reklama

Ciąża bliźniacza

Jejku kobietki jakie macie wesołe dzieciaczki. Ciekawe jak tam moje skrzaty. Do wizyty jeszcze daleko. Na ostatnim USG jedno chętnie dawało się pomierzyć a drugie ciągle uciekało. Chyba po mamusi nie lubi fotek :-)

reklama
Dziewczyny, wszystkiego naj po swietach!
hakima u mnie to samo... Jestem bardzo, bardzo zorganizowana, a jakos tak sie czuje, ze czegos nie mam, ze cos nie tak.... U mnie tez jeden maluch bardziej spokojny... Moj m mowi, ze jeden bedzie szatan, a drugi beksa... Powiedzial mi wczoraj, ze marzy o dwoch szatanach, zeby wszystko w drobny mak rozwalali.... No za wychowanie to ja bede ie musiala wziac, bo jak moj m rozpusci dzieciaki, to chyba na smyczy bym musiala z nimi chodzic....
cos mnie glowa dzis boli, o i ta cholerna zgaga.... Najgorzej w nocy... Nic nie pomaga.
a im blizej tym bardziej sie boje. Wizyte mam dopiero 9/01 - znowu mnie wkurzyli, bo po ponad 3 tyg... Dzwonilam do kliniki, powiedzieli, ze Swieta, nowy rok i nie ma miejsc!

Miss a jaką dawkę glukozy Ci podali ? Bo mi lekarz wypisał 50g, a w laboratorium jak dzwoniłam to powiedziały, że standardowa dawka to 75. Idę na badanie w poniedziałek.
Onlyone
to faktycznie z Tobą lekko pogrywają-końcówka ciąży i tak rzadko wizyty.

Witajcie :)
Można do Was nieśmiało dołączyć?
Dwa maleństwa w brzusiu nam rosną.... Tak myślę jak tu się logistycznie zacząć przygotowywać do takiego wyzwania....kiedy zaczynałyście robić pierwsze zakupy?

Ooo znajome (twarze?) :-) i Marcysiowa widzę że też tu jest :)
Tak się zastanawiam kiedy zacząć. Lekarka mi zapowiedziała że od 20tc czyli od połowy lutego będę musiała b. na siebie uważać - boję się że będę musiała leżeć :/ a wtedy będę bardzo ograniczona jeśli chodzi o zakupy...

Różyczko - witaj serdecznie. Ja ogólnie nie mam nic kupione, ponieważ muszę leżeć. Moja rada jest taka, żebyś teraz czy tam w najbliższym czasie wszystko sobie powybierała, pooglądała w sklepach itp. i zrobiła listę zakupów. Ja tak zrobiłam i oczywiście w necie dużo rzeczy będę kupować, a resztę kupi mój mąż - dostanie listę w rękę i do sklepu marsz po zakupy.:-D

Tigla - poduszki samej prać nie można, ale poszewkę i owszem. Wiem, że gdzieś czytałam, że ktoś co chciał sprzedać tą poduszkę na allegro to ponoć zaniósł samą poduszkę do pralni chemicznej i tam mu wyczyścili.

Co do ruchów dziecka to ja Tomka czuję non stop jak się wierci, a to dlatego że mam go w górze brzucha pod żebrami, a Lenka siedzi sobie w podbrzuszu więc jej ruchy są słabiej wyczuwalne, a poza tym ona jest aktywna w nocy i w momencie kiedy nie śpię to ją czuję, a jak zasnę twardym snem to już gorzej i też się czasami schizuję czy ona się ruszała czy nie, a Tomcio to aktywny bardzo często jest, nawet teraz mnie szturcha i niestety mój żołądek na tym cierpi:-(

Witaj Różyczka. Ja też jeszcze żadnych zakupów nie mam zrobionych. W styczniu plan zakłada przygotowanie pokoiku dla dzici, a później dopiero zaczniemy kompletować wyprawkę. Jedno mnie tez zastanawia - czy będę wtedy na chodzie? Dlatego nie chcę za bardzo odkładać w czasie zakupów, a wolałabym sama wszystko zabaczyć, dotknąć i wypróbować na żywo :-)
JA dopiero co zaczęłam czuć delikatne ruchy - dziwne, ale przyjemne uczucie :-) Nie są one jeszcze częste, ale chyba jest to "TO" :-D
Dziewczyny, a kiedy należy wykonać to badanie z glukozą?

reklama
eevlee - badania z glukozą mi lekarz kazał robić pomiędzy 24-28 tc. Gratuluję ruchów maluchów :) rzeczywiście na początku są delikatne, nie zawsze jest pewność czy to maluszki (ale pewnie tak) i są nieregularne. Ja na początku miałam tak, że raz czułam, a potem kilka dni cisza i potem znowu :-)

Różyczko - my zaczeliśmy kupować rzeczy dość szybko, wózek kupiliśmy w 12 tc :-D ale była okazja na allegro i stwierdziliśmy, że druga taka się może nie powtórzyć, a tak to co jakiś czas kupowaliśmy to bodziaki, to jakieś drobnostki, a tak na serio zaczęliśmy kupować po drugich prenatalnych, żeby nie kupować wszystkiego teraz. Ostatnie większe zakupy czyli łóżeczka itp kupiliśmy miesiąc 4 tygodnie temu i teraz mamy wszystko i brakuje nam już tylko gadżetów, które mam nadzieję dostaniemy. Ale wszystkie podstawowe rzeczy są :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry