reklama

Ciąża bliźniacza

reklama
Anika tez oglądałam ten program. Ja zawsze chciałam dużą rodzinę ale dla mnie to znaczy 3-4 dzieci. A tu 15 urodzone i myśli o 16tym??!! :szok::szok::szok:

Mój gin u siebie w gabinecie ma super sprzęt. Leżąc nie patrzę na jego ekranik tylko na 40calową plazmę w wygodnym położeniu dla mnie (nie wykręcam głowy ani nie dostaje oczopląsu). Ale to kosztuje mnie 200zł za wizytę.

Zbieram się coś zrobić. Muszę jechac do ubezpieczalni OC wypowiedzieć i do sklepu po pare drobiazgów do jedzenia. Trzymajcie kciuki, żeby mi ciśnienie nie spadło podczas prowadzenia auta.

Marcysiowa - u mnie prywatne wizyty 150 zł - telewizorkiem nad głową i emkiem u boku.
Na nfz zaczęłam chodzić, bo myślałam że będę rodzić w powiatowym, a ta babeczka tam pracuje. Ale powiatowy został wyeliminowany. Będę rodzić chyba we Wrocławiu, chociaż dalej rozważam to nieszczęsne Opole - bo pewnie teraz na bliźniaki to chuchają i dmuchają.

Ja na szczęście sypiam póki co dobrze. Sprawdzają się pozycje na boku i plecach. Ale jak czytam o Waszych doświadczeniach to wiem, że z czasem spanie nie będzie tylko przyjemnością. Przygotowuję się do zakupu tej poduchy dla ciężarnych. Narazie mam taki zwykły wałek, ktory wykorzystuję do połozenia nóg wyżej.

Lilonka - gdzie jeździsz na zakupy do Wrocławia, ja jestem z WRO ale ciężko mi znaleść dobry sklep z ciuchami dla ciężarówek. Taki pas byłby dla mnie zbawieniem bo problemy z kręgosłupem mam jeszcze z przed ciąży a teraz mam zakaz jakiejkolwiek rehabilitacji:angry:.

Ja mam wizyty u lekarza który pracuje w szpitalu na Brochowie. Za wizytę płacę zawsze 150 zł i w tym są wliczone też badania dzieciaczków, cytologia itd. Strasznie mnie dziwi że sporo jest niestety lekarzy którzy wykorzystują ten fakt że będą bliźniaki i podwajają cenę za wizytę:baffled:. No ale najważniejsze jest zawsze dobro dzieciaczków, więc pewnie każda z nas by za taką wizytę chcąc nie chcąc zapłaciła.

Maggi - to sklep Maternity na Oławskiej. Jeszcze tam nie byłam, ale jest z polecenia:-) Czyli jak chodzisz do lekarza na Brochów, to tam zamierzasz rodzić? Ja jestem załamana opiniami o wrocławskich porodówkach - jak nie śmierć bliźniaków, to bakterie - strach się bać i rodzić. W ostatnim M jak mama jest bardzo pozytywny opis porodówki w Wałbrzychu i właśnie zaczynam zbierać info na temat.

Hej dziewczyny:)
Ja za wizytę płacę 120zł i też widzę wszystko i mój jest przy mnie. Nie jest to 3d, ale zwykłe usg. Za każdym razem, mierzy i sprawdza wszystko. To chyba dobra cena.. jak myślicie? Za 3d w moim mieście trzeba zapłacić ok 200zł, ale nie słyszałam, żeby stawkę podwyższali ze względu na bliźniaki..
A ten pas podtrzymujący to super sprawa:) napewno zainwestuję w późniejszym etapie ciąży:)

Ostatnia edycja:
Ja za wizytę płacę 160 zł, dodatkowo 20 zł cytologia. Niestety nie ma telewizorka dla mnie, ale mąż widzi wszystko na doktorskim. Plusem tego lekarza jest to, że mnie podsyła na NFZ do jednego profesora na genetyczne-dobry sprzęt i super fachowiec od usg-w tej ciąży idę już 3 raz). Zapomniałam dodać, że muszę dojeżdżać na wizyty 70 km do Bydgoszczy.
Dodatkowo chodzę na NFZ w miejscu zamieszkania raz na miesiąc z dokładnym usg za każdym razem (do tego lekarza co pisałam, że tak źle mnie potraktował).
Co ile macie wizyty ? Bo ja miałam co 3 tygodnie, a teraz w związku z cukrzycą i białkiem w moczu ustawił mnie na co 2 tygodnie.

reklama
palam ja za zwyklą wizyte placilam 80 zl u tej mojej lekarki o ktorej tobie pisalam
robiąc mi usg przelączala co chwile na 3D i za to nic dodatkow nie placilam no wiadomo usg chyba 100zl
za polowkowe ok 150zl i pierwszy raz sie z tym spotykam ze za 2 dzieci 2x tyle tak nie powinno byc ale tak jak tigla piszesz dzieci sie liczą najbardziej

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry