reklama

Ciąża bliźniacza

hej marcysiowa - u nas w porza ja ciagle na pelnych obrotach. Tzn pelen etat w pracy, no ale w domku robie troche mniej chociaz biorac pod uwage ze wlasnie zakonczylismy wielki remont polowy chaty to i tak roboty bylo sporo. Trzyma sie calkiem calkiem. Cjociaz z dnia na dzien co raz ciezsza jestem :-D teraz waze 66kg a przed ciaza 56:szok:. Lekarze mowia ze normalka i nie ma czym sie martwic. Czekam na ruchy maluszkow, i tak niby podejrzewam ze zaczynam je co raz wyrazniej czuc ale tak maprawde do poki nie przyfasola mi porzadnego kopniaka to nie bedze wiedziala czy to maluszki czy skret kiszek:blink:.
Plci jeszcze nie znamy, ale poznamy za kilka dni bo skan 5-go lutego. Od 20 tyg zapowiadaja nam regularne wizyty co 3 -4 tyg.stesknilam sie juz za mauszkami bo ostatni taki skan z pomiarami mialam 12 go grudnia:szok:. Z nieczierpliwoscia czekam na polowkowe ale i zaczynam sie zamartwiac czy aby wszystko w porzadeczku.
A jak u Ciebie??? widzialam ze udzielasz sie na czerwcowkach (ja ich troszke podczytuje, bo jakos malo mam czasu na pisanie, ale moze jak juz przejde za zwolnienie to dolacze;-)). Zaczelas zakupy?? kiedy masz termin polowkowego? Jak sieczujesz? Upatrzylas wozek?

kretowninka jak tam z Twoim zelazem

Tigla a jak ty sien trzymasz???
mikolajowa witaj na watku. Gratuluje blizniakow. Daj sobie troszke czasu a wszystko samo sie ogarnie zobaczysz.

reklama
Elala cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku. Idź na zwolnienie. Ja niby dobrze się czuje ale w naszej sytuacji trzeba dmuchać na zimne.
Na razie nic nie kupuję. Oglądam do bólu oczu i wybieram ale z zamawianiem i kupowaniem poczekam do marca. Poza tym chcę poznać płeć dzieci. Wg lekarza jedno to dziewczyna ale powiedział, że następnym razem powie na 100% i wtedy zmusi drugie, żeby się pokazało. Następne USG mamy 14.02 więc będzie prezent na walentynki. Wózek mamy wybrany - tako duo jumper. Wiem, że jest wielki i ciężki ale najważniejsze jest, żeby dzieciom było wygodnie. U nas w klatce się zmieści i pojedzie po każdym terenie co przeważyło sprawę. A ty jak? Szaleństwo zakupowe w toku?

witam nową mamusie :) michałowa pociesze cie... ja cały pierwszy trymestr godzę się z tą wiadomością i już praktycznie jestem pogodzona. Choć całe życie marzyłam o bliźniakach to teraz lęk niesamowity.
Jeszcze dziewczyny wiecie jakiego mam ojczulka dowcipnego? wrzucił na fejsa zdjęcie z dedykacją dla mojej córeczki: 1.jpg

Onlyone trzymam mocno kciuki jutro :)

u mnie podobnie jak i u ciebie- buszuje po internecie ale na razie tylko ogladam:tak: czekam do 30 tygodnie i wtedy zaczniemy urzadzac pokoik dla maluszkow no i mam w planie zaczac zakupowe szalenstwo. Ostatnio rozmawialam z lekarzem i powiedzial ze po polowkowym pogadamy o zwolnieniu tempa:happy2:. choc powoli do mnie dociera ze z dnia na dzien jest ciezej dlatego zdecydowalam ze jutro i po jutrze popracuje z domu (nadrobie zalegle maile i papierkowa robote) a po lutym oficjalnie przejde na pol etatu (o ile do tego czasu nie zmienie zdania).
A jak u ciebie z ruchami maluszkow???? czyjesz wyraznie? Fajna data na skan - 14 luty :-).
Ja poki co podgladam intensywnie wozek abc baby zoom - no ale decyzja do konca nie podjeta.

zenia.mi - no to tatus ma poczucie humorku nie ma co:-). Choc tak sobie mysle o Onlyone ze ona taka mocno zorganizowana, obrotna i poukladana ze pewnie za miesiac podesle nam podobne zdjecie:-D.

Dzięki dziewczyny za kciukasy. Na razie jestem spokojna, chociaż popołudniu musiałam się kliknąć - odparowac ... Stres pewnie jutro mnie dopadnie jak wejdę na oddział...
Trzymam kciuki za wasze skany. No i na pewno dam wam znać :)

Zenia moja siostra miała jeszcze większe poczucie humoru i jak tylko jej powiedziałam ze beda bliźniaki to pozwalała mi fotkę tej babeczki co 8raczki urodziła. Wrzucę je jutro bo teraz z komórki pisze i nie mam jak.

Skala ja z wózków jeden za drugim widziałam bebeactive jakoś tak. Bardzo fajny wozeczek, w dobrej cenie. Ale nawet facet który gliwa reczyl za ten wózek przyznał, ze jak chce chodzić po terenie to lepiej jeden obok drugiego wziąć. A my w tym roku budowę zaczynamy wiec na wsi muszę miec pancerny wózek.
Co do ruchów to pierwsze takie "na pewno" poczułam ok 16tc jak obudziłam się rano na boku z przycisnieta ręką do brzucha od dołu. A tak częściej to dopiero zaczynam czuć od kilku dni. Brzuch się jeszcze nie rusza.

reklama
Dziewczynki - dzięki Wam za słowa otuchy :-) Jesteście wielkie :-)
Anika - a jaka u Was jest różnica między Lenką a Szymonkiem?
Sobota upłynęła nam pod znakiem siedzenia i wczoraj musiałam trochę odpocząć. Za to mamy zaklepany już wózek. Będziemy go odbierać pod koniec lutego. Jedno zmartwienie mam już z głowy ;-) Moje maluszki będą miały piękną brykę :-)
Mama z teściową nagromadziły ciuszków :szok: Teraz czeka mnie segregowanie i porządkowanie tego wszystkiego :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry