłaść a potem jak już będą zbytnio wymachiwać rączkami to osobno. czytałam, że maluchom jest lepiej razem, więc nie mam zamiaru im tego odbierać, szczególnie, e już teraz przez 9 miesięcy w brzuchu też są razem ;-)

Evelee - ja mam glukozę 75 g zrobić na następną wizytę - czyli na 7 stycznia, przy okazji mocz, morfologia i badania tarczycowe.
Bojka - u mnie maluchy identycznie ułożone :-)
Różyczko - witaj w tej części forum :-) my większość rzeczy mamy wybrane, ale za zakupy bierzemy się dopiero na początku lutego. Chociaż obie babcie już ciuszki gromadzą ;-)
U mnie trochę wiruski odpuszczają :tak: Kaszel się uspokoił, gardło też, za to katar z siłą wodospadu . Ale damy radę:tak:

Hej mamusie
Dawno nie pisalam ale czasu brak. Doba zbyt krotka jak dla mnie
Na poczatek witam nowa mamusie Rozyczke, ogromnie gratuluje podwojnego szczescia. Co do zakupow ja pierwsze zrobilam kolo 16 tyg ale to tylko buciki uniwersalne bo nie wiedzialam jeszcze co we mnie siedzi. Po usg polowkowym jak juz wiedzialam ze chlopaki to zaczelam robic zakupy. Ale wszystko to drobne rzeczy byly. Wozek i lozeczko zamowilismy jak bylam w 30 tyg wczesniej przegladalam rozne ztrony internetowe i czytalam opinie wiec mialam swoje typy.
Jesli ciaza bedzie przegiegac prawidlowo nie bedziesz musiala lezec ale duzo odpoczywac blizniaki to zawsze wieksze obciazenie dla organizmu kobiety.
Bojka - bidulko musisz lezec caly czas. Przypuszczam ze czasem masz juz dosc ale dla maluszkow warto.
Onlyone, Hakima - wy nastepne w kolejce. Powodzenia zycze, odpoczywajcie i spijcie ile wlezie.
Gienek - jak sobie radzisz???? No i czekam na focie
Ja od siebie napisze tylko tyle ze niektore z was ktore mnie pamietaja wiedza ze koncowka mojej ciazy tez latwa nie byla, porod podwojny (sn i cc w jednym) tez latwy nie byl ale patzrac na te moje chlopaki wiem ze bylo warto. Sa slodcy. No ale zeby nie bylo tak kolorowo ze wszystko ladnie pieknie i dzieci cud miod napisze wam rade SPIJCIE ILE WLEZIE!!! od kilku dni moje slonca kochane maja kolki wieksze niz wczesniej. Dwie noce chodzilismy spac o 1 nad ranem wczoraj padl rekord - 4!!!:szok::szok: O 1 Mati przestal krzyczec a Filip zaczal. No uroki macierzynstwa. Wam wszystkim zycze by wasze pociechy nie mialy kolek. Sobie zycze by dzisiaj chlopaki nie szaleli bo mamy 5 rocznice slubu to fajnie by bylo spedzic ja bez kolek.
Nie bede was oszukiwac czasem nie jest latwo ale gdy patrzycie na te oczka to wymiekacie.
Na koniec przytocze tylko cos co gdzies kiedys wyczytalam:
"Dzieci jak sa male sa tak slodkie ze chce sie je zjesc, a jak dorosna to czlowiek zaluje ze tego nie zrobil " Moj emek codziennie sie pyta czy moze ich zjesc, ciekawe czy kiedys bede zalowala ze mu nie pozwoliłam.
I tym optymistycznym akcentem sie z wami pozegnam. Wpadne jeszcze w tym roku zlozycz zyczenia na nowy rok.

no i jeszcze cos by sie posmiac:
Uszczęśliwienie kobiety nie jest trudne...
Należy tylko być :
1. przyjacielem
2. partnerem
3. kochankiem
4. bratem
5. ojcem
6. nauczycielem
7. wychowawcą
8. spowiednikiem
9. powiernikiem
10. kucharzem
11. mechanikiem
12. monterem
13. elektrykiem
14. szoferem
15. tragarzem
16. sprzątaczką
17. stewardem
18. hydraulikiem
19. stolarzem
20. modelem
21. architektem wnętrz
22. seksuologiem
23. psychologiem
24. psychiatrą
25. psychoterapeutą.

Ważne też są inne cechy. Należy być :
1. sympatycznym
2. wysportowanym ale
3. inteligentnym ale
4. silnym
5. kulturalnym ale
6. twardym ale
7. łagodnym
8. czułym ale
9. zdecydowanym ale
10. romantycznym ale
11. męskim
12. dowcipnym
13. wesołym ale
14. poważnym
15. dystyngowanym
16. odważnym ale
17. misiem ale
18. energicznym
19. zapobiegawczym
20. kreatywnym
21. pomysłowym
22. zdolnym ale
23. skromnym
24. wyrozumiałym
25. eleganckim ale
26. stanowczym
27. ciepłym ale
28. zimnym ale
29. namiętnym
30. tolerancyjnym ale
31. zasadniczym i
32. honorowym i
33. szlachetnym ale
34. praktycznym i
35. pragmatycznym
36. praworządnym ale
37. gotowym zrobić dla niej wszystko [np. skok na bank] czyli
38. zdesperowanym [ z miłości ] ale
39. opanowanym
40. szarmanckim ale
41. stałym i
42. wiernym
43. uważnym ale
44. rozmarzonym ale
45. ambitnym
46. godnym zaufania i
47. szacunku
48. gotowym do poświęceń i, przede wszystkim,
49. wypłacalnym.

Jednocześnie musi mężczyzna uważać na to, aby :
a) nie był zazdrosny, a jednak zainteresowany
b) dobrze rozumiał się ze swoją rodziną, nie poświęcał jej jednak więcej
czasu niż danej kobiecie
c) pozostawił kobiecie swobodę, ale okazywał troskę i zainteresowanie gdzie
była i co robiła
d) ubierał się w garnitur, ale był gotów przenosić ją na rękach przez błoto
po kolana i wchodzić do domu przez balkon, gdy ona zapomni kluczy, lub
gonić, dogonić i pobić złodzieja, który wyrwał jej torebkę, w której
przecież miała tak niezbędne do życia lusterko i szminkę.

B. ważne jest aby nie zapominać jej :
1. urodzin
2. imienin
3. daty ślubu
4. daty pierwszego pocałunku
5. okresu
6. wizyty u stomatologa
7. rocznic
8. urodzin jej najlepszej przyjaciółki i ulubionej cioci.

Niestety, nawet najbardziej doskonałe wykonanie powyższych zaleceń nie
gwarantuje pełnego sukcesu. Kobieta mogłaby się bowiem czuć zmęczona
obecnością w jej życiu idealnego mężczyzny oraz poczuć się zdominowaną przez
niego i uciec z pierwszym lepszym menelem z gitarą, którego napotka.

A teraz druga strona medalu. Uszczęśliwić mężczyznę jest zadaniem daleko
trudniejszym, ponieważ mężczyzna potrzebuje :
1. seksu i
2. jedzenia

Większość kobiet jest oczywiście tak wygórowanymi męskimi potrzebami mocno
przeciążona. Zaspokojenie tych potrzeb przerasta siły naszych pań.

Wniosek :
Harmonijne współżycie można łatwo osiągnąć, pod warunkiem, że mężczyźni
wreszcie zrozumieją, iż muszą nieco ograniczyć swoje zapędy i pohamować
swoją roszczeniową postawę !

marcikuk, sama prawda o kobietach i meżczyznach :-) I dzięki za opis bycia mamusią podwójnych maluszków. Chcialabym już zakosztowac tej rzeczywistości, choć wyobrażam sobie, że nieprzespane noce do najprzyjemniejszych nie nalezą ;-)
Dzięki za porady odnośnie badania glukozy. Wynika z tego, że robi się je ok 23 tc. Zapytam lekarza na kolejnej wizycie, którą mam 14 stycznia.

Marcikuk - usmialam sie:))). Tak czytając tez co piszesz o chlopakach i byciu mama niedowierzam,bo jeszcze niedawno byłaś w trojpaku i kibicowalysmy Twojemu porodowi! Czas tak leci...kiedy mi babcia mówiła,ze po dzieciach najbardziej widać jak szybko to puszczalam to mimo uszu,a tu proszę!;) Trzymam mocno za rocznice bez kolek!!!!
Eevlee - próby glukozowe są wg uznania lekarza miedzy 23-28 tyg. Ja swojego podpytalam i stwierdził,ze chciał mi to zlecić przy nast wizycie,ale mogę zrobić teraz. No to poszło:).

Ja dzisiaj wyprasowalam wszystkie ubranka,a emek zaczął malowanie pokoiku. Jutro jedziemy po drugi fotelik samochodowy,a w lutym odbieramy wózek. No i w przyszłym tygodniu maja przyjść łóżeczkami,materacyki i pościel.
A kupujecie rozki/beciki?
Ja jestem właśnie na etapie spisywania co potrzeba...

reklama
Marcikuk - spokojnej, przespanej rocznicy ślubu :-) Wasze prezenty są z Wami, więc chyba nic więcej do szczęścia nie trzeba;-)

Miss Cinname - ja zamierzam kupić po jednym rożku na łepetynkę. Gdzieś czytałam, że maluchy po urodzeniu są przyzwyczajone do ciasnoty i tak im lepiej. Zobaczymy w praktyce. Jak będą się sprawdzać i trzeba będzie więcej,to emek podjedzie do sklepu i po prostu kupi :-) Z resztą jak wszystko o czym się zapomni ;-) A jakie macie foteliki?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry