reklama

Ciąża bliźniacza

Margaret- leż i odpoczywaj ile się da w końcu dużo ci też nie zostało do tego przynajmniej 36 tyg. Przyjemniej w domku poleżeć niż w szpitalu.

Różyczka- oczywiście dam jutro znać, mam nadzieje że tylko dobre wieści przyniosę. U ciebie te 1,5 tyg też szybko zleci i będziesz widziała swoje maluchy:)szkoda tylko że masz te łożyska z przodu i nie czujesz tak dużo:/ ale może to też kwestia czasu i jak dzieciaczki będą większe będziesz je normalnie czuła??

reklama
Ja stamtąd zamówię emkowi koszulkę Real men make twins;-)
chociaż bardziej podoba mi się amerykańska wersja Real Men Make Twins - $19.99 : Twins Clothes, T-Shirts, and Gifts for Boys and Girls, High Quality Clothing Designed for Twins and Multiples
może uda mi się znaleźć firmę co robi napisy i dorzucą mi obrazek ;-)
Lilonka zamówiłam sobie tą koszulkę w pl tylko wzięłam granatową z białym napisem. Całkowity koszt z przesyłką 28zł tylko jeszcze nie doszła. jak będzie fajna i któras bedzie chciała to dam namiary na tych u których zamówiłam

Dziewczyny, biore sobie Wasze slowa do serca i postanawiam lezec. Mezowi oznajmilam, ze wszytskie obowiazki domowe spadaja na niego, jak nie to zarosniemy brudem, ale ja palcem nie rusze:P Przeciez 3 tyg to nie tak dlugo, jakos dam rade :)

Margaret, bardzo dobre postanowienie. Leż i odpoczywaj.
Oj te szynki to złośliwe są. Otwierają sie i skracajaca wtedy kiedy nie powinny. Najgorsze jest to, ze nie ma żadnych objawów z tego co wiem. To wychodzi dopiero przy badaniu. Czy Wy dziewczyny ( te którym szynka zaczęła sie skracac coś czułyście, mialyscie jakieś symptomy ze tak sie dzieje?). Mi nigdy lekarz nie mówił przy badaniu jaka jest długość szynki. Tylko, ze wszystko jest dobrze. Nie mam więc żadnego porównania czy sie skraca czy nie. Dodam, ze te badanie było tylko na fotelu ginekologicznym a nie przez usg.

eevlee- z moich obserwacji wynika ze:
-brzuch sie obniza( tak, ze jestes sama w stanie to zauwazyc)
-pojawiaja sie czestrze skurcze macicy, dosc bolesne, a przy tym nawet bole krzyza
Ale ekspertem nie jestem:)

Eevlee mi lekarz mowil ze trzeba badac jak wystepuja skurcze i twardnienie brzusia po calosci i jest uvzucie takiego ciagniecia jakby skory brakowalo. Ja tak niestety mam ale na cale szczescie nic sie z mojs szynka niedobrego nie dzieje:)

Dziewczynki info od Sodie:) rano trafiła do szpitala już z 4 cm rozwarciem, i skurczami których nie czuła a wychodziły na ktg. Dostała coś na wstrzymanie skurczy i dwa zastrzyki na płucka dla maluchów. Jutro lekarze zobaczą co dalej.

Nooo to pieknie. Zycze powodzenia z calego serducha, w sumie to trzech:) Sodie trzymaj sie !!!
A tak przy okazji, zastanawiam sie czy ktoras z Was moze dac mi swoj nr na priv, zebym i ja mogla Was poinformowac w razie ''W''...:)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry