Ale brzusie śliczne! Tak dywagujecie nad wagą, a tu się okazuje, że same chudziny na forum!
Iilonko - bardzo dziękuję za odpowiedź, tak mi się wydawało z tymi rurkami...niestety mam tylko 1 długą, więc będę musiała u dystrybutora lub producenta poszukać...
Tigla, który to palec i gdzie zsiniał ?( w miejscu uderzenia czy cały?) Warto pójść do lekarza (ale rtg nie robić), żeby obejżał. Kilka lat temu złamałam sobie duży palec u nogi (spadła mi w kuchni deska do krojenia)-silny ból, nie można zginać i puchnie tak, że klapki trudno włożyć.... Na opuchliznę pomaga Traumeel S żel, żel arnikowy, a jeśli masz w domu - schłodzone i rozbite tłuczkiem (lekko) liście białej kapusty (warto też je mieć w lodówce na pierwsze 2 tyg.karmienia piersią - pomagają przy zastoju mleka). Trzymaj się....
Dytko, to się nadaje do "Sprawy dla reportera"... Tak samo, jak bezduszne i rutynowe traktowanie kobiet podczas wizyt kontrolnych, porodu czy na izbie przyjęć...
Ja w obecnej ciąży w Polsce i Rosji zaliczyłam wizyty (prywatne) u 9 lekarzy i mogę uczciwie powiedzieć, że profesjonalizmem i normalnym podejściem do pacjentki wykazało się tylko 2.... Pierwszy (prywatny, płatny 160zł za wizytę) gin do którego się udałam (po tym, jak test okazał się pozytywny) stwierdził, że on ciąży nie poprowadzi, bo się tym nie zajmuje....a w tyt.ma ginekolog-położnik.....Drugi (prywatny) gin-położnik stwierdził, że jak to bliźniacza ciąża, to on też się nie zajmie prowadzeniem, że mam poszukać "specjalisty" od wieloraczków....
Co do usg i rzeczowej rozmowy na ten temat - tylko jeden lekarz okazał się na 100% profesjonalny i cierpliwy (w sumie na 1 wizytę poświęca mi 40min), więc na prawdę różnie to bywa...
Jeśli możesz, to wyłóż 200 PLN na prywatne USG, ale u poleconego i sprawdzonego lekarza (choć moim zdaniem powinnaś nalegać na gina z LuxMed żeby dał Ci skierowanie na badanie u nich,bo masz pewnie w pakiecie. Może nie chcą/nie mogą robić u siebie, bo mają słaby sprzęt?).
Kretowinko, świetne ujęcie! Mi chłopcy też robią takie "wypiętrzenia alpejskie", ale nie udało mi się uchwycić na pamiątkowym zdjęciu
Różyczko - na zgagę polecam mleko-litrami i Rennie. Mam tą samą zmorę zgagową....
Bibiana, no właśnie nie wolno ściskać, masować, bo skurcze można wywołać. Szorstka gąbka - tak (stosuję), podobnie ma zadziałać hartowanie przez ocieranie o odzież (chyba wypróbuję pamiętając przygody z karmienia syna).