• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża bliźniacza

Jejku kobietki jakie macie wesołe dzieciaczki. Ciekawe jak tam moje skrzaty. Do wizyty jeszcze daleko. Na ostatnim USG jedno chętnie dawało się pomierzyć a drugie ciągle uciekało. Chyba po mamusi nie lubi fotek :-)

reklama
Dziewczyny, wszystkiego naj po swietach!
hakima u mnie to samo... Jestem bardzo, bardzo zorganizowana, a jakos tak sie czuje, ze czegos nie mam, ze cos nie tak.... U mnie tez jeden maluch bardziej spokojny... Moj m mowi, ze jeden bedzie szatan, a drugi beksa... Powiedzial mi wczoraj, ze marzy o dwoch szatanach, zeby wszystko w drobny mak rozwalali.... No za wychowanie to ja bede ie musiala wziac, bo jak moj m rozpusci dzieciaki, to chyba na smyczy bym musiala z nimi chodzic....
cos mnie glowa dzis boli, o i ta cholerna zgaga.... Najgorzej w nocy... Nic nie pomaga.
a im blizej tym bardziej sie boje. Wizyte mam dopiero 9/01 - znowu mnie wkurzyli, bo po ponad 3 tyg... Dzwonilam do kliniki, powiedzieli, ze Swieta, nowy rok i nie ma miejsc!

Miss a jaką dawkę glukozy Ci podali ? Bo mi lekarz wypisał 50g, a w laboratorium jak dzwoniłam to powiedziały, że standardowa dawka to 75. Idę na badanie w poniedziałek.
Onlyone
to faktycznie z Tobą lekko pogrywają-końcówka ciąży i tak rzadko wizyty.

Witajcie :)
Można do Was nieśmiało dołączyć?
Dwa maleństwa w brzusiu nam rosną.... Tak myślę jak tu się logistycznie zacząć przygotowywać do takiego wyzwania....kiedy zaczynałyście robić pierwsze zakupy?

Ooo znajome (twarze?) :-) i Marcysiowa widzę że też tu jest :)
Tak się zastanawiam kiedy zacząć. Lekarka mi zapowiedziała że od 20tc czyli od połowy lutego będę musiała b. na siebie uważać - boję się że będę musiała leżeć :/ a wtedy będę bardzo ograniczona jeśli chodzi o zakupy...

Różyczko - witaj serdecznie. Ja ogólnie nie mam nic kupione, ponieważ muszę leżeć. Moja rada jest taka, żebyś teraz czy tam w najbliższym czasie wszystko sobie powybierała, pooglądała w sklepach itp. i zrobiła listę zakupów. Ja tak zrobiłam i oczywiście w necie dużo rzeczy będę kupować, a resztę kupi mój mąż - dostanie listę w rękę i do sklepu marsz po zakupy.:-D

Tigla - poduszki samej prać nie można, ale poszewkę i owszem. Wiem, że gdzieś czytałam, że ktoś co chciał sprzedać tą poduszkę na allegro to ponoć zaniósł samą poduszkę do pralni chemicznej i tam mu wyczyścili.

Co do ruchów dziecka to ja Tomka czuję non stop jak się wierci, a to dlatego że mam go w górze brzucha pod żebrami, a Lenka siedzi sobie w podbrzuszu więc jej ruchy są słabiej wyczuwalne, a poza tym ona jest aktywna w nocy i w momencie kiedy nie śpię to ją czuję, a jak zasnę twardym snem to już gorzej i też się czasami schizuję czy ona się ruszała czy nie, a Tomcio to aktywny bardzo często jest, nawet teraz mnie szturcha i niestety mój żołądek na tym cierpi:-(

Witaj Różyczka. Ja też jeszcze żadnych zakupów nie mam zrobionych. W styczniu plan zakłada przygotowanie pokoiku dla dzici, a później dopiero zaczniemy kompletować wyprawkę. Jedno mnie tez zastanawia - czy będę wtedy na chodzie? Dlatego nie chcę za bardzo odkładać w czasie zakupów, a wolałabym sama wszystko zabaczyć, dotknąć i wypróbować na żywo :-)
JA dopiero co zaczęłam czuć delikatne ruchy - dziwne, ale przyjemne uczucie :-) Nie są one jeszcze częste, ale chyba jest to "TO" :-D
Dziewczyny, a kiedy należy wykonać to badanie z glukozą?

reklama
eevlee - badania z glukozą mi lekarz kazał robić pomiędzy 24-28 tc. Gratuluję ruchów maluchów :) rzeczywiście na początku są delikatne, nie zawsze jest pewność czy to maluszki (ale pewnie tak) i są nieregularne. Ja na początku miałam tak, że raz czułam, a potem kilka dni cisza i potem znowu :-)

Różyczko - my zaczeliśmy kupować rzeczy dość szybko, wózek kupiliśmy w 12 tc :-D ale była okazja na allegro i stwierdziliśmy, że druga taka się może nie powtórzyć, a tak to co jakiś czas kupowaliśmy to bodziaki, to jakieś drobnostki, a tak na serio zaczęliśmy kupować po drugich prenatalnych, żeby nie kupować wszystkiego teraz. Ostatnie większe zakupy czyli łóżeczka itp kupiliśmy miesiąc 4 tygodnie temu i teraz mamy wszystko i brakuje nam już tylko gadżetów, które mam nadzieję dostaniemy. Ale wszystkie podstawowe rzeczy są :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry